Marginene mot Vaulen
(18.09.04) Varhaug ledet noe heldig 2-0 til pause, Vaulen kom tilbake, men marginene var i mot våres gutter.
VILLE SEG IKKE: Vaulen lå bakpå resultatmessig hele tiden.
VARHAUG
3-3
Morten Grude Edland (straffe)
37 min
Jan Ove Hobberstad
41 min
54 min
Anders Idsø (Ole Bjørn Bredesen)
78 min
83 min
Eivind Staurland (Thomas Idsø)
84 min
Sverre Gjuvsland (Anders Idsø)
18. september - Varhaug - Tilskuere: 20 - Serie - Dommer: Tom Z. Heien (Vigrestad)
2. Øyvind Vollen
3. Ole Bjørn Bredesen <- 82 minutter (-> 90 min)
11. Anders Idsø
12. Bernt Erik Næsse -> 45 minutter (<- 75 min)
13. Eric Ordaz -> 75 minutter
14. Erik Gysland -> 82 minutter
15. Bjarne Hov
16. Jone Olsen
Vaulen manglet Ronny Hauge (Nordsjøen), Henning Frode Holm (syk), Alexander Landsnes (vekkreist), Øystein Winsnes (jobb), Stian Lima (håndball).
De mange forfallene betød at Øyvind Vollen og Ole Bjørn Bredesen kom inn på backene, mens Stein-Ivar Andersen spilte midtstopper.
Regn var gjennomgangsmelodien i denne kampen. Banen var okay forholdene tatt i betraktning, men så var da forholdene også grusomme.
Varhaug kom best igang og Gøran Håland var nære ved to ganger da han gikk på løp bak Vaulen-forsvaret. Men heldigvis var det enten en pytt som stoppet ballen, ellers så fikk ballen vannplaning og føyk avgårde.
Første Vaulen mulighet kom etter fire minutter, Jarle og Thomas med fint forspill på midten før ballen fant Eirik Ekholdt, men lobben lyktes ikke helt.
Anders Idsø og Eivind Staurland hadde så noen headinger på mål, men Varhaugs gode keeper hadde god kontroll. Da Christophe Dagsland med sitt rykk kom helt forbi i det 17 minutt, øynet vi mål, men skuddet gikk over.
Vaulens største sjanse kom etter 22 minutter da Thomas Idsø ute på høyresiden fant tvillingbror Anders med en utsøkt kross, men headingen gikk like utenfor.
Om Varhaug var best i startminuttene, tok Vaulen nå mer over med sitt spill.
Ny sjanse da Thomas Idsø fikk en flott kross inne i feltet fra Ole Bjørn Bredesen, men Thomas fikk dårlig treff og ballen spratt utenfor.
Anders prøvde seg også fra distanse, men markkryperen hans gikk utenfor.
Så etter 36 minutter, bra spill av Varhaug fører til at en spiss kommer mot keeper Tom Arne Bø Pedersen. Tommen kaster seg etter ballen og da kaster Varhaugspissen seg ned som en sekk med poteter, dommeren gikk på limpinnen og dømte straffe.
Morten Grude Edland ordnet 1-0 enkelt på straffen.
Vaulen traff så treverket da et innlegg fra Eirik Ekholdt dalte ned på tverrliggeren før den gikk ut. Like etterpå kom Gøran Håland til et bra skudd inne i boksen, men Tommen slengte seg flott og fikk avverget til corner.
Så etter 41 minutter fikk Vaulen nok en rett i trynet, da Jan Ove Hobberstads langskuddfra 25 meter traff oppe i krysset. Slik kan man ikke unnverge, men et billig straffe og et lykketreff føltes veldig urettferdig, for det var Vaulen som spilte fotball.
Vaulen var frempå igjen like etter da Anders slo igjennom Eivind Staurland, men dribleserien hans i feltet ble stoppet i siste liten. Så like før pause var Varhaug nær igjen på en kontring, etter en feilpasning på det vanskelige føret, men igjen var Tommen flott ute og reddet.
På overtid kom Christophe seg løs på venstresiden, keeper måtte gi retur på skuddet, men Thomas Idsø nådde såvidt ikke returen.
