Tiki-taka på Beachen
(19.09.11) En syk kamp for historiebøkene. Vaulen lå under to ganger, men skulle vinne 10-2.

DAGENS MANN: Magne Christiansen scoret fire mål på en halvtime.
10–2
STAAL JØRPELAND 2

5 min
Kristoffer Ramsland
Magne Christiansen (Husvæg)
9 min

14 min Lars Edvard Danielsen
Anders Idsø (Jelsa)
18 min
Magne Christiansen (T Idsø)
22 min
27 min
Anders Idsø (Christiansen)
32 min
Magne Christiansen (Lima)
39 min
Christer Husvæg (Staurland)
63 min
Christian Lyse (Schei)
87 min
Henrik Jelsa (retur)
89 min
Henrik Jelsa
90 min
19. sept. – Vaulenbanen Tilsk.: 20 – Serie – Dommer: L Waldemar (Heskestad)

26. Halil Husic

Vaulens rutine mot Staals juniorer skulle vise seg å bli lett match. Vaulen startet i en 4-3-3 formasjon og skulle gå ut i hundre fra start.
Vaulen (4–3–3): Mathias Paulsen – Magnus Kartevold, Jarle Eike, Eivind Staurland, Stian Lima – Thomas Idsø, Gaute Schei, Anders Idsø – Henrik Jelsa, Magne Christiansen, Christer Husvæg.
Vaulen startet kampen rufsete og Staal tok ledelsen allerede etter fem minutter. Tannløs forsvaring førte til at dem fikk komme ned på høyre og slå inn på 18 meter hvor Kristoffer Ramsland sendte avgårde et lavt skudd som skjøt fart på det glatte underlaget. 0-1.
Vaulen utlignet etter ni minutter. Gaute Schei fant Christer Husvæg på venstre, det lave innlegget fant Magne Christiansen som skjøt ballen inn via høyre stolpe. 1-1.
Nå var det bare Vaulen. Gaute Schei hadde et skudd på halvvolley like utenfor vinkelen, mens Magne Christiansen fikk headet mot mål etter at Anders Idsø hadde stusset videre et Husvæg corner.
I steden gikk Staal opp i føringen igjen etter 14 minutter. Dem kom lett ned på sin venstre side. Ballen ble lempet inn i feltet hvor Lars Edvard Danielsen fikk en lett jobb fra fem meter. 1-2.
Vaulen utlignet etter 18 minutter. Henrik Jelsa la flatt ut til Anders Idsø som bredsidet hardt og presist inn ved høyre stolperot. En kanonscoring i dobbel forstand! 2-2.
Like etter stusset Magne Christiansen et Anders Idsø-innlegg like utenfor.
Eivind Staurland fikk så inn to viktige blokker etter 20 minutter.
Vaulen kom endelig foran i målprotokollen etter 22 minutter. Thomas Idsøs frispark fant Magne Christiansen som fikk stå fri i feltet. Fra omlag syv meter headet han ballen midt i mål bak en forfjamset keeper. 3-2.
Gaute Schei var nær etter 25 minutter da headingen hans på et Christer Husvæg corner ble reddet på strek. Magne Christiansens retur gikk i en hånd og ut til nytt corner. Det var vel straffespark?
Et innoverskrudd corner fra Christer Husvæg dalte ned på målstreken og Magne Christiansen kunne bare pirke den over målstreken. 4-2.
Henrik Jelsa hadde så et flott raid på høyre. Innlegget fant Magne Christiansen som sleivsparket videre til Anders Idsø, som satte ballen i mål fra hjørnet av femmeteren. Muligens det var Henrik Jelsa som skulle ha blitt kreditert for målgivende? 5-2 nå etter 32 minutter!
Det kunne ha blitt mer. Gaute Schei skjøt like utenfor, mens Henrik Jelsas akrobatiske hælspark ble reddet med hånden!
Stian Lima satte så fart på et av sine berømte raid fra forsvar. Han mistet ballen i feltet, men klareringen gikk i bakfoten hans og videre til Magne Christiansen som kaldt og rolig trillet ballen nede til høyre! 6-2 etter 39 minutter.
Staals keeper Helge Bjørheim var i furore da Anders Idsø var uheldig og sklei inn i han ufrivillig etter 45 minutter.
Lagene gikk til pause på stillingen 6-2 etter et minutt med tilleggstid.
Som i første omgang startet Vaulen svakt, man virket uintresserte. Dog fikk Magne Christiansen et mål korrekt annulert for offside etter 49 minutter.
Kristoffer Ramslands frispark etter 52 minutter ble gitt til corner av Vaulens keeper Mathias Paulsen.
Nå var bevegelsen elendig. Alle ville score og ble stående for høyt oppe. Staal gjorde allikevel en del juniorfeil som Vaulen kunne straffe dem på. Etter 56 minutter ble både Gaute Schei og Magne Christiansen nektet av keeper som vartet opp med to benparader før Anders Idsø skjøt over.
Det hadde gått 24 minutter siden forrige scoring da Christer Husvæg ville være med på leken. Eivind Staurland slo et flatt gjennomspill, Vaulens nummer 21 rykket fra, med bare keeper igjen vridde han ballen ned ved venstre stolperot fra 25 meter. 7-2.
Det var det siste han gjorde for Christian Lyse erstattet han like etter.
Magne Christiansen ville score mer, men headingen hans på Anders Idsøs corner etter 68 minutter gikk rett på keeper. Staal kontret og skjøt i nettveggen like etter.
Thomas Idsø og Magne Christiansen gikk av etter 72 minutter. Inn kom debutant Erik Bård Bråtveit og Stian Falnes. Christian Lyse overtok kapteinsbindet en liten stund før Anders Idsø skulle kreve hevd på den.
Kampen var nå preget av lavt tempo og lite skjedde, men man var jo godt vant...
Eivind Staurland hadde en del viktige blokker i denne perioden hvor Staal hadde et lite overtak.
Eirik Mæland kom inn for Magnus Kartevold etter 80 minutter. Man kunne ha brukt flere innbyttere i dag med en slik ledelse, men da kunne man ha brukt færre spillere i morgendagens B-kamp.
Lars Edvard Danielsen ble nektet av Mathias Paulsen på et skudd etter 83 minutter, før vel Teo Eielsen var mannen som var nær på returen.
Staal hadde også et par farlige cornere i denne perioden. Først bokset Mathias Paulsen ballen ut til nytt corner, men på den neste bommet han på ballen. Heldigvis fikk Erik Bård Bråtveit klarert den løse ballen i feltet.
Da man trodde kampen gikk mot slutten skulle det eksplodere igjen. Først var det Henrik Jelsa som delikat vippet ballen over en sklitaklende Staal-back, la ut 45 til Gaute Schei som med utsiden fant Christian Lyse på 16 meter, skuddet gikk uventet i nærmeste og lurte keeper. Dermed stod det 8-2 etter 87 minutter.
Christian Lyse dro av seg drakten i feiringen, selv om det ikke var noen damer på tribunen.
Christian Lyse var på ferde igjen etter 89 minutter da han kom førende sentralt i banen. Skuddet fra 20 meter ble gitt retur på av keeper og der dukket måltyven Henrik Jelsa opp. Alene med en svømmende keeper satte han ballen enkelt i goalen til 9-2.
Minuttet senere skulle det bli 10-2. Et oppspill på venstre gikk i en Staal-forsvarer, men Henrik Jelsa snappet opp ballen fra han og ordnet tosiffret i en historisk seier!