11. Øystein Berge Gjellestad <- 62 minutter
5. David Møller -> 69 minutter
19. Sven Ole Høvring -> 75 minutter
28. Magnus Torgersen -> 83 minutter
Christer Husvæg, Magne Christiansen, Christian Lyse, Are Meling, Magnus Kartevold, Ørjan Olsen, Eirik Mæland, Jarle Eike, Erik Hildén og Ronny Hauge manglet hos Vaulen.
Vaulen (441–1): Kristoffer Dionato Johannessen – Stian Lima, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Petter Søndenå – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Anders Idsø, Ole Nilsen Salthe – Henrik Jelsa – Fredrik Bernsen.
Egersund: 1. Stig Jarle Sleveland – 17. Jonas Mong, 19. Jan Eric Wetteland (7. Oddvar Olsen etter 82), 3. Arild Nodland, 22. Rune Eik – 10. Stian Hunnestad (23. Veton Berisha etter 67), 21. Jostein Salvesen, 6. Arnt Ove Ivesdal, 15. Mathias Perttamo (18. Stian Sleveland etter 75) – 5. Espen Rasmussen (9. Bernt Ollestad fra 82), 8. Martin Håland. Benk: 13. Hugo Netland, 2. Vidar Nodland, 20. Kim Josef Haaland.
Mange skader hos Vaulen som startet med flere spillere som spilte 90 minutter for B-laget dagen før.
Vaulen hadde sterkt medvind i første omgang og man gikk da rett opp i angrep og fikk et corner. Anders Idsø slo inn fra høyre, ballen ble halvklarert til Anders Dale som forsøkte seg fra kloss hold, men ballen ble reddet på strek.
EIK ville ha straffespark etter åtte minutter. Da et skudd utvilsomt traff hendene til Anders Dale i boksen, dommeren så at det ikke var med vilje og brukte fornuften.
Opprulling av EIK som nå herjet med Vaulen. Stian Hunnestad skyter i blokken, de sorte bevarte trøkket og Espen Rasmussen skjøt over.
Martin Håland fant Espen Rasmussen etter 16 minutter som prøvde å vri ballen opp i lengste kryss. Hårfint over!
Eivind Staurland fikk frispark etter 19 minutter på midten. Anders Idsø tok det kjapt og kort til Ole Nilsen Salthe som satte fart og spilte vegg med Fredrik Berntsen før han skjøt fra 23 meter. Suseren var småskummel og keeper Stig Jarle Sleveland måtte gi en liten retur.
Vaulen hadde noen flotte kombinasjonsspill, men det gikk smått fremover. Hos EIK gikk det kjappere med færre berøringer.
Staurland slo langt til Berntsen som la igjen til Henrik Jelsa, men skuddet gikk rett på keeper etter 26 minutter.
Anders Dale stod for dagens høyeste ball som dalte ned i feltet. EIK-stopperen timet spretten feil og plutselig var Henrik Jelsa alene mot keeper. Henna var ikke kontant nok og skuddet ble blokkert etter 27 minutter. Det var en gedigen sjanse!
Friske Mathias Perttamo fant Espen Rasmussen fri i feltet, skuddet fra åtte meter gikk i kroppen på keeper Kristoffer Dionato Johannessen, før returen ble gitt til corner etter 29 minutter.
Corneret fra venstre førte til kaos foran mål. Espen Rasmussens forsøk ble reddet på streken før Jonas Mong pirket ballen over streken fra kort hold etter halvtimen.
Marius Fossmark fikk seg en smell i skulderen i en av duellene og ble liggende igjen etter målet.
Fossmark måtte av banen, men fikk komme på igjen ikke lenge etter.
Dominansen fortsatte fordel EIK. Gjestene ledet da også cornerstatistikken 5-1 til pause.
Etter 40 minutter slo EIK inn et nytt farlig corner. Marius Fossmark fikk headet unna på strek før returen gikk i en oransj.
Vaulen fikk ikke unna ballen og Rune Eik gled gjennom feltet. Han passerte tre mann i boksen før Stian Lima fikk slått til corner. Det virket noe tamt av Vaulen.
Jonas Mong kom til skudd på corneret, ballen snek seg like utenfor!
Så Vaulen lå under 0-1 til pause. Det var en dårlig omgang av de oransje, men man hadde ennå en mulighet da man bare lå ett mål bak.
Nå skulle Vaulen spille i kraftig motvind og det startet på værst mulig måte. Espen Rasmussen fikk lagt inn fra høyre til spisspartner Martin Håland som satte kontant fra kort hold.
Man trodde kampen var over, men Vaulen gikk rett opp og reduserte. Petter Søndenå slo inn fra venstre, ballen ble halvklarert til Stian Lima som fra 18 meter dundret inn nede ved høyre stolperot. Dette var Stians fjerde seriemål på 116 kamper...
