Naboene delte poengene
(19.08.10) Det endte 2-2 i bydelsderbyet.
Vaulen tok tidlig ledelsen da Marius Fossmark stusset inn et frispark fra Magne Christiansen. Hinna reduserte like før pause.
Henrik Jelsa ga Vaulen ledelsen 2-1 etter å ha bli stusset gjennom av Jarle Eike, men det skulle ikke holde inn da Hinna utlignet like før slutt.
2–2
HINNA
Marius Fossmark (Christiansen)
4 min
37 min
Espen Austbø
Henrik Jelsa (Eike)
60 min
86 min
Ragnar Vasshaug
19. august – Vaulenbanen Tilskuere: 84 – Serie – Dommer: M Hobberstad (Lye)
17. Espen Nilsen Gjøsund
En del forfall hos Vaulen med Are Meling skadd og Anders Dale suspendert. Guttespilleren Espen Nilsen Gjøsund fikk sin debut i troppen.
Vaulen (4–4–1–1): Ørjan Olsen – Daniel Vatland, Stian Lima, Marius Fossmark, Eirik Mæland – David Møller, Jarle Eike, Anders Idsø, Petter Søndenå – Magne Christiansen – Henrik Jelsa.
Vaulen gikk ut i en 4-4-1-1 mot naborival Hinna.
Det var en nervøs åpning av kampen fra begge lag i det øsene regnværet på flotte Vaulen Beach Arena.
Det skulle ikke ta mange minuttene før Vaulen åpnet målkontoen for dagen.
Etter vel 4-5 minutter spill fikk hjemmelaget frispark omtrent midt på Hinnas banehalvdel. Magne Christiansen slo inn i Hinnas 16 meter der Marius Fossmark vakkert headet inn ballen bak en utspilt Danny Pinho! Dermed 1-0 og kjempeeåpning av hjemmelaget!
1-0! Danny Pinho må kapitulere.
Vaulen kom seg på ny inn i feltet til Hinna etter omlag 10 minutter, men de sorte og røde fikk klarert før det ble farlig.
Keeper Ørjan Olsen skulle også lage vanskeligheter etter kvarteret. Han kastet ballen ut til David Møller på høyre som hadde ryggen til, en Hinna-spiller var våken og fikk brutt foran, men møtte veggen i Daniel Vatland som ordnet opp og ga til corner. På corneret var Olsen fint ute og plukket ballen!
DEN NYE VINEN: Lovende Espen Nilsen Gjøsund har trent med A-laget siden i sommer og var på benken i dag.
Noen minutter etterpå skulle Hinna få nok en corner da Daniel Vatland sendte Haisen på tur opp til Øvre Vaulen etter en stykk Umbro-ball!
På corneren var Olsen ute i feltet og tok en Lance Armstrong... Det vil si ute og syklet. Heldigvis ble han reddet av lagkamerat Jarle Eike som mirakuløst fikk klarert ballen over mål og til en ny corner. Det var skikkelig hinnapress nå etter en grei åpning av Vaulen.
De oransje slet og ble veldig lave, slik at Hinna fikk holde mye på ballen.
Kjetil Hundhammers elever kom derimot ikke til så mange sjanser da Vaulen kjempet hardt.
Rundt halvveis i omgangen måtte Anders Idsø ta tellingen etter å ha blitt taklet av en motspiller. Andi fikk litt hjelp av verdens høyeste mann på sidelinjen og haltet utpå igjen!
MÅTTE GI SEG: Viktige Anders Idsø måtte gi seg etter 32 minutter. Det var snakk om strekk i venstre akilles.
Ved halvtimen kom kampens første gule kort til Hinnas solide midtbanespiller Ragnar Vasshaug etter å vært vel hard mot Henrik Jelsa.
Anders Idsø måtte dessverre gi seg for dagen etter 32 spilte minutter. Inn kom Øystein Berge Gjellestad, noe som betød forandring på laget.
Gjellestad tok plass på høyrekanten og poteten Møller gikk inn sentralt sammen med Jarle Eike!
Vaulen toppscorer Henrik Jelsa prøvde seg på en frekkis da han så Pinho sto litt langt ute, men skuddet gikk to meter over mål.
KAMPEN INGEN VILLE TAPE: Alltid mange tøffe dueller i El Clasico!
