Kampen om tilværelsen
(18.09.14) Plutselig har Vaulen begge beina i nedrykksstriden. Torsdag tapte man 2-0 borte for bunnlaget Hundvåg.
Mikkel Ørbæk Andersen scoret begge målene i første omgang.
HUNDVÅG
2–0
Mikkel Ørbæk Andersen
10 min

37 min

18. september – Hundvåg kunst Tilsk.: 60 – Serie – Dommer: LS Larsen (Nærbø)

27. Morgan Gramstad

Jon Nessa og Jimmy Jonevret var tilbake fra karantene.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Daniel Hadland, Jon Nessa, Anders Idsø, Fredrik Stray Tjaum – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ole Wick Henriksen, Thomas Monsen Haugland, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Vaulen startet mest, men Hundvåg tok mer og mer over.
Etter ti minutter glapp keeper Eric Ordaz ballen i det han gikk ut i feltet. Ballen falt rett i beina på Mikkel Ørbæk Andersen som satte ballen i mål fra åtte-ni meter. 1-0.

Ole Wick Henriksen skjøt fra et par og tyve meter etter 18 minutter. Ballen tok borti en Hundvåg-spiller, men keeper Bergseth hadde kontroll.
Wick Henriksen var på ferde igjen etter 22 minutter. Da en suser fra 16 meter var innom en gul og hadde retning mot vinkelen, men keeper plukket den.
Amar Kotlica skjøt fra 18 meter etter 33 minutter. Keeper ga retur og Vegard Natland scoret, men dommeren blåste av for offside.
Hundvåg kom ned på venstrekanten etter 37 minutter. Jon Nessa ble lurt på dødlinjen ved 16 meteren og innlegget heades i mål fra første stolpe av Mikkel Ørbæk Andersen.
Amar Kotlica fikk gult etter 40 minutter, hans tredje for sesongen. Jon Nessa fikk gult kort etter 45 minutter.
Hundvåg ledet 2-0 til pause fordi de ville mest. Vaulen var svake med mange feilpasninger og dårlig innsats.
Noe måtte gjøres i pausen og Vaulen satte inn Ceu Lian Khar for Vegard Natland og Ørjan Bergum for Ingvald Sandvik Halgunset. Samtidig la man om til 3-5-2.
Vaulen 2. omgang: Eric Ordaz
– Daniel Hadland, Jon Nessa, Fredrik Stray Tjaum – Ole Wick Henriksen, Milad Shamohammad, Anders Idsø, Thomas Monsen Haugland, Ceu Lian Khar – Ørjan Bergum, Amar Kotlica.
Ceu Lian Khar fosset frem på venstre kant, skar inn mot femmeterhjørnet og fikk lagt ut til Amar Kotlica som skjøt rett på keeper etter 50 minutter.
Etter 53 minutter kom Simon Sakkestad inn som spiss. Ole Wick Henriksen gikk ut. Kotlica la seg ut på høyrekanten.
Stor sjanse for Fredrik Stray Tjaum etter 61 minutter. Han fikk stå ganske alene på en corner, men skuddet fra seks-syv meter gikk til side for målet.
Hundvåg lurte offsidefellen til Vaulen etter 66 minutter. Mikkel Ørbæk Andersen skjøt i stolpen og returen gikk utenfor.
Andre omgang var veldig severdig selv om det ikke var noen mål. Vaulen hadde flere store muligheter.
Jon Nessa fikk så sitt andre gule og ble utvist som han ble mot Sandnes Ulf 2. Det var litt uoversiktelig hva som skjedde, men Nessa skal visst ha sagt noe da en Hundvåg-leder sparket bort ballen.
Fem minutter ble lagt til, men med en mann mindre ble det vanskelig.
Andre omgang var litt bedre av Vaulen, men det var en kamp man ikke kan være stolte av.
Nå blir det trening søndag klokken 10.00.