Målene øste inn
(17.09.10) Det ble en vanvittig målfest mot Varhaug. Strandguttene vant tilslutt 8-4. Ledet 3-0 etter fire minutter!
Øvrige resultater: Frøyland - Havørn 1-0, Eiger - Hinna 1-3.
8–4
VARHAUG
Christian Lyse
2 min
Øystein Berge Gjellestad (Jelsa)
3 min
Magne Christiansen
4 min
Christian Lyse (Jelsa)
24 min
26 min
Rolf Skrettingland
43 min
Daniel Skrettingland
Fredrik Berntsen (Jelsa)
60 min
Anders Dale (Christiansen)
67 min
68 min
Erik Hobberstad
Henrik Jelsa
75 min
77 min
Selvmål
Øystein Berge Gjellestad (Falnes)
79 min
17. sept. – Vaulenbanen Tilskuere: 44 – Serie – Dommer: Ole Gya (Helleland)
Forfall hos Vaulen
Endre Tangen måtte klare seg uten Marius Fossmark (suspendert), Petter Søndenå (reist til England for studier), Jarle Eike (Oslo-tur i helgen), Ronny Hauge (jakt) og Daniel Vatland. Mens halvskadde Anders Idsø og Are Meling satt på benken.
Magne Christiansen, Stian Falnes og Stian Lima var tilbake igjen.
Christer Husvæg er så vidt i gang igjen etter kneskaden. Erik Hildén sliter med beina.
Vaulen har hatt dårlig tak på Varhaug. I vår ble det 3-2 tap. På de siste ti år har man møtt hverandre syv ganger i serien. Vaulen har én seier og to uavgjorte. Varhaug har fire seire.
Spillende trener for Varhaug er Morten Jelsa, som er slektning med Vaulens toppscorer Henrik Jelsa.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – David Møller, Eivind Staurland, Stian Lima, Eirik Mæland – Henrik Jelsa, Magne Christiansen, Anders Dale, Øystein Berge Gjellestad – Fredrik Bernsen, Christian Lyse.
Varhaug: 25. Atle Ånestad – 16. Jostein Reiestad, 2. Helge Skretting, 10. Morten Jelsa, 3. Tor Stokkeland – 17. Daniel Sleveland, 11. Petter Dubland, 7. Kenneth Skrettingland, 22. Rolf Skrettingland – 8. Jørn Bratland, 19. Erik Hobberstad.
Skikkelig høstvær på Vaulen Beach Arena denne fredagskvelden.
GOD TONE: Vennskaplig og gavmild tone før kampen mellom lagenes kapteiner Morten Jelsa og Anders Dale.
Kanskje derfor det var så skralt oppmøte i denne viktige kampen? Heldigvis så kom det en del folk når dommer Ole Gya blåste kampen igang.
Og for en åpning på kampen det skulle bli.
Kampens første sjanse kom før minuttet hadde passert, da Christian Lyse fikk avsluttet uten særlig press fra en ca 12 meter, men rett på keeper.
Det skulle ikke gå mange sekundene før samme mann fikk nok en sjanse. Alene med keeper gjorde Christian Lyse ingen feil. 1-0 etter knappe to minutter spilt.
Bildeserie av 1-0 målet. Christan Lyse dundrer inn og løper til pappa, Mr Hinna Knut Egil Mikalsen og David Møller gratulerer også.
De færreste trodde vel at det skulle komme to mål på de to neste minuttene!
Først ut var Øystein Berge Gjellestad som krosset over til Henrik Jelsa på høyrekanten, han fikk den tilbake og avsluttet klinisk! Ballen lirket seg forbi Varhaug-keeperen.

Bildeserie av 2-0 målet. Øystein Berge Gjellestad vrir den rundt keeper.
3-0 sto Magne Christiansen for da han hamret et skudd inn bak en forfjamset Atle Ånestad i buret.
1-2-3! Magne Christiansen ordnet 3-0 etter fire minutter. Christian Lyse jubler for målkåte Vaulen som jo avsluttet med to mål de fire siste minuttene i forrige kamp.
Etter disse magiske minuttene så stilnet vaulenpresset en smule og Varhaug fikk mobilisert seg etter en marerittstart på kampen.
Etter vel kvarteret spilt kriget Fredrik Berntsen i kjent stil. Ballen havnet hos Christian Lyse som avsluttet kjapt, men keeperen var med på notene denne gang.
