Vaulen taper og taper
(19.08.06) Åkra - Vaulen 4-2
Igjen taper Vaulen på tilfeldigheter. Hva som ikke er tilfeldig er at Vaulen nå har tapt seks seriekamper på rad.
Ronny Hauge og Thomas Idsø scoret målene for Vaulen.
NÅR SNUR TRENDEN? Thomas Idsø scoret på et nydelig frispark, men hva hjelper når Vaulen ikke har tatt ett poeng siden 12. juni?
ÅKRA
4-2
Henning Stava (str.)
24 min
31 min
Ronny Hauge (Sverre Gjuvsland)
Henning Stava
54 min
68 min
Thomas Idsø
Paul Arthur Aanesen
79 min
Lars Kristian Lund
90 min
19. august - Åkra kunst  - Tilskuere: 50 - Serie - Dommer: Nils A. Vestvik (Nord)
18. Ørjan Olsen
Mange forfall hos Vaulen som kun hadde 10 utespillere fra A-lagstroppen. Dermed hadde man Espen Klette (Gutter 16), Klaus Lie (B-lag) og Jone Olsen (C-lag) som supplement på benken.
Formasjonen var igjen ny, en slags 4-4-1-1 hvor Anders Dale lå i hullet og hvor Stein-Ivar Andersen lå litt mer offensivt på sin høyre kant.
Vaulen (4-4-1-1): Eric Ordaz - Gisle Aanerud, Robert Hovland, Sverre Gjuvsland, Stian Refvik - Stein Ivar Andersen, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Ronny Hauge - Anders Dale - Christian Lyse.
Det var utrolig mye rot i starten fra Vaulen. Spillerne virket ikke til å finne sin posisjoner og man slet med å fordele markeringsansvaret bakover.
Etter 4 minutter fikk Åkras Karl Johannessen skyte fritt inne i feltet, men en god Eric Ordaz i målet fikk slått skuddet opp i tverrlegger og ut.
Like etter fikk Magne Christiansen seg en kraftig smell i brystkassen etter farefult spill av Åkra, men dommer vinket utrolig nok videre for fordel. Anders Dale fikk ikke presset ned skuddet på den vanskelige ballen fra 18 meters hold.
Slurvet fortsatte bakover, mens man manglet det siste når man gikk fremover.
Etter 15 minutter stusset Anders Dale videre til Christian Lyse som rundet på utsiden av Åkras stopper, fra skrå vinkel skjøt han hardt og flatt inn foran kassen, men keeper kastet seg foran og fikk kontroll.
Stian Refvik slo inn et corner fra høyre etter 18 minutter, Gisle Aanerud stupte frem, men klarte ikke å styre headingen mot mål.
Christian Lyse pådro seg en strekk i venstrelåret under en løpsduell og viste til benken at han måtte ut.
Etter 23 minutter dro Stian Refvik ned en mann i feltet og dommer Vestvik pekte på straffemerket. Henning Stava var kald og satte ballen i venstre hjørne.
Etter målet kom Espen Klette inn for skadde Lyse til sin debut. Klette tok plass som stopper, mens Sverre Gjuvsland gikk frem som spiss.
Magne Christiansen brøt etter 27 minutter og la frem til Sverre som igjen fant Anders Dale, fra 16 meter siktet Andy mot krysset, men bredsideskuddet gikk høyt over. Dale hadde litt tidligere også en annen fet sjanse, men et dårlig mottak spolerte muligheten.
Etter 29 minutter ble Magne Christiansen hogget ned bakfra, men den svake dommeren reagerte ikke. Magne fløy i flint og fikk gult kort for sine protester.
Etter å ha hatt mye ball utlignet Vaulen endelig etter 31 minutter. Gisle slo opp til Sverre som skjøt like innenfor boksen, inne foran mål kastet en Åkraspiller og Ronny Hauge seg i en duell og ballen havnet i mål. Fra sidelinjen var det umulig å si om det var selvmål eller Hauge, men ikke helt uventet utropte Ronny seg selv som målscorer etter kampen.
