Ny seier
(19.05.04) Vaulen avgjorde det seint mot Buøy, men det var fortjent da Christophe Dagsland dundret inn 1-0 som ble sluttresultatet.
SKÅL: Oppmennene Frode Lima og Vegard Ravndal kunne feire etter at Vaulen trygget sin posisjon på tabelltopp!
1-0
BUØY
Christophe Dagsland (Staurland)
82. min
19. mai - Hinna stadion - Tilskuere: 50 - Serie - Dommer: Johan Hansen (Sandved)
11. Anders Idsø
12. Eirik Ekholdt <- 44 minutter (-> 69 min)
13. Henning Frode Holm <- 69 minutter
14. Erik Gysland <- 85 minutter .
15. Stian Lima
16. Eric Ordaz
Stopper Sverre Gjuvsland var syk, dermed ble det en del omkalfatringer. Stein-Ivar Andersen gikk inn som stopper, mens Ronny Hauge var tilbake på backen mot sin gamle klubb. På midten var Thomas Idsø tilbake fra skade, ut fra sist gikk Henning Frode Holm.
Vaulen startet friskt og gikk i duellene som det sang. Men to overbefolkede midtbaner ga få sjanser. Som regel ble det skudd fra distanse. Som etter 9 minutter da en klarering fra Buøy havnet rett i beina til Jarle Eike, men skuddet ble reddet.
Den neste store sjansen for Vaulen var det Christophe Dagsland som fikk i det 20. minutt. Eivind Staurland serverte en kanonball igjennom til Vaulens enslige spiss, men skuddet fra "Carew" flakket over det lengste krysset.
Så etter 24 minutter dro Øystein Winsnes av Buøys Stian Torstveit slik at han lå og kravlet, ballen gikk så ned til Anders Idsø på venstresiden. Andi forserte før innlegget fant tåen til Dagsland, men ballen gikk i tverrliggeren og over!
Christophe stod bak de fleste av Vaulens farligheter, etter 34 minutter stakk Jarle Eike han igjennom på en løpeball. Chris fikk opp dampen og parkerte Buøy-forsvaret, men Torstein Soma i Buøy-målet var ute og fikk klarert i siste liten.
Bortelaget i blått virket svært lite oppfinnsomme når de gikk fremover, men de kunne tatt ledelsen etter 38 minutter. Henning Nilsen spilte igjennom Torstveit, som passerte keeper Bjarne Hov, men skuddet frå skrått hold gikk i stolpen og ut i spill!
To minutter før pause fikk Buøy corner, ballen ble detonert inne i boksen og i en skikkelig mølje ble ballen headet opp i luften før det dabbet på tverrliggeren og ut av spill. I duellen fikk Jarle Eike seg albue i hodet og gikk i bakken. Kapteinen kunne ikke fortsette og inn kom Eirik Ekholdt.
Buøy gikk ut hardt etter pause og tok over mer og mer av spillet, mens Vaulen slet litt med presisjonen. Men Vaulen var farligst og kunne tatt ledelsen etter 51 minutter. Anders Idsø vant en duell nede ved kortlinjen forserte innover og la igjen til Eirik Ekholdt, men skuddet fra 10 meter gikk fortvilende utenfor!
Buøy kom nær etter 62 minutter da de forserte langs høyresiden, men skuddet fra Henning Nilsen gikk i nettveggen.
Nå løsnet kampen mer opp og det ble mer sjanser i kampen. 64 minutter hadde gått da Thomas Idsø spilte igjennom Dagsland, men skuddet fra skrått hold gikk utenfor. Fire minutter senere var det Anders Idsø som prøvde seg med en dribleserie, men han mistet kontrollen etter et veggspill med Dagsland på 16 meter.
Etter 69 minutter kom Henning Frode Holm innpå for Eirik Ekholdt.
Vaulen var nå virkelig i siget og gikk etter seier. Først ved Dagsland som skjøt utenfor fra noen og 20 meter, så et flatt skudd fra Anders Idsø som keeper måtte ned i hjørnet på for å gi til corner.
Men ballen ville liksom ikke inn i mål, slik som da Idsø-brødrene samspilte og Anders på en touch skjøt utenfor i det 81. minutt.
Så etter 82 minutter vant Eivind Staurland en duell på midten, Christophe Dagsland fikk ballen og fightet seg fri før han fyrte av mot Buøy-målet fra 16 meter. Torstein Soma var på ballen, men klarte ikke å forhindre mål!
Christophe jublet og i gledesrusen vrengte han av seg drakten foran Vaulen-supporterne!
MATCHVINNER: Christophe løper fra Asle Sletthaug og lader fra 16 meter!
Det kunne ha blitt enda et mål like etterpå. Stein-Ivar Andersen slo flott over til Arne Dalehaug som driblet seg elegant fremover før han la over til Dagsland på motsatt, men skuddet gikk denne gangen like over!
Da fem minutt gjenstod kom Erik Gysland innpå for nettopp Dagsland, "røyrleggaren" la seg i spissrollen akkurat som i gamle dager.
Buøy presset på i slutten, men to minutter på overtid blåste dommeren endelig av.
RØYRLEGGAREN: Gledelig gjensyn med Erik som her er oppe på corner.
Lag synes nå å ha respekt for Vaulen etter den gode seriestarten og mange lag legger seg bakpå slik at det blir få sjanser. Mot Buøy var det tett og jevnt, bortelaget manglet sting i angrep og Bjarne Hov ble sjelden testet.
Christophe Dagsland var ofte forskjellen mellom lagene, han stod bak de fleste sjansene og fikk da også fortjent mål tilslutt selv om det satt langt inne. Chris er nå oppe på tre mål og troner dermed på toppscorertoppen sammen med Eirik Ekholdt og Anders Idsø.
ONE MOMENT OF MAGIC PIZZA
MER PIZZA PÅ ARNALDO: Jensen-familien med Kalle, Liva og Oaen satt i dagens pizzapanel.
For andre gang gikk prisen til Arne Dalehaug. Winst lå bra an med Ronaldinhofinten i begynnelsen, men Arne fikk prisen for finten ute på venstrevingen. Det var David Roadcastle og John Jakobsen som introduserte finten på 80-tallet, og den har blitt videreutviklet av Zidane og nå også Dalehaug heter det i avgjørelsen!