Reduseringen kom etter 37 minutter. Et pent innlegg fra Hinnas høyrekant ble elegant satt inn av spissen Espen Austbø! Dermed 1-1.
Ikke noe å si på det da Hinna styrte det meste de siste 25-30 minuttene av omgangen!
Dagens dommer Morgan Hobberstad blåste i fløyta etter 46 minutter.
David Møller fikk en eventyrlig mulighet etter 48 minutter da han kom helt alene med Hinnas solide sisteskanse og skjøt over mål. Dette burde å ha blitt mål. De fleste i hinnaleiren ville at dette skulle være offside, men fra min posisjon var det håpløst å se om han var i off- eller onside. Mål ble det jo uansett ikke!
Etter 52 minutt kom Eirik Mæland på et fint raid oppover på banen og ble taklet uregelmentert på ca 20 meter. Dermed frispark i farlig posisjon til Vaulen!
Magne Christiansen gjorde seg klar og fikk skuddet forbi muren, men Pinho hadde ingen problemmer med å få slått ballen til corner! En corner som ikke førte til noen farligheter for Hinna.
David Møller pådro seg et gult kort da han prøvde å sette spillet kjapt i gang. Da han på rutinert vis laget et frispark slik at Vaulen-laget fikk kommet seg på riktig side av ballen!
Da timen var passert skulle alle de oppmøte få se dagens prestasjon!
Henrik Jelsa ble fint spilt igjennom av Vaulens midtbaneanker Jarle Eike. Og på flott vis lurte Jelsa med seg ballen, plustelig var han alene mot Hinna-keeper Pinho og lobbet elegant inn 2-1. Til enorm jubel i vaulenleiren. For en kald avslutning av vår eminente toppscorer!
DAGENS PRESTASJON: Henrik Jelsa vrir den inn til 2-1!
ELLEVILT: Vaulen øyner en sensasjon.
Rundt 67 minutter fikk Jelsa gult kort da han sparket vekk ballen, ifølge kampens dommer Hobberstad!
Hinna hadde begynt å ta litt mer over nå, men gikk en del i offsider til store protester fra Hinnas "linjemann" Hundhammer!
Da klokken hadde passert 70 minutter fikk John Sanne gult kort etter en felling av Vaulens solide venstreback Eirik Mæland.
SJANSE: Magne Christiansen med et frispark.
Kvarteret før fulltid ble det nok et comeback av veteran Stein-Ivar Andersen som igjen har tatt på seg den oransjedrakten. Han kom inn med draktnummer 39 og man hørte noen på sidelinjen lurte på om det var alderen hans... Skal ikke nevne navn på hvem så spekulerte i det... Tror han blir kalt Poddi! Nevnte Steini kom inn for Petter Søndenå.
Det skjedde ikke så veldig mye nå, begge lag begynte å bli slitne og det var mye kjemping i regnværet som aldri helt ga seg!
Snaue 10 minutter før slutt måtte Ørjan Olsen ta fram sitt beste da en hinnaspiller fikk avsluttet fra 10 meter. Taxi var kjapt nede og ga heller ingen returer! Meget bra av vår Shay Given look-a-like!
Utligningen skulle dessverre komme fire minutter før fulltid da Ragnar Vasshaug fikk avsluttet fra kanten av 5-meteren. Olsen fikk noen fingre på ballen, men ballen snek seg inn. Dette var veldig surt da de fleste av oss i vaulenleiren trodde vi skulle klare å ri av dette!
På overtid foretok Vaulen et dobbelbytte - Ronny og Sveno inn og ut gikk Vaulens bestemann Jarle Eike og Daniel Vatland!
Kampen ebbet ut i 2-2 og dommer Morgan Hobberstad blåste i fløyta etter 95 minutter!
Alt i alt et greit resultat etter spill og sjanser.
Det var gledelig å se Jarle Eike tilbake i godt gammelt slag. Viktig!
Igjen kjempeinnsats av samtlige!
God helg til alle vaulenvenner :)
Christian Tollefsen
PIZZAPRISEN
Jarle Eike spilte sin første seriekamp fra start siden Hinna-kampen i oktober 2009 og ble belønnet med Pizzaprisen. "Gi meg et badekar og en tredagers," sa Jøøli etter kampen.