Opp på tabelltopp!
(19.08.16) Vaulen kan glede seg over tabelltopp etter å ha slått FC Show 3-2 på deiligste måte.
Hjemmelaget utlignet nemlig to ganger før Tony Tran ble matchvinner like før slutt.
Hjemmelaget i rosa førte store deler av kampen uten å skape allverden da det ble lite bakrom for den raske toppscoreren Daniel Håland. Isteden kunne man kontre med stor fart og presisjon.

Bilder fra kampen finner man her!
Video fra kampen kommer her!
FC SHOW
2–3

8 min Tony Tran (Monsen Haugland)
Bjørnar E. Svendsen (Teige)
22 min

64 min Erik Aasland (Monsen Haugland)
Honar Ismail
83 min

85 min
Tony Tran (Monsen Haugland)
19. august – Siffen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Lucian Popa (Hana)

27. Lars Skjelbred Nygård

Alexander Surdal Nilsen var suspendert, mens nygifte Kristian Gaard var bortreist. Espen Sivertsen skadet seg sist i duell med keeper. Ås, Mirauskas og Tjaum er fremdeles ute med skader.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Miran Serdarevic, Vegard Natland – Sivert Erland, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Thomas Monsen Haugland, Erik Aasland – Tony Tran.
Noe så sjeldent som solskinn i Stavanger på sensommeren satte en perfekt ramme da FC Show hadde invitert til fotballfest.

Det sundeættede laget vartet opp med høy jodlemusikk, rosa flagg og bluss da lagene entret banen.
En endring siden sist da Erik Aasland kom inn for suspenderte Alexander Surdal Nilsen.
Ole Wick Henriksen som hadde fått lyskeproblemer under oppvarmingen startet kampen.
Vaulen startet kampen bra, man fikk trillet en del inne på FC Shows banehalvdel og hadde ro i spillet.
Etter åtte minutter tok man ledelsen. En stikker fra Thomas Monsen Haugland ble fanget opp av Tony Tran som satte fart. Han dro seg løs fra oppasseren og fra 16 meter litt til venstre for mål skjøt han knallhardt oppe i korthjørnet!

Etter målet overtok hjemmelaget mer og mer. De skulle få drøssevis med cornere, men ut fra spill slet dem med å skape de største sjansene. Vaulen stod nemlig bra defensivt og hadde hjertet utpå drakten i duellspillet.
Eric Ordaz stod vel for dagens keeperprestasjon da Rune Soltvedt headet et frispark via bakken og opp mot vinkelen, men vår fransk-norske sisteskanse stummet publikum som hadde startet å feire.
Da 1-1 kom så var det et litt tullete baklengs. En klarering fra keeper gikk bang i en rosa på 30 meter. Jørgen Teige fant Bjørnar Eikeland Svendsen som kunne utligne etter 22 minutter.
Daniel Håland presenterte seg endelig fire minutter senere da han dro seg innover fra høyre mot senter, men skuddet gikk via en oransj og skrudde like utenfor venstre kryss.
Hjemmelagets spillende trener, Rune Soltvedt, fikk gult kort etter 28 minutter da han alt for sent hektet Ørjan Bergum.
Det var tydelig at Ole Wick Henriksen ikke var like mobil som vanlig. Dermed ble det comeback for Anders Dale som erstattet han etter 32 minutter.

Dale som fyller 42 år om få uker gjorde dermed sin første kamp siden 2013.
Show hadde initiativet, men et par kjappe cornere rett før pause var vel det dem kunne skryte av.
Vaulen hadde hatt noen fattige tilløp til sjanser ved Monsen og Tran uten at man mistet pusten. Så like før pause satte Anders Dale fint opp Tony Tran, ballen ble gitt videre til Thomas Monsen Haugland på løp. Han dro seg fint inn i femmeteren, men vinkelen ble skrå og keeper reddet med beina til corner. Vaulens nummer åtte mente han burde ha fått hjelp, men fant ingen å vinkle ballen ut til.
1-1 til pause og det var vel fair enough selv om det alltid er surt å miste ledelsen. Det ble etter hvert en forsvarskamp for de oransje som ble paniske og slet med å holde ballen over lengre strekk.

Vaulen uforandret etter hvilen. FC Show hadde vært rause på de frie byttene allerede.
Etter 52 minutter fikk Daniel Håland litt rom å løpe i, men da støtet han på Vaulens tidligere skøytesprinter Ørjan Bergum som matchet han på farten slik at det ikke ble særlig svung over skuddet som Eric Ordaz reddet.

