Randaberg på røvertokt
(19.05.06) Vaulen spilte strålende fotball fredag kveld, men tapte 2-1 hjemme mot Randaberg.
"I dag syns jeg synd på guttene fordi vi var veldig gode. Kanskje det var jevnt sjansemessig, men spillemessig var det klasseforskjell på lagene i dag," sa trener Ole Søyland etter kampen.
Tom Stian Sunde scoret 1-1 målet, men Randaberg kom tilbake og et skudd skiftet retning og havnet i mål tre minutter før slutt.
TOMMY: Tom Stian var enorm sterk på topp og kjempet inn 1-1 målet.
1-2
RANDABERG
30 min
Morten Støle Simonsen
Tom Stian Sunde (Christiansen)
59 min
87 min
19. mai - Tilskuere: 100 - Serie - Dommer: Leidulv Nygaard (Tjensvoll)
87. Eric Ordaz
Tom Arne Bø Pedersen (langtidsskade) stod over for Vaulen. Ronny Hauge jobbet til sjøs, mens toppscorer Christian Lyse stod over da han slet med en liten strekk. Ellers alle med, dermed syv innbyttere!
Vaulen (4-3-1-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Sverre Gjuvsland, Alexander Landsnes - Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Idsø - Anders Dale - Christophe Dagsland, Tom Stian Sunde.
Vaulen var på hogget fra start og de 10 første minuttene i 1. omgang var noe av det beste undertegnende har sett av Vaulen noensinne.
Randaberg ble rundspilt og det var stormløp mot det ene målet. Anders Idsø hadde to sjanser, først ble han tvilsomt avblåst for offside, så skjøt han utenfor. Christophe hadde også et skudd på mål som keeper reddet. Alt dette skjedde på de tre første minuttene.
Randaberg var shaky, mens selvtilliten vokste hos Vaulen som koste seg ute på banen. Etter seks minutter spilte Christophe og Anders Idsø et frekt veggspill på venstre som ble belønnet med corner. Andi slo inn fra siden og Tom Stian Sunde steg til værs, men headingen gikk over.
Etter hvert fikk Randaberg også komme over midten og etter 15 minutter kontret dem på høyresiden, Ole Andre Hegerland fikk et lite forsprang og Sverre Gjuvsland måtte kaste seg inn i en takling. Man fryktet rødt kort, men dommeren viste det gule. Frisparket fra kanten av 16 meteren ble det ingenting ut av.
Vaulen fortsatte å trille og spesielt Thomas Idsø var stor på midten, han slo knapt en feilpasning hele kampen. Det meste fungerte, men i siste del av spillet manglet man det lille ekstra som skulle til for å få uttelling.
Det var derfor surt at Randaberg tok ledelsen på sin første sjanse. En lang ball ble slått opp, men Robert Hovland var uheldig med klareringen. Headingen gikk rett opp og fant den slu måltyven Morten Støle Simonsen som nådeløst smalt ballen i kassen!
For en psykologisk knekk for Vaulen som hadde styrt hele spillet.
Vaulen trengte fem minutter på å komme seg over sjokket. Christophe Dagsland hadde et forsøk etter 35 minutter, men fra skrå vinkel gikk ballen inn til Janvier Ndikumana.
Spillet jevnet seg mer ut i slutten av omgangen som ebbet ut med 0-1.
Hjemmelaget styrte fra start i andre omgang. Bare Børge Lien på Randabergs midtbane var i nærheten av å matche Vaulens. Men en tellefeil var nær ved å gi Randaberg sitt andre mål etter 48 minutter, et innlegg fra høyre fant en totalt umarkert Frode Gulliksen som heldigvis misset.
Et nytt frekt kombinasjonsspill fra Vaulen var nær ved å bære frukter etter 52 minutter. Magne Christiansen, Anders Dale og Christophe Dagsland spilte vegg, men skuddet fra Chris ble hamret i nettveggen.
Tre minutter senere var det Chris som var servitør, Magne fikk ballen over mot høyre, tok den med i fart, men skuddet ble gitt til corner fra keeper.
Presset fra Vaulen ga endelig resultat etter 59 minutter. Sverre slo en lang ball opp mot Robert som strålende stusset fri Magne Christiansen på høyre. Manna rundet på høyre og slo inn på hodet til Tom Stian Sunde på 5 meter, keeper reddet, men Panzer-Tommy ga seg ikke og headet inn returen inn i krysset!
Morten Støle Simonsen som er flink å rive seg løs i feltet hadde et til skudd over for Randaberg etter 65 minutter. Før et corner fra Thomas Idsø ble headet like utenfor av Anders Idsø tre minutter senere.
Etter 70 minutter kom Eivind Staurland inn for Anders Dale som hadde fått seg en smell i ankelen.
Ny sjanse til de oransje fulgte etter 76 minutter da Christophe var flink og fikk sendt inn en lav ball fra høyrekanten, Tommy fikk kastet seg frem før ballen kom til Magne som la over til Anders Idsø, men skuddet gled av skoen og gikk utenfor. Sekunder etterpå fikk Tom Stian en ny mulighet da han kom alene mot keeper på 20 meter, ballen spratt voldsomt og han prøvde en lobb, men den var litt for løs og ble løpt opp av RIL-forsvaret. Vaulen gikk for seier og Magne skjøt like etterpå et skudd utenfor.
Etter 79 minutter kom Andreas Fløgstad inn for Tom Stian Sunde som kjente føling med en strekk han har slitt en del med tidligere. Andreas tok den høyre midtbanerollen til Magne som gikk opp som spiss.
Etter 84 minutter kranglet Randaberg inn et corner, men keeper Ørjan Olsen hadde blitt skubbet og dommeren godkjente ikke målet.
Vaulen kontret like etterpå og Christophe var svært nær ved å komme helt igjennom nede på høyrekanten, men ble hindret i siste liten.
Eivind Staurland gult kort etter en litt for tøff takling midt på banen fire minutter før slutt.
Så etter 87 minutter tok Randaberg ledelsen på nytt. Randaberg kom på en overgang og livsfarlige Morten Støle Simonsen fikk føre ballen fremover mot 20 meter uten press, skuddet kunne muligens keeper ha tatt, men ballen skiftet retning i en Vaulenfot og gikk dermed inn nede i høyre hjørne.
Mot slutten kom Vaulen til et par cornere, men dårlig presisjon samt bra feltarbeid av keeper forhindret at det ble farlig.
To minutter ble lagt til, men i den perioden var det faktisk Randaberg som kom nærmest. Dermed ble det surt 2-1 tap.