Buøy fikk tre poeng
(18.08.05) Vaulen produserte en drøss med målsjanser mot Buøy, isteden utnyttet bortelaget slurv og vant 1-0. Synd for Vaulen som var klart best og hadde også et mål over streken som dommeren ikke registrerte.
INNBITT: Vaulen var best mellom 16 meterene, men det lyktes ikke for Steini og de andre. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
0-1
BUØY
76 min
Ståle Nøstbakken (H. Nilsen)
18. august - Hinna - Tilskuere: 55 - Serie - Dommer: Johan Hansen (Sandved)
16. Bjarne Hov
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Robert Hovland, Alexander Landsnes, Sverre Gjuvsland, Stein-Ivar Andersen - Magne Christiansen, Thomas Idsø, Jarle Eike, Anders Idsø - Tom Stian Sunde, Stian Husvæg.
Vaulen for anledningen i nye drakter spilte med medvind i ryggen i første omgang.
Kampen startet en smule oppjaget med mange lange pasninger uten adresse.
Etter 8 minutter mistet de oransje ballen i farlig posisjon og Buøy kom ned langs høyre ved Ole Andreas Engseth, det flate skuddet hans fra skråvinkel gikk på tverrs foran mål og ut.
Men etter hvert fikk hjemmelaget satt spillet mer og man malte på fremover. Etter kvarteret brøt Stian Husvæg og slo til Magne Christiansen på høyre. Innlegget fant Anders Idsø foran mål, men Buøys storvokste keeper Torstein Soma var i det umulige hjørnet og reddet skuddet med foten. Returen gikk ut til Tom Stian Sunde, men han fikk ikke skikkelig klem og ballen humpet inn mot mål.
MÅLSJANSE: Tommy manglet det siste stinget i avslutningen... Foto: Lars Kristian Aalgaard.
CRAB STICK: Anders Idsø stikker forbi Krabben. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Sverre Gjuvsland startet et oppfølgerangrep da han fikk slått inn fra høyre, men Stian Husvægs skudd foran mål ble blokkert til kast.
Buøy fikk ikke opp midtbanen og ble baktunge. Etter 18 minutter frispilte Thomas Idsø sin bror Anders på venstresiden, men dommeren blåste tvilsomt av for offside da det vel var en uinvolvert Tom Stian som var på feil side ikke Anders.
Sverre Gjuvsland ga som alltid alt i taklingene, men etter 19 minutter ble det mer mann enn ball og dermed gult kort.
Så et nydelig angrep etter 26 minutter. Jarle Eike slo til Tom Stian som stusset igjennom Stian i god posisjon, men keeper fikk reddet. Vaulen var i ferd med å bygge opp et farlig angrep med Anders på skuddhold da dommeren blåste av for to hodeskader. Tom Stian og Buøy-spilleren hadde nemlig fått seg en alvorlig smell i hodeduellen som førte til sjansen. Det endte med at Tom Stian måtte kjøres til legevakten av Bjarte for å sy et tre centimeter bredt kutt.
Buøy kom til to halvsjanser før Vaulen etter 31 minutter sendte Eivind Staurland inn for Tommy, samtidig la man om til 4-5-1. Like etterpå kom Buøys Kjetil Knutsen til en stor skuddmulighet i boksen, men heldigvis skjøt han utenfor.
Stein-Ivar Andersen prøvde seg så på et frispark fra nesten 30 meter etter 37 minutter, men skuddet skeinte utenfor det høyre krysset.
STEINI: Evigunge Stein-Ivar Andersen i duell med Ole Andreas Engseth. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Etter 41 minutter la Anders inn til Magne i boksen, mottaket ble ikke så bra og skuddet med utsiden av høyrefoten ble aldri vanskelig for Torstein Soma som plukket ballen oppe i nærmeste hjørne.
To minutter ble lagt til og på overtid fikk Magne sjansen på et innlegg fra Thomas Idsø fra høyre, men headingen gikk i bue og en drøy meter utenfor krysset.
HUSI: Søttenåringen Stian Adamsen Husvæg bruker farten og passerer Ståle Nøstbakken. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Det ble store avstander og mye Hawaii i starten av andre omgang. Konsentrasjonssvikt i vaulenforsvaret ga også Buøy to unødvendige halvsjanser.