I pausen gikk Christophe ut da han slet med vondt hode og en dårlig lyske. Inn kom midtbanespiller Bernt Erik Næsse, det betød at Sverre Gjuvsland gikk frem som spiss, mens Eivind Staurland tok stopperrollen.
Etter 49 minutter var Eirik Ekholdt svært nær da han plasserte en ball opp mot topphjørnet, men keeper var utrolig nok på skuddet og fikk gitt til corner. Eddi var også nær på det påfølgende hjørnesparket, men keeper reddet headingen.
Mange småsjanser nå til begge lag i det forferdelige regnværet, etter 54 minutter fikk Vaulen endelig lønn for strevet. Ole Bjørn Bredesen slo en flott ball nedover venstresiden til Anders Idsø. Andi treffer ikke skikkelig på første forsøk, men får returen fra keeper, kommer seg forbi og sklir inn 2-1 med en lang tå.
Etter 57 minutter fikk Thomas Idsø gult for å komme for sent inn i en duell, noe som ikke ga mange protester.
Like etterpå kommer Ekholdt seg rundt nede ved kortlinjen på venstre og slår flatt og hardt inn på førstestolpe, Sverre Gjuvsland kom inn som en plog på piller, men Varhaug fikk gitt til corner.
Så en flott ball fra Jarle Eike inn til Thomas Idsø som prøver å lobbe inn fra 25 meter, men ballen gikk like over.
Etter 64 minutter slo Thomas Idsø ballen ned til Sverre Gjuvsland på høyre kant, innlegget til Ekholdt i midten nådde frem, men Eddi fikk ikke skikkelig treff og keeper reddet enkelt.
Så grep dagens fjerdedommer, Eirik Ekholdt, inn og ga Vaulen frispark... Thomas Idsø slo inn, men Øyvind Vollen headet godt over.
Etter 69 minutter fikk Ole Bjørn Bredesen en kjempesjanse da han kom mot mål på 16 meter, keeper stod igjen på streken, men skuddet gikk utenfor høyre stolpe.
Ny stor Vaulensjanse to minutter senere, Bernti med brukbart skudd fra liggende posisjon, men keeper med og reddet igjen!
Da kvarteret gjenstod kom Eric Ordaz inn for Bernt. Samtidig flyttet Vaulen frem tre spisser.
Etter 77 minutter fikk Vaulen en stor sjanse, først traff Eivind stolpen ball gikk ut i feltet igjen før Vaulen fikk kjempet ballen i mål. Men dommer blåste av og annulerte for en episode inne i feltet, som ingen forstod noe særlig av. Dermed to vitale dommeravgjørelser mot Vaulen fra Vigrestad-dommeren.
Varhaug ga så Vaulen nok en kalddusj på det påfølgende angrepet. Varhaug-spilleren, Jan Ove Hobberstad, kom seg fri på venstre og scoret i lengste hjørne.
Da åtte minutter gjenstod kom Erik Gysland inn for backen Ole Bjørn Bredesen. Nå gikk Ordaz ned på midten, mens Gysland spilte fremme - dermed 3-4-3.
Dette var et bra bytte for minuttet senere stod det plutselig 3-3!
Først en Thomas Idsø corner som gikk i tverrliggeren, ballen gikk ut på 35 meter hvor Øyvind Vollen sendte ballen bredt igjen til Thomas som slo over til Eivind Staurland, som fra kort hold headet inn 2-3. Like etterpå en ball fra Thomas ned til Anders som presist slo inn til en fri Sverre Gjuvsland i feltet,  med bredsiden ga han 3-3 og nytt håp i hengende snøre.
På overtid ble Thomas Idsø styggt felt av en Varhaugspiller som fikk gult kort, men samtidig måtte Thomas hinke av banen. Dermed kom Ole Bjørn Bredesen innpå igjen.
Fire minutter ble lagt til, men Vaulen kom ikke nærmere enn en da Anders Idsø headet over på en kross.
Dermed ble det 3-3 og Vaulens sjanser i opprykkskampen er nå bare teoretiske.