24. Gaute Schei

26. Halil Husic –> 45 minutter

25. Espen Nilsen Gjøsund –> 84 minutter

Øyvind Løkling gjorde comeback etter å ha vært ute i 18 måneder med kneskade. Ellers manglet Vaulen David Berg og Eivind Ovedal av de mest faste.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm Jon Nessa, Marius Fossmark, Jarle Eike, Stian Lima Thomas Idsø, Anders Dale Eirik Hadland, Harald Nedreskår, Stian Falnes – Are Meling.
Grusom vind gjorde forholdene for finfotball vanskelige på store Tananger stadion.
Havørn kom da også best i gang. Knut Longvastad Barstad fikk avsluttet fra skrå vinkel på restene av et corner, men Steffen Holm reddet med kroppen etter seks minutter.
Vaulen virket noe tannløse, men kom til en halvsjanse etter 13 minutter da Harald Nedreskår headet tilbake til Are Meling som skjøt over på halvvolleyen fra nesten 30 meter.
Stian Falnes dro seg innover i banen og skjøt to meter utenfor etter 16 minutter.
Eirik Hadland kom rundt på høyre etter 18 minutter og slo inn på andre stolpe, Stian Falnes fikk ikke stokket beina helt og måtte nøye seg med corner.
Hjemmelaget tok ledelsen etter 22 minutter. Et langt og høyt frispark fra venstre dalte ned på andre stolpe hvor en umarkert Lars Andre Stallemo fikk en enkel oppgave.
Like etter hadde de blå en gigantisk sjanse til å øke, men Mats Økland Jellestad blåste over da han fikk stå fri i feltet.
Så et langt innkast i vinden etter 27 minutter, veteran Kjell Håland brasset like utenfor.
Stian Lima mente så han skulle ha fått frispark på 16 meter etter stempling, dommeren hadde fløyta mot munnen før han ombestemte seg.
Så et flott Vaulen-angrep med mange trekk etter 33 minutter, som ble avrundet med et adresseløst Are Meling-innlegg fra høyre.
Jon Nessa lange legg fra høyre dalte ned på lengste til Anders Dale som headet tilbake foran mål etter 34 minutter. Ballen ble halvklarert ut på 16-meteren til Are Meling, men volleyforsøket ble hindret.
Så nestensjanse av Harald Nedreskår som spilte vegg med Are Meling etter å ha fått en ball fra Jon Nessa etter 35 minutter.
Vaulen presset på nå. Stian Falnes' lange kast ble belønnet med et corner etter 37 minutter. Thomas Idsøs serve fant Jon Nessa på første stolpe, men han headet høyt over.
Vaulen bet seg fast i lange angrep uten å skape de største sjansene. Havørn var litt paniske bak og klarerte ballen vekk slik at Vaulen fikk starte på nye angrep.
Isteden økte Havørn til 2-0 på en ny dødball. Et flatt corner fra høyre ble satt kontant i kassen av
Mats Økland Jellestad, men igjen kunne man etterlyse markering fra Vaulens side.
Vaulen gjorde hele seks bytter i pausen, noe som hadde blitt avtalt på forhånd.
Laget i andre omgang ble seende ut som følger.
Steffen Holm –
Jon Nessa, Marius Fossmark, Jarle Eike, Stian Lima – Arnt Ove Ivesdal, Øyvind Løkling – Halil Husic, Gaute Schei, Christer Husvæg – Kjetil Thulin.
Vaulen virket bedre med i starten av andre omgang.
Kjetil Thulin vinklet ut til Halil Husic etter 48 minutter, det lave innlegget hadde retning tilbake mot Thulin, men kom litt bak han. Synd for det var på en hurtig overgang hvor Havørn var i ubalanse.
Havørn punkterte så kampen etter 53 minutter på et drømmetreff fra langt hold. Ballen gikk i vakker bue over keeper og dalte ned i høyre kryss.
Kunstverket var signert Mats Økland Jellestad.
Vaulen var natuligvis ikke så tålmodige lenger og Havørn kunne komme på kontringer.
Steffen Holm leverte så nok en kvalifisert redning etter 58 minutter da han fikk kastet frem kroppen og blokket et skudd fra kort hold.
Etter en litt død periode skulle det ble nerve da Vaulen reduserte etter 64 minutter.
Halil Husic mottok en diagonalpasning ute på høyre og løftet presist inn mot andre stolpe hvor Gaute Schei var kontant på nedfallsfrukten!

TOPPSCORER: Gaute Schei venter på at ballen skal dale ned til han! Med sitt niende mål i serien drar han fra Eivind Ovedal.
Målet ga Vaulen et lite løft. Halil Husic slo diagonalt til Christer Husvæg etter 66 minutter, et frekk duppskudd mot høyre vinkel ble gitt til corner av keeper Mohammed Sankoh.
Halil Husic' påfølgende corner fra venstre var et skummelt innoverskrudd som gikk like over hodet på Marius Fossmark før den gikk like utenfor andre stolpe.
Nå ville kanskje Vaulen-spillerne for mye på egenhånd for det ble mest solo og lite lagspill.
Frustrasjon mot dommerne som overså å dømme frispark ved en rekke situasjoner var også blant ingrediensene.
Vi gjør et hopp til 76 minutter. Halil Husic skaffet frispark på det høyre hjørnet av boksen. Christer Husvægs frispark ble headet over fra fem meter av Gaute Schei.
Havørn fikk like etterpå et mål annulert for offside.
Før Arnt Ove Ivesdal fikk gult kort etter å ha hakket ned to spillere etter 80 minutter.
Jarle Eike haltet av banen etter 84 minutter. Inn kom ungfolen Espen Nilsen Gjøsund. Nå virket det som om man nøyde seg med tre mann bak i slutten.
Øyvind Løkling, som fikk sin Vaulen-debut, la pent inn fra venstre etter 88 minutter. Marius Fossmark som var på tur fremover avslutten halvmeteren utenfor venstre stolpe.
Tre minutter på overtid la Stian Lima inn fra venstre. Gaute Schei fikk stå på åtte meter, men headingen gikk enkelt inn til keeper.
Dermed endte det med 3-1 tap mot et Havørn-lag som ville mer enn Vaulen i dag.