Så skulle en varhaugspiller få ut litt frustrasjon på Stian Lima, en grusom takling. Svakt av dommer Ole Gya å bare gi tilsnakk. Stian Lima kom seg omsider opp igjen faktisk uten å måtte bruke ispose.
Anders Dale prøvde seg med et skudd fra vel 20 meter, men ballen skled av foten og gikk to-tre meter tilside for mål.
4-0 kom muligens etter kampens vakreste angrep! En flott pasning fra Anders Dale til Henrik Jelsa på høyrekanten. Jelsa forserte ned til dødlinjen og la flatt inn i boksen hvor en nådeløs Christian Lyse avsluttet flott via tverrliggeren og inn i nettmaskene. Herlig!
Vaulen hadde også noen småsjanser utover i første omgang, men det var Varhaug som skulle få sin redusering etter å ha vunnet en andreball rett rundt 16 metern. Rolf Skrettingland fikk skutt nede i hjørne bak en sjanseløs Ørjan Olsen til 1-4.
Minutter før sidebytte kom 2-4 ved Daniel Skrettingland etter en tabbe av Taxi-Olsen.
Andre omgang skulle startet med en kjempesjanse. David Møller spilte gjennom Fredrik Berntsen som elegant rundet keeper, men klarte å sette skuddet halvmeteren tilside for mål! Folk trodde knapt sine egne øyne.
JOURNALISTSPIRENE: Christian Tollefsen fra Vaulen Beachboys og Christian Lie fra Stavanger Aftenblad.
Etter 50 minutter var David Møller for hardhendt i en takling, han fikk fortjent gult kort. Varhaug-spilleren ble båret til garderoben.
Rundt timen skulle Fredrik Berntsen få sitt mål etter oppspill av Henrik Jelsa. Skuddet gikk rimelig midt på mål, men det var en gavmild keeper i Varhaug-buret denne kvelden. 5-2 var et faktum!
Så skulle det bli noen tumulter mellom Jelsa og Lyse. Tilslutt fikk Lyse gult kort etter en ettersleng på Jelsa. Altså Morten Jelsa om noen lurte!
Rundt halvspilt omgang økte Anders Dale til 6-2 fra fra kort hold etter fremspill av Magne Christiansen.
Nå var det skikkelig Hawaii ute på beachen.
Varhaug gikk nærmest rett fra avspark opptil 6-3 da Erik Hobberstad fant nettmaskene. Ikke helt patent forsvarsspill fra hjemmelaget!
Vaulen foretok seg et dobbelbytte etter 70 minutter da Stian Falnes kom inn for Fredrik Berntsen, mens Sven Ole Høvring erstattet Anders Dale. Henrik Jelsa gikk opp på topp, mens Stian Falnes la seg på høyrekanten.
Kvarteret før slutt gjorde Henrik Jelsa alt på egenhånd. Han skar inn fra høyrekanten, gikk forbi det så var av grønnkledde og la kula iskaldt bak varhaugkeeperen. Et viktig mål for vår toppscorer som jakter rekorden til Inges!
Etter målet ble det nok et dobbelbytte da Thomas Idsø erstattet Christian Lyse og William Eilertsen kom inn for David Møller.
Duoen hadde knapt komt seg på banen før Varhaug reduserte til 7-4 etter selvmål av Stian Lima.
Det skulle bare gå to minutter før Øystein Berge Gjellestad skåret sitt andre for dagen da han fikk pirket innlegget fra Stian Falnes over streken etter klyngespill foran mål. Dermed 8-4 i målprotokollen!
Vaulen hadde også noen småsjanser i slutten.
Folk begynte å spekulere i om hjemmelaget skulle slå til med tosifra denne kvelden, men kampen ebbet ut i 8-4.
Nå venter Viking 2 i neste hjemmekamp. MØT OPP å støtt Vaulen i denne viktige kampen med å overleve i årets 3. divisjon.
GOD HELG ALLE BEACHBOYS
Statistikk
Tolv mål i en kamp er sjelden. Forrige gang det var like målrikt i serien var i 8-4 tapet mot Brusand 11.09.1999. Det var det samme året man tapte 1-11 for Jarl.
Forrige gang man vant i en like målrik kamp var 12-0 seieren over Finnøy 17.08.1994.