Jevnt i krigekamp
(18.02.06) Et redusert Vaulen kjempet til seg ett poeng mot Buøy.
"Det var kjekt med poeng på en dag da lite fungerte," fortalte trener Ole Søyland.
CISSA: Christian Lyse hadde kampens største sjanse, men ble nektet to ganger av keeper.
BUØY
0-0
18. februar - Buøy stadion - Tilskuere: 25 - Vinterserien - Dommer: Tomas Ø. Tjelle
10. Tom Stian Sunde
11. Christian Lyse <- 45 minutter (-> 69 min) (<- 86 min)
12. Stian Husvæg -> 45 minutter
13. Thomas Nyland -> 82 minutter
14. Kjetil Aasland -> 86 minutter
15. Ørjan Olsen
Nesten et helt lag var ute mot Buøy. Anders Idsø og Sverre Gjuvsland var skadde. Mens Lima, Fløgstad, Landsnes, Refvik, Staurland og Wiik alle måtte melde forfall av ymse grunner.
Dermed måtte Endre Tangen spille sin første kamp på et år, Stian Husvæg var med fra juniorlaget, mens det ble børstet støv av Kjetil Aasland som egentlig la opp i 2003.
Det hjalp heller ikke at Tom Arne Bø Pedersen og Christophe Dagsland hadde jobbet natt til 04, mens flere spillere hadde spilt fire kamper dagen før i en innendørsturnering.
Vaulen 4-4-2: Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Endre Tangen, Ronny Hauge - Thomas Idsø, Magne Christiansen, Anders Dale, Christian Lyse - Tom Stian Sunde, Christophe Dagsland.
Buøy tettpakket midtbanen og det ble mye kriging og mange feil. Det gode spillet så man heller lite av og antall sjanser til begge lag var svært få.
Sjansene kom som regel i forbindelse med dødballer, som etter 5 minutter da ballen føyk ut i returrommet til Asle Slettehaug, men Magne Christiansen stod i veien for skuddet og reddet på streken.
Buøy var det førende laget den første halvtimen, men de maktet ikke å komme seg forbi Vaulens rutinerte forsvar.
Neste store sjanse kom først etter 40 minutter. Magne Christiansen ble felt på 25 meter, noe som er hold for Thomas Idsø. Vaulens Ravanelli look-a-like siktet inn nede i høyre hjørne, men keeper rakk ned og fikk gitt til corner.
Vaulen fikk mer kontroll og etter 42 minutter kom man til en halvsjanse da Anders Dale headet et innlegg ned i beina til Tom Stian Sunde, men skuddet fra utenfor 16 meteren gikk over.
Lagene gikk til pause på 0-0, Buøy eide store deler av omgangen, men Vaulen viste tendenser mot slutten.
I pausen kom Stian Husvæg inn for Christian Lyse, samtidig byttet Thomas Idsø og Magne Christiansen posisjon.
HUSI: Stian Husvæg var tilbake og kom inn i pausen for Lyse. Arkivfoto: Lars Kristian Aalgaard.
Et nytt frisparkforsøk fra Thomas etter 54 minutter havnet i klypene til keeper.
Etter timen vartet Tom Arne Bø Pedersen opp med en reaksjonsredning da Kjetil Knutsen på klosshold med innsiden av foten prøvde å plassere et legg fra høyre.
Buøy virket nå kjørt og Vaulen tok mer og mer over med en herlig innsats. Pluss i margen til Anders Dale som startet sin første kamp på ett år, men som stod distansen med krigersk innstilling på midten.
En flott opprulling etter 64 minutter kunne ha blitt farlig, tilslutt var det Steini som fant hodet til Tommy, men headingen ble litt før løs til å overliste keeper.
Minuttet senere var det Christophe Dagsland sin tur, men skuddet fra 25 meter gikk via keeper og i stolpen til corner.
Etter 67 minutter kunne Buøy ha tatt ledelsen, men Vaulen reddet to ganger på strek etter et corner.
En særdeles trøtt Endre Tangen kom krypene ut etter 69 minutter og Christian Lyse kom inn igjen. Lysen tok plass som spiss, mens Tom Stian Sunde gikk tilbake som stopper.
ORANGUTANGEN: Ole Søyland (t.v.) måtte bruke Endre Tangen som midtstopper grunnet alle forfallene, tross spinkelt treningsgrunnlag viste Endre at han har spilt fotball før...
Lyse fant seg mer til rett som spiss og etter 73 minutter headet Anders Dale han igjennom, med en herlig dragning kom han forbi sisteforsvarer, men en ørliten nøling var nok til at keeper fikk ruset ut og stoppet ballen i første omgang. Cissa fikk ny sjanse på returen, men nå var vinkelen for liten og ballen trillet langs linjen!
Stian Husvæg tok så en frekk overstegsfinte på 18 meter før han spilte vegg med Magne, men inne i vepsebolet ble det for trangt og skuddet ble blokkert. Like etter skjøt man også like over ved Steini.
Ni minutter gjenstod da Buøy igjen kom farlig nær på corner, men tre forsøk ble hindret i siste liten!
Etter 82 minutter kom Thomas Nyland inn for Magne Christiansen.
Ronny Hauge kom for sent inn i en duell like etter og ble belønnet med gult kort.
Lyse som var meget frisk på topp måtte gi seg etter 86 minutter etter at han hadde blitt hogget ned bakfra, inn kom Kjetil Aasland.
Tre minutter før slutt fikk Vaulen en ny frisparksjanse da Husi ble felt på 22 meter, skuddet fra Thomas Idsø var ikke ueffent, men gikk like over venstre kryss.
Dermed endte det 0-0, noe som betyr at Vaulen har tatt ledelsen i sin vinterseriegruppe.
BLOMSTER FINN: Kjetil Aasland vel med sitt fjerde comeback?