Brutalt straffet
(18.10.10) Vaulen skal ha for at dem forsøkte å spille fotball. Det ble 4-1 tap noe som reflekterer kampen dårlig, Vaulen var nemlig vel så gode mellom 16 meterne.
Så var det å sette sjansene da! Idsø bommet foreksempel på et straffespark for Vaulen.
EGERSUND
4–1
Martin Haaland
6 min
Stian Hunnestad (Rasmussen)
11 min
28 min
Marius Fossmark (straffe)
Kim Josef Håland (straffe)
32 min
Martin Haaland (Hunnestad)
87 min
18. oktober – B&G-banen Tilskuere: 75 – Serie – Dommer: Morten Stople (Buøy)
15. Ronny Hauge -> 80 minutter
Eirik Mæland (ferie) og Fredrik Berntsen (offshore) stod over, det samme gjorde Jarle Eike som hvilte sin slitte hofte. Christian Lyse stod også over, mens Elton Rossebø var fraværende.
Erik Hildén (lysk), Anders Idsø (ankel) og David Møller (hamstring) er trolig ute for sesongen alle mann.
Are Meling var tilbake etter ferie, mens Christian Lyse var klar igjen etter skade.
Vaulen (4–5–1): Ørjan Olsen – Daniel Vatland, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Stian Lima – Øystein Berge Gjellestad, Sven Ole Høvring, Thomas Idsø, Anders Dale, Christer Husvæg – Henrik Jelsa.
EIK tok ledelsen allerede etter seks minutter da Eivind Staurland klarerte rett i Martin Haaland som stod to meter foran seg. Han satte fart og alene med keeper gjorde han ingen feil, ballen trillet inn nede ved venste stolpe.
2-0 kom også etter en personlig feil. Et dårlig oppspill ble brutt. Espen Rasmussen flikket nydelig gjennom Stian Hunnestad som satte kontant.
Daniel Vatlands innlegg fra høyre ble handset av Jonas Mong etter 14 minutter. Dermed straffespark til Vaulen signert Thomas Idsø, men keeper Jone Mathiesen valgte riktig og reddet med benparade til corner.
Vaulen klaget på dårlig trykk i ballene og det ble faktisk stopp i spillet for å pumpe opp matchballen etter 16 minutter.
EIKs keeper var noe fomlete av seg og Christer Husvægs innlegg fra venstre etter 20 minutter ble bokset med spinn i returrommet.
Henrik Jelsa var på farten etter 23 minutter og EIK reddet på streken.
Så nok et straffespark til Vaulen etter 28 minutter da Arnt Ove Ivesdal handset et frispark fra Thomas Idsø.
Marius Fossmark fintet keeper til venstre og trillet inn nede til høyre. 2-1.
Dommer Stople hadde fått det for seg og blåste sin tredje straffe på tretten minutter, denne gang var det EIK som fikk den da Daniel Vatland var for tøff i en duell med Martin Haaland på et legg fra høyre.
Kim Josef Håland satte nede til venstre, Ørjan Olsen var etter ballen, men 3-1.
Det hadde regnet en del og banen var kjapp. Heldigvis var det en del opphold under kampen.
Anders Dale ble felt på 25 meter etter 39 minutter. Thomas Idsøs skuddforsøk nede mot venstre ble gitt retur på av den lugubre keeperen, der jaktet Eivind Staurland, men han nådde ikke frem.
Kaoset i feltet fortsatte og Vaulen anført av Daniel Vatland ropte på nok et straffe. Ettersigende var dette soleklart, men dommeren følte vel han hadde blåst nok straffespark for dagen?
EIK presset på mot tampen av omgangen. Ørjan Olsen var med på notene da Thomas Idsø noe ukontrollert headet et frispark mot eget mål før et innlegg fra venstre overrasket keeper som måtte gi til corner.
Så blokket Thomas Idsø et farlig skudd da EIK kom i overtall etter 42 minutter før Øystein Berge Gjellestad fikk ballen ut til corner.
Magne Christiansen kom inn for Anders Dale i pausen.
Vaulen prøvde å spille fotball, men levde litt farlig da EIK var presise i sine overganger. Som etter 47 minutter da Jonas Mong sendte en suser ofer.
EIK var ikke allverden tross at de er årets sølvlag og Vaulen førte kampen uten å komme til så mange sjanser.
Øystein Berge Gjellestad så livet sitt i revy stakkars da Kim Josef Hålands harde innlegg traff i godteposen etter 52 minutter.
Flere hos Vaulen stod frem i dag. Vi syntes Daniel Vatland var god på høyreback, mens Sven Ole Høvring som fikk en sjelden sjanse fra start kjempet godt fra seg.
Martin Haaland skjøt like over etter 54 minutter da en ball ble lagt 45.
En 60 meter lang diagonalpasning fra Daniel Vatland fant Christer Husvæg på venstre, fra hjørnet av boksen sendte han avgårde en suser meteren over.
Are Meling kom inn for Husvæg etter 57 minutter. Samtidig la man om til 4-4-2 hvor Jelsa gikk ut på kanten, mens Meling og Christiansen dannet spisspar.
Magne Christiansens skudd etter 59 minutter ble blokket til corner. Thomas Idsø slo inn, ballen ble halvklarert ut på 20 meter hvor bursdagsbarnet Henrik Jelsa fikk prøvd skuddfoten to ganger uten hell.
Martin Haaland slengte frem en fot på et innlegg etter 63 minutter og Vaulen reddet på strek. Rune Eik skjøt så utenfor etter 69 minutter.
Daniel Vatland var sent inne i en takling etter 72 minutter og fikk fortjent gult kort. Det kunne endt opp med en stygg skade.
Vatland slo så lavt inn i boksen til en møtende Sven Ole Høvring som fikk lagt til ballen før han skjøt i nettveggen.
Det ble stopp i spillet etter 75 minutter da Stian Lima fikk seg en smell i ankelen, men han klarte seg.
Et frispark fra Thomas Idsø ble blokket og gikk ut til henrik Jelsa som løftet inn bak feltet til Magne Christiansen, han fikk med seg ballen før han skjøt i nettveggen.
Dobbelbytte av Vaulen etter 80 minutter da Ronny Hauge kom inn på høyrekanten for Henrik Jelsa, mens Stian Falnes kom inn på venstrekanten for Øystein Berge Gjellestad.
Stian Hunnestad bredsidet et innlegg mot første stolpe, men keeper Olsen reddet flott etter 81 minutter.
Mot slutten pumpet Vaulen frem fra Eivind Staurland mot Are Meling. Det ga noen halvsjanser som da Magne Christiansen fikk til en stuss.
Stian Falnes slo flatt opp på Are Meling etter 84 minutter, men han fomlet med mottaket på åtte meter i god posisjon.
Lang ball opp fra Staurland etter 85 minutter fant Are Meling som stusset gjennom Ronny Hauge, han forsøkte seg med en lang tå, men ballen gikk to meter utenfor.
Isteden økte EIK til 4-1 tre minutter før full tid. Stian Sleveland slo ut til høyre hvor Stian hunnestad la inn foran mål, der dukket Martin Haaland opp og satte sin andre for dagen.
Vaulen ga aldri opp og det var en grei kamp. Nå får vi gå ned med flagget til topps når vi lørdag spiller hjemme mot Eiger.
Kveldens øvrige resultater
Eiger - Varhaug 3-2, Frøyland - Vardeneset 0-2, Hana - Riska 4-2, Havørn - Klepp 3-3,  Hinna - Viking 2 1-5, Bryne 2 - Ålgård 2 3-2.