Ny triumf
(18.09.08) Vaulen fortsatte den gode trenden og vant 4-1 over Frøyland. Dermed har A-laget kun ett tap i høst.
Espen Klette, Daniel Lie og Are Meling (2) scoret for Vaulen.
TORE DEN STORE: Tore Søraas med tre assists og skaffet corneret som ga mål.
4-1
FRØYLAND
Espen Klette (Jarle Eike)
20 min
Daniel Lie (Tore Søraas)
26 min
Are Meling (Tore Søraas)
36 min
45 min
90 min
Kjetil Johannesen
18. september - Vaulenbanen - Tilskuere: 40 - Serie - Dommer: Ole Gya (Helleland)
2. Erik Hildén -> 79 minutter
Frøyland med kun ett poeng på kunstgress før denne kampen.
Vaulen hadde tilbake Bjarte Rannestad og Marius Fossmark. Stein-Ivar Andersen, Magne Christiansen, David Møller, Kenneth Dahle, Thomas Idsø stod over.
PS: Elton Rossebø fra Vidar hadde onsdag sin første trening med Vaulen. Keeperen, som er tredjevalg i Vidar, skal trene med Vaulen ut sesongen. Vaulen har bare hatt en keeper på treningene etter sommerferien, så dette vil gi bedre kvalitet på treningene.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Tore Søraas, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Jarle Eike, Anders Idsø, Bjarte Rannestad - Are Meling, Daniel Lie.
Kampen åpnet med høyt tempo og mange harde tak. Espen Klette fikk en kraftig smell i hodet etter tre minutter og sjanglet nærmest ut av banen for behandling. Etter en halv XL-1 i hodet kom han til hektene og kom innpå to minutter senere.
Tore Søraas la flatt inn til Anders Idsø som fra 25 meter klemte av en lav suser som gikk halvmeteren utenfor høyre stolpe.
Det var det siste Andi gjorde i dag, han hadde nemlig signalisert at han måtte ut med skade. Inn kom vingen Stian Falnes, slik at Bjarte Rannestad gikk inn sentralt med Jarle Eike.
Vaulen hadde nå tatt kommandoen i kampen, når de satte fart på ballen klarte ikke Frøyland å henge med.
Man kom til et par halvsjanser som da Are Meling headet et corner tre meter utenfor, mens Espen Klette headet to meter utenfor på et frispark.
Are Meling slo på en berøring til Alexander Surdal Nilsen, som satte fart på høyre etter 20 minutter. Restene av dribleserien havnet hos Tore Søraas som klemte til, skuddet ble blokket til corner fra høyre. På Vaulens tredje corner fra Jarle Eike ble det mål, Espen Klette steg til værs på andre stolpe og headet inn oppe i venstre vinkel!
Ny gylden mulighet for Vaulen etter 24 minutter, da et langt Stian Falnes kast fra høyre ble stusset videre av Are Meling inne i femmeteren, men Frøylands forsvarer fikk reddet på strek.
Frøyland kom nær etter 26 minutter med dagens hardeste skudd, men heldigvis gikk forsøket fra nummer 14 rett på en sikker Ørjan Olsen i vaulenburet.
Vaulen gikk opp til 2-0 på malerisk vis. Det hele startet fra keeper Ørjan Olsen, ballen gikk på skinner til Alexander Surdal Nilsen via Are Meling som la ut på høyre. Tore Søraas la en presis kross over mot venstre, hvor Daniel Lie fra 16 meter på helvolley skjøt i bue over keeper! Et slikt mål har man vel knapt sett på trening, å få det til i kamp var gull!
Frøylands Karl Morten Håland headet et legg fra høyre et par meter utenfor til høyre etter 29 minutter.
Espen Klette handset etter halvtimen og det farlige frisparket fra venstre ble headet ned mot venstre hjørne, men keeper reddet.
