VANT I VÅR: Vaulen vant 1-0 hjemme, men fikk det tøft på Hompen.
48 min
53 min
Petter Aase (straffe)
85 min
19. august - Hompen - Tilskuere: 75 - Serie - Dommer: Lars Dahlgren (Vardeneset)
1. Tom Arne Bø Pedersen
2. Ronny Hauge -> 65 minutter
3. Øystein Winsnes
4. Gisle Aanerud
5. Alexander Landsnes
6. Eivind Staurland -> 45 minutter (<- 57 min)
7. Thomas Idsø
8. Jarle Eike
9. Eirik Ekholdt -> 88 minutter
10. Christophe Dagsland -> 57 minutter
11. Anders Idsø
12. Henning Frode Holm <- 45 minutter (-> 77 min)
13. Øyvind Vollen <- 65 minutter
14. Stian Lima <- 77 minutter
15. Eric Ordaz <- 88 minutter
16. Bjarne Hov
Det var en stund tvil om kampen ville bli spilt etter et kraftig regnvær timene før kampen. Det var overvann på enkelte steder av banen, men dommer Lars Dahlgren ga grønt lys for å spille.
Vaulen i sine nye flotte drakter startet i den vanlige 4-4-2 formasjonen med en slags diamant på midten. Gisle Aanerud erstattet en suspendert Sverre Gjuvsland, Ronny Hauge kom inn for en ferierende Stein-Ivar Andersen, mens Jarle Eike kom inn for Stian Lima.
Den første delen av kampen hadde få sjanser og lite spennende skjedde. På tribunen snakket man om at dette var nesten som vannpolo, for ballen stoppet ofte helt opp i de mange pyttene og skapte en del rare situasjoner.
Noen halvsjanser var det, som regel var det Buøy som prøvde seg fra distanse og håpet på en farlig stuss skulle overrumple Vaulenkeeperen. Thomas Idsø hadde også noen skudd, men klarte ikke å få ballen bak Buøys gode sisteskanse Torstein Soma.
Vaulen prøvde å passe ballen med sitt avanserte spill, mens Buøy slo mer langt. På en dag som dette var nok det sistnevnte mest effektivt, selv om spillet ikke vant så mange hjerter.
Buøy fikk så to kjappe mål. Først et corner i det 25. minutt som Petter Aase headet videre og Kjetil Knutsen stusset videre inn.
Så etter 39 måtte Tom Arne Bø Pedersen gi retur på et skudd som fikk en sleip stuss, en Buøyspiller fikk lagt ballen inn foran mål hvor Kjetil Knutsen enkelt kunne sette ballen i mål.
Vaulens største sjanse kom etter 44 minutter da Anders Idsø og Eirik Ekholdt kombinerte flott på venstre siden. Eddi la til slutt ut til Thomas Idsø som hadde peilet inn nettaket på sitt skudd fra 14-15 meter, men Tostein Soma var flott med og fikk gitt til corner.
Vaulen la om i pausen og gikk over til tre fremme. Spissen Henning Frode Holm kom inn for midtbanespiller Eivind Staurland.
DYSTER FORSAMLING: En nedbrutt gjeng i pausen.
Men det blir ikke alltid mer offensiv fotball av å ha flere mann fremme, isteden vant Buøy alt på midten og dominerte starten av omgangen.
Etter 46 minutter headet Knutsen en farlig ball opp mot krysset, men Tom Arne Bø Pedersen var med og fikk vippet over til corner. Samtidig fikk Tommen stangen i siden, men han klarte å fortsette.
Buøys corner førte til en farlig Vaulen kontring hvor Thomas Idsø slo ut til Christophe Dagsland på høyre. Chris stormet frem og fikk skutt fra 10 meters hold, men ballen strøk i krysset og over.
To kjappe mål til ga 4-0. Først var det Petter Aase som drylte av et skudd fra 35 meter, Tommen var nok ikke helt obs på den og var litt feilplassert. Ballen krøp inn ved lengste stolpe bak en fortvilet Tommen.
Så var det Knutsen show igjen. Et sprudlende soloraid ble avsluttet med at Kjetil Knutsen satte ballen i mål! Like etterpå var Talat Abunima nær til å øke igjen for Buøy.
PÅ GAMLE TRAKTER: Ronny Hauge opp mot gamleklubben Buøy, suspenderte Sverre Gjuvsland nærmest, må hjelpesløs se på fra sidelinjen.
Vaulen la om igjen da Staurland kom inn for Dagsland, da fikk man mer skikk på det bakover, men løpet var egentlig kjørt.
Flere spillere virket slitne av å løpe i sølepyttene og spillet fra Vaulen lignet ikke på en medaljekandidat.
Kampen hadde ingen gule kort, men etter timen ble det en smule ampert. Først var det Ronny Hauge som var i tottene på Talat etter en frisparkavblåsning. Så på frisparket fikk Gisle Aanerud seg en skikkelig albue i ansiktet uten at dommer så noe.
Etter 62 minutter kom Ronny Hauge på et kjemperaid ned langs høyresiden, ballen ble lagt inn foran mål, men Henning Frode Holm fikk ikke tak i ballen.
Like etterpå kom Øyvind Vollen inn for Hauge på backen. Ømi tok vare på sjansen og viste mange bra tendenser i sitt innhopp, etter 67 minutter fikk han nesten betaling. En Thomas Idsø kross ble lagt igjen til Vollen som fra 16 meter dundret ballen i tverrligger og ned. Eirik Ekholdt var nær på returen, men det ville seg symptomatisk ikke for Vaulen.
Etter 77 minutter kom Stian Lima inn for Henning Frode Holm.
SLUTTSPURT: Stian Lima kom innpå og kriget, men det var for sent.
To minutter senere var en C-lagskonstellasjon nær å bære frukter, Ekholdt kontret langs høyre og slo inn til Lima like utenfor 16 meteren, men Soma var igjen med og avverget Limas skuddforsøk.
Da ti minutter gjenstod var Henning Nilsen svært nær for Buøy, han driblet av alt som var i boksen, men skuddet stod ikke i stil og Vaulen fikk klarert på linjen.
På tampen fikk Buøy også et straffespark slik at det ble 5-0. Alexander Landsnes felte hvem andre enn Kjetil Knutsen inne i feltet. Petter Aase sendte keeper en vei og ballen i det andre til utklassing sifre!
To minutter før slutt skulle også Eric Ordaz få seg noen nye minutter som utespiller da han erstattet Eirik Ekholdt.