En ny pussig situasjon skjedde etter 33 minutter. Linjemann vinket for offside og Magne Christiansen plukket opp ballen med hendene. Hands, mente dommer og blåste for frispark fra 18 meter. Heldigvis gikk frisparket i muren.
Hauge fikk ballen fra Dale etter 36 minutter, men forsøket på å vri den i krysset var mislykket og ballen ble fanget av keeper.
Thomas Idsø slo inn et frispark etter 38 minutter. Dale som er god i luften vant hodeduellen, men headingen gikk rett mot mål.
Lagene gikk til pause på 1-1 som var et okay bilde på omgangen.
Åkraforsvaret åpnet andre omgang med å gi en gavepakke til Magne, men muligheten ble skuslet bort da skuddet fra presset hold trillet inn til keeper.
En ny omdiskutert situasjon kom etter 53 minutter da Espen Klette skjermet ballen inn mot keeper. Dommer mente Klettes armer ble holdt for vidt og blåste frispark mot Vaulen på 18 meter! En uvanlig avgjørelse for å si det mildt.
Typisk nok fikk Henning Stava returen fra sitt eget frispark rett i beina og det harde skuddet gikk hardt nede i venstre hjørne.
Ny situasjon med dommeren i fokus kom etter 56 minutter da Robert Hovland styggt ble klippet ned, dommeren viste ingen tegn på å hente opp kortene.
I denne perioden hadde Vaulen det meste av spillet. Etter 62 minutter fikk Ronny Hauge en returball etter et kast, skuddet var knallhardt, men traff en heldig keeper, Elias Valderhaug, i foten.
Thomas Idsø ble felt av Arne Ferkingstad på 18 meter og Åkraspilleren fikk se det gule kortet. Robert Hovland hoppet elegant over og Thomas Idsø sendte ballen over muren og opp i venstre kryss. Et nydelig frisparkmål som vi har sett så mange ganger av Thomas!
Vaulen jaktet seiersmålet og etter 70 minutter slo Refvik inn et corner på hodet til Dale, men spilleren plassert på andre stolpe reddet på streken.
To minutter senere kastet Gisle Aanerud langt inn til Thomas Idsø som stusset til imponerende Espen Klette, men headingen ble reddet kontrollert.
Etter 77 minutter stusset Dale igjennom Sverre Gjuvsland, men han fikk en liten dytt i ryggen i skuddøyeblikket og skuddet gikk tilside for mål.
Like etter ble Magne tatt i feltet. Man kunne ikke ha sagt noe om dommeren hadde blåst straffe på den, selvsagt gjorde han det ikke.
Isteden stormet Åkra opp på sin venstrekant. Vaulenspillerne rygget helt inn til egen femmeter og ballen ble lagt over til Paul Arthur Aanesen som enkelt la ballen nede i høyre hjørne. Surt etter et slikt Vaulentrykk!
Stein-Ivar Andersen måtte gi seg og den evigunge 73-modellen Jone "Poddi" Olsen kom inn etter 82 minutter.
Poddi var nær ved å sikre seg overskriftene etter 85 minutter, etter veggspill med Sverre la han ut til Ronny på venste, stormet inn i feltet og mottok ballen inne i femmeteren, men keeper ruste lynraskt ut og Jone fikk ikke fikk satt den.
Etter 87 minutter handset en Åkraspiller på 20 meter etter at Dale var på vei. Thomas ville kopiere seg selv, men denne gangen endret skuddet retning i muren og ballen gikk like over høyre kryss.
Robert lå mye fremme i slutten og imponerte med to frekke avdriblinger på høyrekanten før han inn foran mål, men Åkra klarerte like foran beina til Thomas.
Vaulen sendte nå alle i angrep og det ga Åkra sjansen til å kontre, etter 89 minutter lurte dem offsidefellen, men Stian Refvik ryddet opp.
Kun ett minutt ble lagt til tross fem bytter. Så helt på tampen kontret Åkra inn et nytt mål. Lars Kristian Lund kom alene igjennom og vant en 50/50 ball mot en utrusende Ordaz i Vaulenmålet, dermed kunne han trille inn 4-2.