Seier i Sauda
(19.03.11) Sauda og Vaulen fulgte hverandre hele kampen, men det var tilslutt de oransje som kom seirende ut 4-3 etter å ha scoret seiersmålet to minutter før slutt.
Strandguttene hadde også en straffemiss like før pause.
Vaulen har lagt årets treningsleir til Sauda denne helgen.
SAUDA
3–4

23 min Magne Christiansen (Eike)
Reidar Aabø
31 min

41 min Magne Christiansen (Idsø)
Reidar Aabø 53 min

87 min Henrik Jelsa
Sigurd Lian 88 min

90 min Sven Ole Høvring (Christiansen)

2. William Eilertsen

Det var første gang siden 1995 de to lagene møttes.
David Møller, Eivind Staurland, Thomas Idsø, Christer Husvæg, Alexander Landsnes og Ronny Hauge ble hjemme, mens Are Meling ikke er helt klar etter skade. Troppen er allikevel bred og Vaulen stilte med et slagkraftig mannskap. William Eilertsen ble ikke benyttet da han var skadd.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Knut Foldøy, Daniel Vatland, Tore Søraas, Eirik Mæland – Christian Lyse, Jarle Eike, Anders Idsø, Øystein Berge Gjellestad – Gaute Schei, Magne Christiansen.
Sauda (451): Jan-Ove Teig – Sigurd Lian, Kristoffer Birkeland, Øyvind Svandal, Rune Saua – Ole Andreas Rustad, Håvard Kaldheim, Jarl Larsen, Jone Hustveit, Mats Haugen – Reidar Aabø.
Kjempedag i Sauda, flott vær og en perfekt bane med underlagsvarme!
Første 10 minuttene hadde Magne Christiansen flere sjanser, hvor den største sjansen var et skudd fra 8-9 meter som strøk tverrliggeren.
Gaute Schei hadde en soloprestasjon, men skjøt i nettveggen.
Anders Idsø fikk frispark fra 20 meter etter 15 minutter, men Andi fikk ikke til en Idsø spesial.
Noen minutter senere fikk Vaulen annulert et mål med Gjellestad, ballen hadde vært ute over dødlinjen noe som så litt merkelig ut fra sidelinjen.
Mange bom på Magne Christiansen i første omgang, i følge reporter Sveno så var Magne for varm fra varmekablene i banen slik han ikke var kald nok i avslutningsøyeblikket.
Etter ca 20 minutt så fikk venstreback Mæland en sjelden sjanse på 25 meter, men fikk ikke stokket bena med en Sauda-keeper på bærtur. I følge Sveno så har ikke Mæland vært seg selv etter faren solgte boblevognen for en uke siden.
Anders Idsø testet høyrefoten etter 22 minutt. Vaulens kaptein måtte reise helt til Sauda før han endelig prøvde et skudd med stamfoten....rett på keeper som sa tusen takk i retur.
Like etter tok Vaulen endelig ledelsen etter massivt press! Jarle slo et frispark inn i feltet med sin silkefot. 1-2-3...med det fjerde skulle det skje. Magne Christiansen tok ballen med seg inn i feltet med "tønnå" og alene med keeper litt skrått fra høyre satte han ballen enkelt i motsatt hjørne.
Sauda fikk fortjent gult kort etter Øystein Gjellestad ble meid ned etter 24 minutt. Øystein hadde i trekket før flørtet heftig med de lokale damene på tribunen, og som straff ble han nesten taklet ut av kampen.
Sauda hadde en "sjanse" etter 26 minutt, men spissen ble satt ut av pondusen til Ørjan "Potetgull" Olsen. Saudatreneren for dagen Sverre Gjuvsland (ex. Vaulen og Vidar) var fornøyd, og uttalte "Fine tendenser gutter". Og vips stod det 1-1 og balanse i regnskapet. Målet kom etter 31 minutter.
Stian Lima ble satt i oppvarming etter 31 min etter Knut Foldøy merket strekken nærme seg etter at han ble fraløpt av sine egne sko i kledelig oransje farge.
Byttet kom etter 33 minutter da Stian Lima kom inn til sin 200. kamp for Vaulen!
Vaulens grand old man, Jarle Eike, ladet for full styrke etter 35 minutter, og ballen trillet rolig inn til keeperen.
Etter 40 minutter måtte keeper Olsen i aksjon. Olsen strammet tønnå si og slo knockout på en Sauda spiss. Sauda spissen lå nede en stund, men kom seg til slutt til hektene.
På det påfølgende angrepet så skulle Vaulen ta ledelsen for andre gang. Lang ball som Gaute Schei som stusset ballen til A.Idsø som danset seg forbi både 1 og 2 forsvarere og sendte ballen uselvisk til høyre hvor Mange Christiansen lett kunne sette ballen i det åpne buret! Flott Vaulen spill....
På overtid av første omgangen så falt Magne Christiansen som en stukken gris på Ølen-vis og Vaulen fikk straffe. En Sauda spiller fikk gult kort etter klaging på dommeren. A. Idsø satte ballen i Sauda smelteverk og ingen så ballen igjen. Dommeren blåste deretter for pause. Vaulen utsendte fikk en kommentar fra kaptein Idsø etter straffebommen: "Kjemperedning"!

