Beholdt plassen
(19.10.13) Vaulen kommer til å spille i 3. divisjon også i 2014, men det kan man takke andre for. Lørdagens viktige kamp endte nemlig med et flaut 2-5 tap hjemme mot Randaberg.
Da Austevoll tapte 2-1 borte mot Brodd kunne man allikevel puste ut, men det ble slettes ingen jubelbrøl i garderoben av den grunn.
2–5
RANDABERG

6 min
Kjell Håland

32 min
Martin Hestvik

38 min
Simen Våge
Marius Fossmark (F Fossmark)
58 min

Thomas Idsø (F Fossmark)
77 min

79 min

88 min
Christer Håland
19. oktober – Vaulenbanen Tilsk.: 65 – Serie – Dommer: S A Johannessen (Hidra)

25. Henrik Eliassen

Vaulen stiller med rutinert mannskap. Anders Idsø er tilbake i troppen etter lang tids sykdom. Joakim Førland og Eric Ordaz er tilbake i troppen igjen.
Vaulen (4–4–1–1):
Bård Ledaal fikk kampens første sjanse etter tre minutter da han ble stusset gjennom av Andreas Meier Strømme, men få problemer for Mathias Paulsen i RIL-buret.
Randaberg gikk opp i ledelsen etter seks minutter da Kjell Håland headet inn et corner fra fem meter. Han fikk en lett oppgave fra fem meter.
Andreas Meier Strømme tok ikke vare på skuddmuligheten fra høyre for mål etter syv minutter, ballen trillet inn til keeper.
Stian Lima med innkast fra venstre etter ni minutter. Kevin Hodneland forvaltet bra før Marius Fossmark ble blokket på første stolpe.
Andreas Meier Strømme skaffet Vaulen corner etter tolv minutter. Joakim Førlands innsvinger ble halvklarert, men ballen ble lempet tilbake i boksen og Bård Ledaal avsluttet akrobatisk tilside.
Keeper Eric Ordaz reiste seg etter et heftig møte med Fredrik Førre etter 14 minutter. RIL-gutten fikk tilsnakk.
Skummelt fra Randaberg etter atten minutter, men dem kom ikke til avslutning fra kloss hold.
Bård Ledaal ble spilt fri etter 22 minutter, men kom på etterskudd i løpsduell og skuddet ble for svakt.
Randaberg ledet, men Vaulen hadde vært litt bedre. Bortelagets trener Erik Fuglestad var langt fra fornøyd.
Keeper Eric Ordaz vant heldigvis en løpsduell med RILs Steffen K. Jakobsen, ellers hadde han hatt fri bane. I motsatt ende var Bård Ledaal nær å få tåen på et fremspill fra Joakim Førland, men det ville seg ikke.
Andreas Meier Strømme ble liggende og holdt seg til hodet etter 28 minutter. Han ruslet av banen sammen med medisinmann Christian Tollefsen.
Thomas Idsø lagde frispark på 18 meter etter 32 minutter. Andreas Meier Strømme kom innpå igjen.
Martin Hestvik curlet frispark inn i nærmeste kryss, dermed 0-2! En kalddusj for Vaulen som hadde malt på.
Stian Limas innkast etter 36 minutter ble stusset videre av Kevin Hodneland før Bård Ledaal headet i høyre stolperot!
Isteden økte Randaberg i motsatt ende. Etter flipperspill i boksen fikk Simen Våge lykketreff, ballen flakket opp i høyre vinkel.
Eivind Ovedal kom inn for Kevin Hodneland etter 39 minutter. Et taktisk bytte, noe måtte gjøres på 0-3.
Randabergs Simen Våge ble nektet Randabergs fjerde etter at Eric Ordaz leverte en flott benparade etter 41 minutter.
Vaulen gikk til pause liggende under 0-3, heldigvis var rapportene fra Midjord at Brodd ledet 2-0 over Austevoll.
John Sanne erstattet Andreas Meier Strømme etter pause. Samtidig gjorde Randaberg et dobbeltbytte.
Raskt tatt frispark fra Vaulen ned til John Sanne som slo inn fra høyre, ballen over på andre stolpe hvor Marius Fossmark blåste ballen over klubbhuset etter 46 minutter.
Stian Lima fikk gult kort etter 47 minutter før trøyeriving.
Joakim Førland med nytt kort tatt frispark. Denne gang gikk ballen til Fredrik Fossmark, overlegget fant Eivind Ovedal som headet via bakken og inn til keeper etter 52 minutter.
Eivind Ovedal headet John Sannes innkast etter 54 minutter, men Kjell Håland headet unna til corner fra et par meter.
På dagens angrep reduserte Vaulen. Ballen ble rullet ut til venstre hvor Fredrik Fossmark slo inn til Marius Fossmark som headet inn 1-3 etter 58 minutter.
Randabergs Steffen K. Jakobsen fikk gult kort for protester.
John Sanne headet rett på keeper på Eivind Ovedals innlegg etter 65 minutter.
Oransj dominans nå uten de største sjansene. Man hadde blant annet noen cornere uten adresse.
Så etter 77 minutter ble det ny spenning i kampen. Fredrik Fossmark dro seg fri til venstre i boksen, det lave innlegget ble nærmest spasert i mål av Thomas Idsø. 2-3.
Vi håpte på poeng da Martin Hestvik ødela all moroa for hjemmefansen etter 79 minutter. De sorte fosset ned på venstre og satte inn nede i lengste.
Fredrik Fossmark gikk for kraftig inn i en duell etter 82 minutter og fikk gult kort.
Joakim Førland fikk gult kort etter 83 minutter i det kampen hardnet til.
Martin Hestvik var nær for gjestene etter 84 minutter, men frisparket gikk i nettveggen.
Randaberg gikk opp til 2-5 etter 88 minutter. Et innkast på høyre fant medspiller som lett dro seg fri, ballen ble skuflet videre inn i boksen til Christer Håland som fyrte av, skuddet endret retning og keeper var utspilt.
Stian Lima som spilte sin siste kamp for Vaulen avga intervjuet med Vaulen Beachboys like før slutt. "Uff, så dårlig," sa han til oss.
Så Vaulen tapte den viktige kampen 2-5, heldigvis tapte Austevoll 2-1 borte mot Åkra. Dermed blir det 3. divisjon også i 2014!

COLLAGE: Dagens fotocollage med innsendte bidrag fra Vegard Ravndal og Øyvind Vollen. 1) Christian Tollefsen er den nye Freiagutten. 2) Stian Lima har lagt skoene på hylla. 3) Stian Lima i sin siste A-kamp.