Sivert Erland felte tidligere Vaulen-spiller Sander Oaland etter 53 minutter og kom med det i dommerens bok. Hans andre kort for A-laget.
Småfrekk Zidane-finte av Tony Tran startet en god overgang for Vaulen etter 55 minutter hvor Thomas Monsen Haugland til slutt ble felt. Det påfølgende frisparkforsøket var svakt fra samme Monsen.
Så gult kort til Vaulen igjen. Tony Tran kom i dommerens bok etter 57 minutter. Dermed snart flush for Tran som har fire gule.
Show med innlegg fra høyre som fant Jørgen Teige, heldigvis gikk headingen like over.
Nytt bytte for Vaulen da Anders Dale måtte av med strekk etter timen. Hans 23 år yngre erstatter var Andreas Jonassen.

Miran Serdarevic plukket så opp et utspark fra femmeteren innenfor boksen. Showleiren ville ha både indirekte frispark og gult kort før dommeren ga Vaulen et nytt forsøk på utspill.
En ny lur ball fra dypet ved Thomas Monsen Haugland lurte gjennom Erik Aasland som plutselig kom alene mot keeper. Her timet han avslutningen perfekt og ballen trillet inn! Det var Eriks første mål i serien, han har tidligere scoret i Pol-turneringen.
FC Show mente det var offside og at linjemannen hadde vinket, men da målscoreren stod onside var det bra dømt av dommeren.
Ny ledelse skulle bety at Show måtte kaste frem flere folk og kampen åpnet seg mer opp. Triangelspill mellom Tony Tran og Thomas Monsen Haugland så sistnevnte plutselig farlig posisjonert i boks, men han fikk ikke kontroll over ballen.
Show gikk litt tom for ideer og Sander Oalands markkryper etter 67 minutter var egentlig ikke farlig. Keeper Eric Ordaz var da også nede og holdt.
Thomas Monsen Haugland fikk så gult kort etter 68 minutter. Trolig for uthaling av tid på et innkast, men her er redaksjonen usikker. Thomas står med et rødt kort fra før.

Et flatt frispark ble slått opp på Tony Tran som danset i boksen, men avslutningen gikk svakt utenfor.
Shows kaptein Kittinan Kaeophu fikk gult kort etter 69 minutter.
Andreas Jonassen ble stygt felt på 20 meter i det 70 minutt, men forsøket fra Monsen Haugland trillet vel tilside.
Monsen var involvert i alt for Vaulen. Etter 73 minutter ble han takliet i siste liten da han var i ferd med å gå hele veien gjennom.
Thomas Monsen Haugland med nok et forsøk fra dødball. Denne gangen var det et frispark sentralt i banen fra 25 meter som gikk rett i muren, samme mann dunket til på returen bare for å skyte i blokken nok en gang.
Dødballer var ikke det store for Vaulen i kveld. Tony Tran hadde også et frispark fra venstresiden som sikkert var ment for styring, men som bare gikk inn til keeper.
Vaulen hadde faktisk skapt mest i denne perioden grunnet de store rommene som ble etterlatt.

Mot slutten skulle det dog bli mer og mer Show. Det var nesten ikke til å holde ut på tribunen. Etter 79 minutter kom et corner inn på andre stolpe, headingen gikk i bue over keeper, men der stod Ørjan Bergum og reddet på streken med hodet!
Så en befriende klarering av Vegard Natland etter at Eric Ordaz hadde gitt skummel retur i boksen. En heroisk Ørjan Bergum fikk også tildelt et frispark i boksen grunnet farlig spill da han uredd hadde ofret hodet i en duell.
Man satt litt og ventet på det, og 2-2 kom da også. Hjemmelaget fikk et litt billig frispark på 17 meter på høyresiden av "D'en". Man ventet på en kanon fra Sander Oaland over muren, isteden skrudde Honar Ismail ballen på yttersiden av muren og inn i korthjørnet. Det skal sies at Ordaz hadde fingertuppene på ballen, men kunne lite gjøre med utligningen i det 83. minutt.
Vaulen fikk så corner etter 85 minutter. Thomas Monsen Haugland slo kort utover til Andreas Jonassen og fikk ballen tilbake igjen på hjørnet av boksen. Han curlet ballen inn i boksen hvor Tony Tran på delikat vis stusset inn ny ledelse 3-2 for Vaulen!

Fire minutter ble lagt til og Vaulen lå bak og forsvarte seg. Show fikk et par cornere og et frispark som dem svingte inn i boks, men de oransje fikk klarert unna.
Dermed vinner man en svært deilig borteseier. Neste oppgave er hjemme mot Vidar 2 mandag om en uke.