Vaulen foretok et bytte i pausen da Jarle Eike gikk ut. Henrik Jelsa kom inn på topp, mens Magne Christiansen trakk ned på midtbanen.
Pga. teknisk problem (lite blekk i pennen) så mangler det referat fra første 7 min av andre omgangen.
Sauda utlignet til 2-2 etter 53 minutter. Skuddet fra 18 meter var utagbar for Potetgull Olsen.
Solen forsvant deretter bak skyene og tempraturen ble betraktelig lavere. Lima ble dermed nødt til å brette ned ermene på drakten.
Øystein Berge Gjellestad gikk ut og Halil Husic kom inn etter 63 minutter. Vaulens nye bosniske stjerne, som er fra Zlatan i Brahimovic. Samtidig ruslet Christian "DJ" Lyse ut og Stian "Sveis" Falnes entret banen.
65 minutter nå og Tore Søraas vender på en femøring og avslutter på beste klaringsvis himmelhøyt over mål.
To minutter senere mistet Vaulen sentralt på banen, Sauda får en bra overgang med Olsen plukker innlegget. Det kunne fort blitt farlig!
Daniel Vatland fikk tilsnakk fra dommer etter 69 minutter! Han fikk beskjed om å roe seg ned... Dani begynte å bli annig på en lørdags ettermiddag.
69,5 min: Lima gikk ned for så å reise seg opp igjen. Gult kort til Sauda!
Etter 69 3/4 kom Stian Falnes mutters alene med keeper, som sniffet femmeteren, og satte ballen rett i hendene på keeper. Dette var alle sjansers mor!
Sveno Høvring kom inn etter 70 minutter for Anders "Playboy" Idsø. Gaute Schei takket også for seg til fordel for Espen Nilsen Gjøsund.
Stian Falnes med løskrutt etter 72 minutter ... utenfor. Men han retter opp med god defensiv jobb i etterkant.
Kvarteret før slutt briljerte Husic på venstrekanten og ble felt. Frisparket som Magne Christiansen legger inn som blir klarert.
Nytt innlegg fra Husic fra venstre like etter, men ingen klarer å bryte ballbanen til det nydelige innlegget.
Stor sjanse Sauda fulgte etter 78 minutter. Skudd i tverrligger, og klarering til corner. Corner havner i returrommet og skudd utenfor.
Henrik Jelsa skjøt via forsvar og ballen trillet inn til keeper ti minutter før fulltid.
82 minutter. Frispark Vaulen på kanten av 16 meter. Magne Christiansen legger ballen kort til høyre etter et innøvd trekk hvor Vatland blåser ballen til fjells.
Sauda med tilbakespill etter 87 minutter som Henrik Jelsa klarer å skli inn i målet etter dårlig spill av Saudakeeper og stopper. 3-2 til Vaulen!
Sauda utligninger til 3-3 etter 88 minutter. En lompe fra 25 meter som daler inn i lengste kryss!
Det ble 4-3 til Vaulen etter 90 minutter. Lima slo ballen inn fra høyre på lengste, hvor Magne Christiansen tar ned og serverer ballen på sølvfat til Sven Ole Høvring som enkelt dytter ballen i mål.
Dommeren blåser av kampen og festen var i gang....party like a beachboy!!
Hilsen,
Are og Sveno...

HAR LAGT KOPERVIK BAK SEG: Sveno har blitt en ekte vaulengutt...
REAKSJONER
Saudas trener var veldig fornøyd tross tap. "Vi spiller mot et lag som kommer fra 7. plass i 3. divisjon og mange mener denne utgaven av Vaulen er bedre enn det som rykket ned. Det sies iallefall det av folk internt," forteller Jan-Ove Teig til Vaulen Beachboys' Sauda-korrespodent Ronny Hauge.
"Vi holdt kampen ut og viser at vi er godt trent. Selvsagt er det Vaulen som har ballen mest og spiller nok best, men vi jager og skaper mange gode sjanser."
"Nå har vi hatt Skjold, Vea, Kopervik, Sola og Vaulen i vinter. Ingen av disse lagene har spillt oss ut. Håper vi får igjen for dette når vi møter antatt svakere lag i serien. Da må vi være på hogget!"
REISEBREV
Anders Idsø har sendt oss denne stemningsrapporten.
Sauda leverer varene til de grader! Fint hotell, bra vær, flott stadionanlegg og fine jenter. Er det 18 år?
Tangen og Andi gjør rent bord på pokeren B-)
Seier 4-3 i dag, Sveno ble matchvinner. Ellers er Tangen (Hitler) hard på oppmøtetidspunkt til alle døgnets tider. Olsen har fått nok og skal kjøpe bart til nazi-Tangen.