Anders Idsø slo et frispark inn i feltet etter 54 minutter. Fredrik Berntsen fikk en fot på ballen som gikk like utenfor.
Nå var det litt bedre av Vaulen som fikk flyttet laget fremover, men man skapte ikke særlig.
Anders Dale fikk gult kort etter 61 minutter.
Vaulen slo en horribel tverrsoverpasning i eget forsvar etter 62 minutter og EIK snappet opp. Stian Hunnestad fant Espen Rasmussen som rundet keeper og satte i korthjørnet til fortvilelse for Stian Lima som kom sklidene litt for sent.
Det var spikeren i kista. Like etter gjorde Vaulen et dobbelbytte. Stian Falnes kom inn på topp for Henrik Jelsa. Venstrekant Jostein Eidem kom inn for høyrekant Øystein Berge Gjellestad slik at Ole Nilsen Salthe skiftet side.
Det var for putlete av Vaulen som ikke kom til innlegg fra sidene. Hele spillet virket planløst og på lykke og fromme. Men så var man da ikke så samspilte etter alle skadene.
Stortalentet Veton Berisha som skal til Viking etter ferien kom inn for EIK etter 67 minutter. Ikke lenge etter fikk David Møller avslutte kampen til fordel for Ole Nilsen Salthe.
Mellom byttene hadde EIK en ny stor sjanse da Berisha og Rasmussen nærmest stod i kø for å score.
Kollapsen var total for Vaulen som slet med å komme seg over midten. Mathias Perttamo skjøt utenfor på blank goal etter 73 minutter da Rasmussen la inn fra venstre.
Sven Ole Høvring kom inn for sokndølen Fredrik Berntsen som var tom for krefter etter 75 minutter. Dermed roterte man på laget. Sveno gikk inn på høyrekant, David Møller trakk inn i midten, mens Anders Idsø gikk opp på topp.
Men nå ble det poweplay av EIK. Veton Berisha fikk en ball inn fra høyre som han satte opp i nettaket til 1-4.
Anders Idsø ble kjapt trukket ned på midten igjen.
EIK scoret minuttet senere. Afro i mål reddet først, før Espen Rasmussen ga ny kalddusj.
Martin Håland glidde gjennom etter 82 minutter og keeper reddet med benparade før Marius Fossmark fikk unna.
Magnus Torgersen, som er tilbake i byen for sommeren, fikk sitt comeback da han kom inn for målscorer Stian Lima på høyreback.
Det var ingen spillelyst hos Vaulen nå. Det virket som om spillerne var mest opptatt med å gjemme seg vekk. Stian Sleveland slo en delikat stikker til Bernt Ollestad som rundet keeper og fikset 1-6 etter 85 minutter.
Vaulen var i oppløsning og EIK kastet frem masse folk. Arild Nodland fikk stå helt fri og ga 1-7.
Vaulen fikk et corner etter 91 minutter. Anders Idsøs serve fant Jostein Eidem som ikke kom over ballen med sin heading. Like etter blåste dommeren av kampen.
Nå må Vaulen løfte seg til neste uke når man skal ned til Egersund for å spille mot Eiger. Da er keeper Kristoffer Dionato Johannessen på ferie, mens Ørjan Olsen er suspendert etter rødt kort for B-laget i går. Dermed går det mot comeback for Tom Arne Bø Pedersen som ferievikar.
AFTENBLADETVIKAREN
3. div. avd. 12
Vaulen 1 (0)
Egersund 7 (1)
Vaulenbanen
Tilskuere: 40
Mål: 0-1 Jonas Mong (30), 0-2 Martin Håland (48), 1-2 Stian Lima (49), 1-3 Espen Rasmussen (62), 1-4 Veton Berisha (77), 1-5 Espen Rasmussen (78), 1-6 Bernt Ollestad (85), 1-7 Arild Nodland (86).
1p. Anders Dale, Vaulen
Kommentaren: - Er det lenge igjen? Jeg klarer nesten ikke løpe! (Naturen kaller for Vaulen-spissen Henrik Jelsa i første omgang.)
Kampen: Variable Vaulen fikk det tøft mot serieleder Egersund som var flere hakk bedre.
Vaulen ble bokstavlig talt blåst av banen i kulingen og ble påført sitt største tap siden dem rykket opp til 3. divisjon for ti sesonger siden.
Vaulen hang noenlunde med i første omgang, men hos EIK gikk det mye raskere med færre berøringer. Spenningen varte i en drøy time, men da banens bestemann, Espen Rasmussen, satte inn 1-3 ble det full kollaps for Vaulen. De siste tretten minuttene slapp de oransje inn fire mål slik at det ble 1-7 tap!
TUNG DAG: Lite å rope hurra for mot EIK.