Slått av sin egen taktikk
(19.09.16) Vaulen falt for eget grep mot Staals rekruttlag. Vertene la seg bakpå og plutselig var det Vaulen som måtte føre kampen mot etablert forsvar. Dermed slet man med å finne åpningene. Isteden for å slå hurtig ned på kantene og fylle på i boksen, ble det dikkedarier sentralt i banen med flikker på høy risiko som ble kontret i mot.
Presisjon og konsentrasjon manglet i avgjørende faser, mens man slet med å komme oppi duellene på den store banen.
STAAL JØRPELAND 2
1–0
Vebjørn Barka
38 min

19. september – Jørpeland kunst Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: L Popa (Hana)

15. Espen Sivertsen

Kun fem innbyttere grunnet logistikk med buss.
Tony Tran, Anders Dale og
Daniel Vatland var tilbake fra suspensjoner, sistnevnte hadde vært mye på jobb forrige uke og startet på benken.
Alexander Surdal Nilsen var tilbake etter reise og tok tilbake kapteinsbindet.
En småskadd Ole Wick Henriksen startet på benken.
Audrius Mirauskas er hjemme i Litauen til 27. september grunnet studier.
Miran Serdarevic var opptatt med skoletur.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Anders Mæhle, Kristian Gaard, John Herman Ås – Olav Hovstad, Anders Dale – Thomas Monsen Haugland, Alexander Surdal Nilsen, Vegard Natland – Tony Tran.
Alexander Surdal Nilsen var tilbake som kaptein for Vaulen. Et artig poeng var at det var den tidligere vaulenspilleren Trond Rossemyr som var kaptein for Staal 2.
Rekordtidlig gult kort til Staals Tobias Kolstø Bergeland før minuttet.
Vaulen startet friskt og ville ha straffe til Tony Tran etter fire minutter, dommeren lot spillet fortsette og Olav Hovstad avsluttet meteren utenfor.
Like etter dro Surdal Nilsen seg forbi forsvarsleddet, men skuddet fra 16 meter ble reddet lett av keeper.
Nestensjanse for Vaulen da et skummelt innlegg fra Thomas Monsen Haugland strøk over hodet på Tony Tran på femmeteren.
Gedigen mulighet for Staal da en lang ball gikk over hodet på en Vaulen-stopper, men Staals spiss som var fri bommet på medtaket i det 14. minutt.
Nytt gult kort til Staal etter 17 minutter, denne gangen til Trond Rossemyr.
Så et tålmodig oppbygd frispark som kretset rundt boksen før Tony Tran satte utenfor.
Staal kom mer med i kampen og slet med å få klarert før Kristian Gaard i siste liten fikk kastet seg foran i boksen etter 23 minutter.
Like etter fikk Kristian Gaard en smell i håndleddet etter å ha landet forkjært i en luftig duell utenfor boksen. Etter en liten stopp kom han seg på beina igjen.
Hissig stemning på sidelinjen hvor trener Bo Andersen fikk tilsnakk av dommeren etter 27 minutter.
Staals spiss med nummer åtte på ryggen fikk så et mål annullert for offside etter halvtimen.
Fin opprulling av Vaulen fulgte så etter 32 minutter. Det var Ørjan Bergum som brøt. Alexander Surdal Nilsen førte fremover før ballen gikk via Thomas Monsen Haugland til Tony Tran, men igjen gikk avslutningen utenfor.
Anders Dale blokket så en klarering 20 meter utenfor Staals mål, Tony Trans skudd på halvspretten gikk inn til keeper.
Så corner til Vaulen fra venstre etter 38 minutter. Thomas Monsen Haugland slo utover og Staal fikk stusset unna. Olav Hovstad løp opp ballen og prøvde seg med en støttepasning som ble snappet opp av Staal. Hjemmelaget satte fart mot mål og etter veggspill fikk man skutt inn 1-0 ved Vebjørn Barka fra 16 meter.
Surt baklengs og både Sivert Erland og Erik Aasland ble sendt i oppvarming.
Minuttet på overtid slo Alexander Surdal Nilsen flatt foran mål, men Thomas Monsen Haugland fikk ikke stokket beina i boksen.
Munnhuggeri mellom assistenttrener Fredrik Stray Tjaum og Staals trener Hallgeir Hinna. Linjemann måtte roe gemyttene og hoveddommer kom også til.
Etter tre minutters tilleggstid gikk lagene til pause.
Det hadde vært en litt anderledes kamp hvor Vaulen hadde ført mer enn vanlig, Staal la bakpå og kontret noe som hadde gitt gevinst.