Tore Søraas la så over fra høyre mot Daniel Lie, men spissen kom ikke over ballen, allikevel fikk keeper problemer og han fomlet nesten ballen til corner.
Det ble 3-0 etter 36 minutter. Rolige Jarle Eike fordelte fra midten ut til Tore Søraas som igjen løftet inn mot lengste, denne gang var det Are Meling som headet ned til høyre i mål! Bra av Vaulen som nærmest lekte mot lave Frøylandstoppere i luftrommet!
Frøyland kom på en farlig kontring etter 39 minutter. Man kom tre mot tre og fra 18 meter prøvde man å kippe over Ørjan Olsen som spenstig fikk fingrene på kula.
Et frøylandfrispark ble headet like over høyre kryss etter 45 minutter.
Minuttet på overtid skulle det bli 4-0. En delikat ball fra Jarle Eike fant Tore Søraas på 16 meter, han fikk flikket ballen videre inn i feltet til Are Meling som fra 12 meter pirket ballen nede til høyre.
Andre omgang skulle ikke helt uventet bli et antiklimaks. Det var faktisk gjestene som kom til de fleste sjansene. Først en bra opprulling som ble avsluttet med et skudd fra 14 meter, ballen hadde fin retning, men ble blokket i kroppen til Klette.
Vaulen hadde så powerplay etter en dødball etter 52 minutter. Marius Fossmark slo inn fra høyre til Espen Klette som fra 6-7 meter headet i tverrlegger og ut.
Hvittrøyene slo så i høyre kanal, legget gikk på tverrs av mål og på venstre skjøt man over både en utrusende keeper og målet.
Vaulen virket fornøyd på 4-0 og hadde giret ned. Etter 62 minutter vartet Ørjan Olsen opp med en refleksredning på en heading fra kort hold.
Are Meling kom så innover i feltet til høyre for mål og slo på tverrs like foran kassen, fra skrå vinkel prøvde Stian Falnes seg uten hell. Ballen gikk isteden ut igjen til Are Meling som ikke fikk dreis på skuddet.
Nå var man inne i en transportetappe og Vaulen foretok en del bytter rundt 70 minutter. Spissen Tom Stian Sunde kom inn for Alexander Surdal Nilsen. Eivind Staurland kom inn for Bjarte Rannestad på midten, mens Ojan Bijan byttet med Are Meling.
Frøyland kom til ny sjanse etter 73 minutter. Skuddet fra venstre ble gitt til corner av Olsen. Det påfølgende corneret ble headet over.
Stian Falnes slo så på tverrs flatt over mot venstre til lekne Ojan Bijan som dro av en mann og curlet mot høyre kryss, uheldigvis var det ikke nok fart i forsøket.
Like etter kom Erik Hildén inn for Marius Fossmark som hadde føling med en strekk.
Bra spill på små flater av Vaulen etter 81 minutter. Jarle Eike stakk igjennom Daniel Lie som fra 10 meter prøvde å legge i lengste, men en god Arild "Silå" Tengesdal levde ikke opp til kallenavnet.
En jærbu fikk bra treff på et frispark etter 84 minutter, men like utenfor venstre kryss.
Et kast fra venstre ved Stian Falnes etter 86 minutter ga en gigasjanse. Are Meling stusset mot andre stolpe hvor Daniel Lie skled inn, men forsøket gikk i stolperoten og ut!
Daniel Lie slo så et lurt hardt frispark som fant Stian Lima, men stussen gikk rett inn til keeper. Dani var virkelig i vinden for etter 89 minutter fikk han et mål annulert for tvilsom offside etter fremspill av Stian Falnes.
Minuttet på overtid reduserte Frøyland. Etter opprulling løftet man over til venstre hvor Kjetil Johannesen headet inn fra kort hold.
Dermed vant faktisk Frøyland andre omgang. Beachboys skrudde nok av noen brytere, men hadde jo full kontroll og surfet inn tre poeng.