Vinner stort på middels dag
(19.02.16) Vaulen slo ligarivalen Jarl 4-1 etter å ha kommet under noe mot spillets gang.
I et surt februar vær så var ikke dette den beste kampen vi har sett da feilpasningene tiltider florerte.
Dermed er man fortsatt ubeseiret i vinter. Neste fredag spiller man hjemme mot Sunde kl 19.00.
SK JARL
1–4
Jarl 15 min

33 min Tony Tran (Wick Henriksen)

65 min Ceu Lian Khar (Jonassen)

85 min Sander Oaland

88 min Alexander Surdal Nilsen (Tran)

–> 58 minutter

En del forfall grunnet vinterferien, mens Audrius Mirauskas måtte jobbe. Fredrik Stray Tjaum er langtidsskadd.
Vaulen (4–4–2): Sander Thaule – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Kristian Gaard, John Herman Ås – Lars Skjelbred Nygård, Ceu Lian Khar, Vegard Natland, Ole Wick Henriksen – Tony Tran, Alexander Surdal Nilsen.
Vaulen i foranledningen en gammeldags 442. Muligens var det noe ufrivillig basert på tilgjengelig spillermateriell? Vegard Natland debuterte iallefall som sentral midtbanespiller hos Vaulen.
Hos Jarl var det få gamle Vaulen-spillere - vi kjente igjen Stian Falnes, mens Endre Tangen ledet an fra sidelinjen.
Etter en rolig start løftet Alexander Surdal Nilsen over keeper etter 10 minutter, men den enslige dommeren annullerte tvilsomt for offside.
Vaulen hadde overtaket. Både Alexander Surdal Nilsen og Lars Skjelbred Nygård brente store sjanser fra kort hold etter innlegg fra kant. Isteden tok Jarl føringen etter kvarteret da de fightet inn etter dueller på en corner.
De oransje tok mer og mer over. Tony Trans skudd gikk like utenfor, Alexander Surdal Nilsen feilet på vei alene gjennom, mens Lars Skjelbred på ny hadde en for kort tå.
Så endelig ble det 1-1 etter 33 minutter. Tony Tran mottok en kort ball fra Ole Wick Henriksen sentralt på 25 meter og klemte til med strak vrist oppe i høyre vinkel!
Dramatikk nå da en jarlaspiller fikk direkte rødt kort for munnbruk. Bruntrøyene spilte ut omgangen med ti mann, men fikk lov til å sette innpå en ny mann etter hvilen.
Jarl kunne lett ha kommet foran igjen etter 40 minutter da de skjøt stolpe ut etter å ha fått ballen i returrommet etter corner.
Opp mot pause løp Alexander Surdal Nilsen seg fri to ganger, men begge gangene var avslutningene så som så og keeper parrerte med beina.
Dermed 1-1 til pause. I lengre perioder hadde Vaulen bitt seg fast på Jarls banehalvdel, men effektiviteten var ikke den beste.
Etter pausen kom Sander Oaland inn for Lars Skjelbred Nygård.
Stor sjanse til Vaulen etter få minutter da et frispark fra Ole Wick Henriksen traff Kristian Gaard på tre meter, men keeper fikk gitt til corner.
Vegard Natland fikk seg så en kakk i akilles og det var kanskje derfor han ble byttet ut etter 58 minutter til fordel for Andreas Jonassen.
Kontring og Ceu Lian Khar kom nær for Vaulen da han forsøkte å plassere, men avslutningen ble for slak.
Andreas Jonassen ga litt liv i Vaulen med sine dribleraid. Etter 65 minutter brukte han farten på høyre, innlegget gikk riktignok via noen brune legger, men havnet på et fat til Ceu Lian Khar som denne gangen var nådeløs med sin avslutning oppe til høyre.
Strandguttene hadde en del avslutninger fra distanse, som da Sander Oaland kom nær med en halvvolley som strøk høyre stolperot etter 70 minutter.
Kvaliteten sank noe før det tok seg opp de ti siste minuttene da Jarl var på felgen.
Først spilte Khar fri Alexander Surdal Nilsen som dro seg innover i boksen, han fikk en litt for lang touch og Andreas Jonassen overtok med et skudd som rullet sakte mot mål før det ble klarert.
Alexander Surdal Nilsen brøt og fant lagkamerat Tony Tran som skaffet Vaulen corner etter 85 minutter. Ceu Lian Khar slo inn fra venstre og det oppstod kaos foran mål før Sander Oaland kriget ballen over streken. 1-3.
Endelig satt det på en stikker til Alexander Surdal Nilsen som ikke gjorde noen feil etter 88 minutter. Tony Tran stakk han fri og målmaskinen rundet keeper før han satte ballen i mål foran nesen på et par sklidende backer.
Samme Surdal Nilsen hadde også en gylden sjanse på overtid, men denne gangen fikk Jarl blokket i siste liten.
Dermed vinner man 4-1 i prestisjekampen og trener Bo Andersen var fornøyd.
"Det var en grei kamp hvor jeg synes vi har full kontroll," forteller Bo. "Det ble bedre i andre omgang da vi la om til 4-3-3. Men vi skulle ha scoret minst tre til og holdt nullen."