Av sine egne man skal ha det
(19.06.08) Vidar slo Vaulen 2-0 etter mål tidligere strandgutt Sverre Gjuvsland (bildet) og Steffen Bøifot. De oransje hang godt med i første omgang, men kampen ble punktert da Bøifot ga 2-0 etter 16 sekunder av andre omgang!
GA 1-0: Sverre på buet volley og i hjørnet.
VIDAR
2-0
Sverre Gjuvsland (retur)
28 min
Steffen Bøifot (Andreas Våge)
46 min
19. juni - Lassa gras - Tilskuere: 45 - Serie - Dommer: Lars Dahlgren (Vardeneset)
15. Erik Hildén
Tom Stian Sunde skadet seg i B-kampen og måtte stå over, Kenneth Dahle var syk. Backen Stein-Ivar Andersen er opptatt med jobb og får ikke med seg flere kamper før ferien. Angriperen Stian Husvæg er heller ikke tilgjengelig til kampen på Lassa. Stian Refvik er skadd, mens Erik Hildén er tilbake i trening etter tre uker på jobb i Wales.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Tore Søraas, Robert Hovland, Espen Klette, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Jarle Eike, Anders Idsø - Are Meling, Daniel Lie.
Vaulen spilte i kraftig motvind i første omgang. Tross styrtregn det siste døgnet var banen ikke tung, om noe ujevn.
Vaulen hang godt med i første omgang. Med to offensive backer satte man press på et Vidarlag som hadde lagt Frode "Tepose" Hansen ut på høyrebacken for å demme opp mot Anders Idsø?
Kampens første sjanse kom etter 9 minutter da en leken og lett Are Meling driblet av tre mann ute på venstresiden. Innlegget ble løftet over på andre stolpe til Daniel Lie som headet like over!
Vidar hadde en del ball, lagets første reelle sjansen tilfalt Andreas Våge etter 14 minutter som skjøt like over.
Vaulen våget å stø høyt med laget og var et Vidarlag som jakter opprykk fikk trøbbel. Det meste spillet fra begge lag foregikk på Vaulens venstreside i første omgang.
Vidar fikk corner etter 28 minutter da et skudd endret retning i en oransj. Keeper Ørjan Olsen bokset serven, men rett i returrommet til Sverre Gjuvsland som på direkten lempet en buet volley inn i det høyre hjørnet.
Vidar lå i en slags 4-5-1-formasjon og var flinke å spille i det såkalte mellomrommet mellom Vaulens midtbane og forsvar. Fra det 25. til det 35. minutt hadde de en lang og god periode.
Etter 35 minutter spilte Jarle Eike opp flatt på Daniel Lie som tverrvendte og fyrte av en suser fra 25 meter som strøk hårfint over venstre kryss. Det hele kom etter pen fotball med mange trekk i foranledningen.
Igjen var bortelaget på offensiven og Anders Idsøs innlegg fra venstre fant en godt plassert Tore Søraas, som måtte se ballen skli av pannen og gå langt utenfor.
Minuttet etterpå tredde Tore Søraas gjennom til en møtende Daniel Lie som til høyre for mål skjøt via en rød og i nettveggen til corner.
På et corner etter 40 minutter skulle Vaulen skrike etter straffespark. Magne Christiansens corner fant Espen Klette som ble overfalt med to strake armer i ryggen. Dommer Lars Dahlgren virket å være i tvil, men lot spillet gå.
Vidar kom svært nær etter 44 minutter. Ballen ble slått inn fra venstre til Jakop Storhaug som svevte og headet i venstre stolpe og ut. Returen trillet mot Eivind Thorsland Austbø som i siste liten ble blokkert av Stian Lima.
Dina og Haisen underholdt med triks ute på banen i pausen.
Vidar trengte bare 16 sekunder på å punktere kampen i andre omgang på noe som virket som et innøvd trekk? Ballen ble slått tilbake til Frode Hansen som fant en fri Andreas Våge på høyre, legget fant en glemt Steffen Bøifot til venstre, som satte ballen i høyre hjørne.
Trioen Falnes, Rannestad og Fossmark ble sendt i oppvarming tidlig i omgangen.
En kvikk Andreas Våge passerte Robert Hovland og løftet like over etter 53 minutter. Jakob Storhaug fant så Steffen Bøifot på første stolpe etter 55 minutter, men Tore Søraas kom til med en viktig blokk og fikk gitt til hjørne.
Intensiteten i kampen dalte noe i denne perioden og man fikk sjansen til å tenke over hva man skulle ha til middag i morgen.
Mellom alle innkastene prøvde Vidar stort sett å vri ned alt mot høyre hvor Våge og Storhaug regjerte.
Vaulens første bytte kom etter 65 minutter da Stian Falnes erstattet Alexander Surdal Nilsen.
Espen Klette fikk seg en smell i venstre legg etter løpsduell med Espen Helgeland. Han virket å ha store smerter, men løp det av seg.
Bjarte Rannestad erstattet så Jarle Eike på midten etter 69 minutter.
Vidars midtbaneanker Sindre Nordgren viste frem en god skuddfot etter 70 minutter, fra 25 meter hadde han retning mot høyre kryss, men der kom en flygende Ørjan Olsen som fistet til corner. Morten Frølands innoverskrudde forsøk ble headet unna på streken av Stian Lima.
Stian Falnes fikk til et heftig raid på høyre etter 72 minutter og fra kanten av boksen la han igjen til Bjarte Rannestad som prøvde å bredside inn, men skuddet dalte meteren utenfor.
Vidar dominerte i banespill i denne perioden og Vaulen ble løpende mye i mellom. Når man endelig fikk ballen var man for trøtte til å gjøer noe konstruktivt med den.
Høye ballen gikk rett inn i sekken til spillere som Frode Hansen og Sverre Gjuvsland som vant det meste i luften.
Etter 76 minutter kom Marius Fossmark inn på midtbanen for Magne Christiansen. Fem minutter senere erstattet høyre kant David Møller spissen Daniel Lie slik at Stian Falnes gikk opp som spiss.
Vaulen fikk til lite eller ingenting. Etter 84 minutter hadde man en halvsjanse da Are Meling ufarlig headet Robert Hovlands innlegg inn til keeper.
Siste mulighet gikk til Vaulen etter 90 minutter da Ander Idsøs frispark fant Marius Fossmark som headet ned i beina til Tore Søraas, men stort press gjorde at farten ble tatt ut av skuddet.