Lett mot lillebror
(19.02.13) B-laget utklasset rekruttene til Hinna! Mads ga Vaulen ledelsen 3-0 til pause med ekte hattrick. Ørjan økte to ganger etter hvilen før Hinna reduserte på et billig straffe.

–> 60 minutter

Vaulen hadde noen forfall idag. Thomas Nilsson måtte jobbe, Gaute Schei er i varmere strøk, Anders Stokkebø befant seg på kjøkken og Inge Moy er offshore. På skade og sykdomsfronten sliter Winst med alderen, om man kan kalle det en sykdom, Martin Langvik og Erik Løken sliter begge med å få beina til å henge med.
Vaulen (4–5–1): Tore Dreyer Stian Refvik, Simon Sakkestad, Øyvind Vollen, Hermann Sæther Tom-Are Svenning, Mats Ullereng, Ørjan Bergum, Christian Gramstad, Eivind Ankerheim Tom Arne Bø Pedersen.
Vaulen B starter sin første treningskamp for sesongen forsiktig. Begge lag har ballen like mye og spillet flyter frem og tilbake. Iløpet av de første 10 minuttene er det mest spennende som skjer at ballen havner i hagen til naboen. Takk til Espen Refvik som hentet ballen.
Vaulen B tar mer over etter dette, tydelig at spillerne rakk å bli godt kjent med hverandre forrige sesong. Pasningene sitter og vi kommer til sjangser, defensivt har den bakre rekke god kontroll og lar ikke Hinna B komme til muligheter.
Etter ca 20 min smeller det for første gang.
Mats Ullereng fyrer av et langskudd som går utagbart inn i hjørnet til venstre for keeper. 1-0 til Vaulen B.
Fem minutter senere ruller Vaulen opp igjen, Hermann sender Ørjan på løp nedover vingen, han kommer til innlegg som Hinna B keeperen klarer å bokse rett til
Mats Ullereng som setter sikkert inn 2-0 til Vaulen B.
Man kan se ivrige Vaulen B tilhengere som Svein Øksnevad og Christian Tollefsen trekke på smilebåndet.
Vaulen B har store deler av spillet resten av første omgang, og det gode spillet blir belømmet med et tredje mål rett før pause.
Mats Ullereng får æren av å ta det som gjerne var et litt billig straffespark, og setter sikkert inn 3-0. Hat-trick fra Mats!
I pausen går en kondisjonshemmet Tommy ut og inn kommer Stian Husvæg. Ut går også Hermann som erstattes av Alek, som er tilbake etter et lengre skadeopphold. Tommen tar over rollen som keeper og Tore Dreyer flyttes opp på topp.
Vaulen B starter 2 omgang meget bra! Holder ballen bra i laget og slipper ikke Hinna B til.
Espen Refvik kommer inn for Cissa og Eivind går ut for Hector.
Vaulen B er effektive idag og Ørjan Bergum setter inn 4-0! En meget pen avslutning fra 16 meter! Bra innsats i forkant av Espen Refvik og Tore Dreyer.
Det er på dette punktet en alltid beskjeden Svein Øksnevad påpeker at av Vaulen B troppen til dagens kamp er 11 stk tidligere elever av Svein. Toleffsen svarer med å påpeke at Stian Refvik gjerne burde hatt en drakt i en større størrelse. Egentreningsprogrammer er til for å følges Stian. Men er det noen som har en drakt i størrelse XL til overs så setter nok Stian pris på denne.
Vaulen B fortsetter trykket og blir belønnet med et femte mål.
Ørjan Bergum setter sitt andre for kvelden og det er 5-0 til Vaulen B! Ørjan demper ballen forbi motspilleren og setter ballen sikkert bak Hinna B keeperen , et nydelig teknisk utført mål!
Etter dette kan vi påstå av kondisjonen tar oss igjen. Vi faller litt nedpå og gir Hinna for mye rom å spille på. De kommer til endel sjangser, og Tommen gjør en formidabel innsats i mål.
Men Hinna B får lønn for strevet og får en straffe som var minst like billig som den vi fikk. Hinna B setter den sikkert og reduserer til 5-1. Hinna B kommer til noen muligheter til, men Vaulen B hever seg igjen og tar initiativet tilbake igjen, og kampen ender 5-1 til Vaulen B.
Honnør til hele laget for god innsats idag. Spesielt med tanke på at vi ikke har spilt skikkelig 11er fotball siden slutten av forrige sesong. God innsats over hele banen!