Steini prøvde seg så på et langskudd til uten hell, før Buøys Knutsen skjøt et volleyskudd utenfor etter et langt utspill fra keeper.
Etter 57 minutter spilte Anders Idsø på tverrs til Thomas Idsø som stod klar i skuddposisjon på høyre side av 16 meteren, det var snert i forsøket som dessverre gikk rett på keeper.
Nå hadde Buøy en femminutters periode, hvor blant annet Stian Lima ble skadeskutt av et susende skudd da han drev oppvarming bak målet.
Vaulen ønsket nå mer trøkk fremover og la om til 4-4-2 med Sverre Gjuvsland flyttet frem, mens Eivind gikk ned som stopper.
Dette ga umiddelbart resultater og Vaulen pøste på for å få et mål ved å komme lengre og lengre frem på banen.
SPENSTIG: Magne duellerer med Buøyspiller. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Etter 67 minutter ble Magne tatt på vei igjennom på 30 meter og dommeren ga gult kort til Buøys nummer 2. Et innøvd trekk hvor Thomas tilslutt la inn, ble belønnet med corner.
Corneret fra Thomas Idsø fant Sverre som headet mot mål, ballen ble reddet på streken eller var den over? Vaulen spillerne markerte for mål, men dommerne vinket spillet videre.
Presset fortsatte og Vaulen fortjente virkelig et mål. Etter 71 minutter gikk et innlegg fra Thomas via Stian Husvæg og til Sverre som header over.
Minuttet senere var det Anders sin tur å teste skuddfoten, men Soma reddet igjen. Sverre var på returen, men ble forsmederlig stoppet i skuddøyeblikket.
Det var powerplay, men Buøy byttet innpå mer fart på topp og ga Vaulen problemer i livsfarlige kontringer. Eivind og Alexander stoppet nesten helt opp da en spiss kom helt igjennom, Tom Arne Bø Pedersen ruset ut og heldigvis gikk skuddet utenfor. Dette var bare et forvarsel på hva som skulle komme for etter 76 minutter fikk Henning Nilsen rom til å servere en upresset Ståle Nøstbakken som banket ballen oppe i krysset. Et flott mål, men sløv jobbing av Vaulen bakover.
Etter 78 minutter måtte Anders Idsø hinke av banen med sin vonde ankel og Vaulen måtte gjøre klar en innbytter. Vaulen var rystet og ny Buøysjanse fulgte da "Alex" headet like utenfor.
Etter 82 minutter kom Johnny Erga inn for Anders Idsø. Samtidig kom Ole Bjørn Bredesen inn for Magne Christiansen. Man la om til 4-3-3 med backen Robert Hovland flyttet frem i Flo-rollen, samtidig omrokkerte man litt bak for å gjøre plass til Bredesen på venstreback.
Vaulen løftet frem ballen i slutten, men det ble aldri farlig. Nærmest kom Alexander Landsnes på overtid da han headet et Andresen innlegg på keeper.
Dermed ble det Vaulens tredje strake tap etter ferien og andre hjemmetap på fire dager etter nesten to år uten tap før det! Men nye muligheter neste uke mot Havørn.
PIZZAPRISEN
Til hver hjemmekamp settes det opp en pizzajury som kårer dagens prestasjon. Vinneren får en pizza fra Hinna Bistro!
Ronny Hauge og Daniel Lie satt i dagens jury og prisen gikk i dag selvsagt til Tom Stian Sunde som plaster på såret for hodeduellen som sendte Husvæg igjennom og seg selv til legevakten.
TØFFINGEN TOMMY: Tom Stian legger ingenting i mellom. Foto: Hans Eirik Sunde.
STING: Tom Stian viser stolt frem pizzadiplomet. Foto: Hans Eirik Sunde.
INNKAST FRA WINST
Satanistsjarmøren Winst kommer her med sin dom over kampene. Men ikke i dag, etter to tap har Winst blitt hjemmesitter.
"Nei, nå gidder jeg ikke å komme før dem vinner," kunne medgangssupporteren Winst fortelle oss før kampen.
Grinebitteren slutter aldri å overraske oss.