Arne Dalehaug
Buøy kom tilbake
(18.09.03) Vaulen med en endring siden sist da Kim Erlend Kvalsund erstattet Øystein Winsnes på backen. Winst kom sent da han måtte jobbe og satt på benken. Dolph Lundgren-look-a-liken, Kjetil Aasland, var allikevel ikke suspendert og satt på benken.
GA VAULEN LEDELSEN: Arne Dalehaug har funnet høstformen med fem mål de siste seks kampene.
BUØY
2-1
18. min
Arne Dalehaug (Pedro Salgado)
Petter Aase (straffe)
59. min
Ronny Kristensen (Rolf M. Olsen)
71. min
16. Kjetil Aasland
Under minuttet var gått da Ronny Kristensen mottok en langpasning, alene mot keeper Bjarne Hov skjøt den tidligere Viking-spilleren i stolpen og ut.
Men så overtok Vaulen mer og mer, man rullet opp sjanse på sjanse og Arne Dalehaug prøvde skuddfoten tre ganger bare det første kvarteret uten å lykkes helt. Det bløte dekket ga en farlig stuss, men skuddet fra Thomas Idsø ble for løst.
Etter 18 minutter startet Vaulen på egen banehalvdel og førte opp med Jarle Eike etter et veggspill ga ballen ut til Thomas Idsø på løp. Med et touch la han ballen 45 grader utover, Pedro Salgado hoppet over den lave ballen og lurte forsvareren. Det så ut som om en Buøy-forsvarer skulle få en tå på ballen, men Arne Dalehaug tilrev seg ballen dro seg litt innover før han meislet ballen inn i kassen til 1-0!
Vaulen fortsatte i samme stil med stor fotball og man spilte seg selvsikre. Spillet gikk flott langs bakken og første omgang var årsbeste. Man så ut som 11 oransje ballvirtuoser, mot 11 blå og hvite gamper. Buøy-spillerne på sin side ble gretne, for det var ikke dette en ønsket med flust av kameralinser på sidelinjen som skulle forevige avdelingseieren. En kan dog aldri ta lett på Buøys stjernegalleri og på en stupheading fra Østerbø måtte Bjarne Hov varte opp med en fantomredning.
Guttespiller Kim Erlend Kvalsund blomstret til på venstrebacken og etter 26 minutter var han nær ved å doble ledelsen. Kimmi akselerte ned langs krittlinjen, driblet av et par mann nede ved 16-meters hjørne før han dro seg innover i banen og skjøt mot andre stolpe. Ballen så ut til å gå inn, men snirtet utsiden av stolpen!
Kampen bølget frem og tilbake og det var jevnt med store sjanser for begge lag. Ronny Kristensen var oppe på en corner og headet mot mål, men Bjarne Hov gjorde nok en kanonredning. Etter 38 minutter prøvde Jarle Eike seg med brassespark på 6-7 meter, men fikk ikke ordentlig treff og keeper reddet.
Samspillet mellom Arne Dalehaug og Pedro Salgado på topp fungerte veldig bra og rett før pause førte det nesten til mål, men Buøys keeper reddet Arne Dalehaugs forsøk.

Etter pausen var det en helt annen kamp. Buøy flyttet opp spillet og presset førte til at pasningssikkerheten forsvant hos Vaulen samtidig som skuldrene ble vel høye. Tiltross en dårlig trend kontret Vaulen seg fremover, etter 47 minutter fant Alexander Landsnes en løpsvillig Anders Idsø på løp, men skuddet fra 25 meter gikk like utenfor. Etter 54 minutter fikk Vaulen en gratis sjanse da Pedro Salgado snappet opp en tverrsoverpasning i Buøy-forsvaret. Han la tilbake til Anders Idsø som klemte til, men den innbyttede keeper Torstein Soma ga til corner.
Etter 59 minutter fikk Buøy straffe da Kim Erlend Kvalsund noe unødvendig satt inn en sklitakling på Østerbø nede på hjørnet av feltet langs kortsiden. Petter Aase konverterte straffen i mål og dermed 1-1!
Nå var det samme gamle leksen fra Vaulen og luften gikk ut av ballongen. Etter 68 minutter var Bjarne Hov nær å lage selvmål, da han bokset den sleipe ballen i tverrligger og over. Tre minutter senere tok Buøy ledelsen, en corner fra venstre ble headet ned i feltet av Rolf Magne Olsen, hvor Ronny Kristensen dukket opp og pirket inn 2-1! Typisk nok kom begge målene til Buøy etter dødball, som så ofte før denne sesongen.
Vaulen gikk rett og slett tomme for krefter på det tunge underlaget og man var nesten ikke farlige fremover resten av omgangen. Det ble mest farlig når spillet ble dreid over til høyre og Stein-Ivar Andersen, etter 86 minutter fikk han tak i nedfallsfrukten etter et frispark. Fra skrått hold skjøt Steini alt han orket, ballen gikk på tverrs og fant nesten Arne Dalehaug på andre stolpe, men Buøy måket til corner. I slutten foretok Vaulen to bytter da spissene Daniel Lie og Eirik Ekholdt kom innpå, men det var for seint og Buøy red inn 2-1 seieren. Dermed vant Buøy avdelingen ettersom Vaulens neste motstander Eiger ligger åtte poeng bak med to kamper igjen.
"Vi har all ære av denne kampen," sa trener Tore Haugvaldstad til Stavanger Aftenblad etter kampen. "Jeg synes vi fortjente noe mer etter den solide førsteomgangen, der vi klarte å stresse Buøy som planlagt. Nå må vi ha poeng mot Eiger i siste serierunde for å kunne å holde oss i divisjonen. Spiller vi slik vi gjorde i dag, har jeg god tro på det."