Effektiv seier
(18.03.06) Vaulen viste dødelig effektivitet da de lørdag slo 2. divisjonslaget Ålgård 2-1.
Anders Idsø og Christian Lyse (bildet) scoret for Vaulen med flotte skudd.
CISSA: Christian Lyse løp i fra Ålgårdforsvaret og lobbet kaldt over en utrusende keeper til 2-0!
ÅLGÅRD
1-2
8 min
Anders Idsø (Thomas Idsø)
26 min
Christian Lyse (Thomas Idsø)
Kristian Høvring
88 min
18. mars - Orstad kunst - Tilskuere: 30 - Trening - Dommer: Frode Rødberg (Ålgård)
1. Tom Arne Bø Pedersen <- 45 minutter (-> 86 min)
14. Ole Søyland -> 86 minutter
Mens Ålgård manglet tre stykker fra sin antatte førsteoppstilling, var Vaulen igjen utsatt for mange forfall slik at trener Ole Søyland på 46 vintre måtte starte på benken.
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Endre Tangen, Stian Refvik - Ronny Hauge, Thomas Idsø, Eivind Staurland, Anders Idsø - Christophe Dagsland, Christian Lyse.
Ålgård (4-4-2): Vidar Assersen - Thomas Tveit, Øystein Rugland, Ingve Aarrestad, Joar Kalsås - Kristian Høvring, Oddbjørn Sivertsen, Håvard Urstad, Bengt Skrettingland - Marius Helle, Svein Kåre Hjertvik.
Vaulen som ikke hadde trent med ball på drøye to uker slet litt med fange opp alle løpene til Ålgård i starten og tellefeil ga flere farligheter. Som etter fire minutter da en ball kom over fra høyre til Bengt Skrettingland på 8 meter, men Tommen reddet
mesterlig skuddet til corner. Skrettingland kom til ny avslutning to minutter senere, men headingen ble reddet av Tommen.
Så etter 8 minutter fikk Vaulen en noe heldig ledelsen da man kom på en kontring tre mot tre. Thomas Idsø førte opp og la ut til Anders Idsø på venstre som fra 25 meter klemte ballen i mål med strak vrist!
FØRTE VAULEN I LEDELSE: Anders Idsø med herlig scoring!
Kampen roet seg litt, før en lang klarering fra Robert Hovland fant Christian Lyse på løp igjennom etter 20 minutter, men keeper reddet skuddet fra 16 meter uten store problemer.
Vaulen var gode med ball hvor man trillet mye gjennom midten, men destod dårlige uten hvor man slet med posisjonering.
Etter 26 minutter doblet Vaulen ledelsen ut av intet da Thomas Idsø tredde ballen igjennom til Christian Lyse som sprintet ifra Ålgårdforsvaret og fra 20 meter satte han ballen kaldt i bue over en utrusende keeper. Lyses første scoring for A-laget!
"Nå bler det bede på deg i kveld," gratulerte spissmakker Christophe...
Kaptein Robert Hovland måtte ut etter 32 minutter da han følte seg uvel etter å ha vært syk i uka, midtbanespiller Thomas Nyland kom inn samtidig som Eivind Staurland gikk ned som stopper.
Etter 40 minutter kom en Ålgårdspiss helt fritt igjennom da dommeren, som ikke hadde linjemenn, ikke så offsiden. Men Tommen kastet seg fryktløst inn foran beina på den grønne og fikk avverget.
Dermed kunne Vaulen gå til pause på stillingen 2-0, uhyre effektivt med 2-4 i sjanser!
I pausen kom Ørjan "Taxi" Olsen inn for Tom Arne Bø Pedersen i mål.
Lite skjedde i starten av andre omgang. Ålgård bydde på lite, mens Vaulen hang godt med og Christophe hadde to skudd - et utenfor og et som keeper reddet.
Etter 50 minutter fikk Stian Refvik en albue i bakhodet og måtte ned for telling, men etter et par minutter kom han inn igjen.
Vaulen så ut til å kontrollere det ut, men etter 68 minutter var man heldige da Thomas Idsøs felling ble trukket utenfor boksen av dommeren.
Etter 79 minutter var man svært nær 3-0 da en glitrende pasning fra Thomas Nyland fant hurtigtoget Christian Lyse på vei alene mot keeper, men en sliten Cissa skjøt like utenfor fra 20 meter.
Vaulenspillerne slet med å finne pust de siste 10 minuttene og det oppstod en del slurvefeil. Svein Kåre Hjertvik fikk godt tid etter 81 minutter, men heldigvis for Vaulen gikk skuddet i tverrlegger og over!
En ny stor Ålgårdsjanse to minutter senere ble stoppet av "Taxi".
Med fire minutter igjen foretok Vaulen to bytter. Ut gikk spissene Dagsland og Lyse, mens keeper Bø Pedersen og trener Ole Søyland kom inn.
Søyland på 46 år må vel dermed være tidenes eldste debutant på A-laget? Søyland hadde vel to berøringer og ingen feil i den tiden han spilte...
Så etter 88 minutter fikk Ålgård en fortjent redusering, etter at man fikk to sjanser inne i boksen var det tilslutt Kristian Høvring som scorte.
På overtid sendte Ålgård keeperen opp på en corner, men Vaulen fikk tak i ballen og Stein-Ivar hadde sjansen til å putte fra midtstreken, men sentret isteden til Tom Arne som ikke fikk kontroll, dermed rant det hele ut i sanden.
Olsen reddet nok en gang et Ålgård forsøk før dommeren blåste av.
Dermed vant Vaulen 2-1 mot 2. divisjonslaget Ålgård, noe som er en fin fjær i hatten!
FIKK DEBUT: Er Ole Søyland tidenes eldste Vaulendebutant?