Ingenting å lura på
(20.05.10) Onsdag kveld var det igjen klart for kamp. Denne gang var det innehaverne av 6. plass på tabellen, Lura, som sto for tur. Etter en kjempesmell mot serieleder SIF 2 i forrige runde var gutta klare for revansj, og med Vaulens høye herrer (inkludert vår egen Hans Martin Bjørneset) sittende i klubbhuset under årsmøte, visste vi at
med en seier i kveld kunne vi kanskje spille oss inn i klubbens budsjettplaner for 2010 og få en enda større del av kaka?
7-2
19. mai – Vaulenbanen Dommer: Yasin Okutan (Hinna Fotball)
17. Erik Havnen
Allerede før kampstart la vi grunnlaget for årets første trepoenger. I de to foregående kampene hadde vi knapt hatt noen form for oppvarming, men i kveld var det tid for forandring. Samtlige spillere møtte presist og en halvtime før kamp var alle ute på banen for å varme opp. Vi trodde knapt våre egne øyne, men det var ingen tvil om at en nye æra for Vaulen Jr. hadde begynt. I garderoben like før kamp la vi slagplanen for kveldens batalje og vi bestemte oss for å spille offensiv fotball i en 4-4-2 formasjon. Eivind Bøe var tilbake etter et lengre skadeopphold og tiltenkt en plass i startoppstillingen, men den gang ei. ”Brent barn skyr ilden” er det noe som heter, men Bøe har tydeligvis gått glipp av denne barnelærdommen. Forrige gang han ble skadet var det etter at han prøvde seg på den litt kinky Zidane-finten, og i kveld fant han ut han skulle gjøre et nytt forsøk. Det gikk som det måtte gå og Bøe måtte ut med skade igjen. Et par rokeringer like før start la allikevel ikke noen demper på den festfotballen vi hadde planer om å spille. Allerede etter 5 minutt hadde Espen Breivik puttet hele tre mål. Slurvete forsvarsspill av Lura, en god stikker fra Joachim Kibsgaard og generelt bra spill av Vaulen var faktorene som la grunnlaget for Breiviks ekte hat trick. Det ble et lite antiklimaks like etter de tre målene, men vi greide å holde trykket oppe og fortsatte å presse Lura bakover på banen. Før 1. omgang var over hadde vi produsert flere feite målsjanser med våre to vinger Mathias Sunde og Joachim Kibsgaard, uten at det ble mål. Vi hadde full kontroll på Lura og spilte mye ball. Med litt mer flaks og dyktighet kunne vi fort vært oppe i både seks og syv mål etter 1. omgang. Et par minutt før pause måtte allikevel kveldens keeper, Morten Husvæg, som nettopp hadde vært gjennom en hard russetid og som det ble stilt spørsmål med om var kapabel til å stå i mål etter et større konsum av diverse drikkevarer den siste måneden, plukke ballen ut av nettet. Et heldig mål fra Lura og 3-1 til pause var ikke et riktig bilde av kampen, men stemningen i garderoben var god og vi bestemte oss får å gå ut i 2. omgang og knuse laget med de grønne draktene.
I pausen foretok vi tre bytter og inn kom Cristopher Antonsen, Eivind Økland og Henrik Helle som alle skulle vise seg å bli delaktige i målene som skulle komme. Lura var noe mer på hogget i de første minuttene av omgangen og greide å komme til  noen få farligheter, men det var aldri tvil om hvor poengene skulle havne. Etter snaue 70 minutt satte kveldens kaptein Bjørn Lorentzen ballen i mål og fikk endelig åpnet sin scoringskonto. Og det skulle komme mer; noen minutt senere slo Eivind Økland en lur ball opp mot Cristopher Antonsen som dro av en mann før han satte ballen kontant i mål. Lura scoret like etter på et langskudd som gikk i bue over keeper Husvæg. Men et lite baklengsmål satte ikke en stopper for vårt offensive spill. I det 80. minutt tredde Mons Jakobsen en ball gjennom til Bjørn Lorentzen som scoret sitt andre for kvelden. Og om ikke det var nok, fem minutt senere var det Henrik Helle som tok i mot en lang pasning, vendte opp og spilte fri Bjørn Lorentzen som nok en gang satte ballen i mål. Dommeren blåste til slutt i fløyta og årets første trepoenger var et faktum. Alle var blide og fornøyde etter kampen og stemningen var på topp i garderoben. De som hadde sittet på benken hadde også grunn til å smile: selv om det ikke ble så mye spilletid, fikk de i alle fall tid til å jobbe med tan’en. Om to uker er det tabelljumbo Brodd som står for tur. Med seier i denne kampen vil vi ta et solid steg vekk fra bunnstriden og kanskje begynne å lukte på medalje i den svært så jevne puljen.