Sivert Erland inn for Anders Dale i et rent bytte, mens kantspiller Erik Aasland erstattet Tony Tran slik at Alexander Surdal Nilsen gikk frem som spiss.
Peptalken virket å ha gitt gevinst da Vaulen var mer aggresive i presset. Dermed oppnådde man noen flere brudd. Både Olav Hovstad og Erik Aasland hadde avslutninger utenfor i åpningsminuttene.
Så kom Vaulens beste sjanse da Thomas Monsen Haugland skjøt i steget etter 52 minutter, men ballen strøk utenfor venstre stolperot.
Mye bra veldig lenge av Vaulen, men det gikk litt for smått. Man burde ha brukt kanalene på sidene istedenfor å sentralisere alt inn i sekken.
Endelig kom man til et innlegg fra siden etter 56 minutter da backen Ørjan Bergum var på farten, men innlegget skled forbi både Alexander Surdal Nilsen og Vegard Natland i boksen!
Så ruste Eric Ordaz noe overivrig ut utenfor boksen, dueller oppstod og plutselig var keeperen på mellomdistanse to ganger. Heldigvis fikk man presset spillet ut på Staals venstre, men nært å gå galt to ganger der etter 63 minutter.
Kantspiller Ole Wick Henriksen kom inn for backen John Herman Ås etter 65 minutter, dermed gikk Vegard Natland ned på backen.
Samtidig ble det signalisert til benken at Anders Mæhle var ferdig og måtte ut.
Oooh, Alexander Surdal Nilsen sprintet forbi alt og alle, men vinkelen ble for skrå og forsøket ble satt i nettveggen. Den var det mange som så inne i det 67. minutt.
Vegard Natland med et godt kast over backen til Alexander Surdal Nilsen som skar igjennom og fosset mot mål, men en modig keeper fikk kastet seg inn og reddet med beina etter 69 minutter.
Daniel Vatland kom inn for Mæhle etter 70 minutter.
Litt grumsete kamp av Vaulen som slo overraskende mye feil mot et ikke alt for godt Staal.
Corner så til Vaulen etter 77 minutter som Ole Wick Henriksen slo inn, men Daniel Vatland headet over mål.
De oransje maktet ikke å skape et langvarig trøkk her selv om det startet å haste.
To kjappe gule kort til Staal etter 85 minutter til Ebrahim Ali Balouchi og Mats Jansen.
I et siste desperat forsøk ble stopper Kristian Gaard kastet opp som spiss etter 86 minutter. Dermed kun tre mann bak.
Det ville seg ikke. Vaulen løftet mer inn nå og en glepphendt keeper ga mange returer uten at man fikk noe ut av det.
Thomas Monsen Haugland førte frem og ble felt på 30 meter. Ole Wick Henriksens frisparkforsøk strøk like over etter 88 minutter.
Thomas Monsen Hauglands innlegg etter 89 minutter var nær ved å nå en helt fri Alexander Surdal Nilsen etter 89 minutter.
Tre minutter ble lagt til.
To minutter på overtid stusset Thomas Monsen Haugland fri Erik Aasland i boksen, han ble hektet i beina, men holdt seg oppe. Hadde han lagt seg der hadde han nok lettere ha fått et straffespark.
Siste mulighet tilfalt Vaulen da et langt innkast fra Ørjan Bergum spratt til Alexander Surdal Nilsen som vel nærmest brassesparket utenfor.
Tiden rant ut og Vaulen taper noe overraskende mot bunnlaget Staal.