Total kollaps
(17.08.07) Beachboys var like gode som Klepp i 50 minutter, så sa det stopp. Da dommeren blåste av for fulltid stod det 1-5.
TAPx2: Vaulen og Alli med to tap for Klepp i år.
1-5
KLEPP
Thomas Idsø
5 min
35 min
Roald Salte
59 min
Petter Eide
62 min
Leif Malmin
64 min
Jone Hodne
71 min
Petter Eide
17. august - Vaulenbanen - Tilskuere: 40 - Serie - Dommer: Lars Dahlgren (VBK)
Jr. Anders Bårdsen
Anders Owren var i Sveits, heller ikke Anders Dale var å se på midtbanen, mens Morten Vadla var skadd. Keeper Tom Arne Bø Pedersen hadde reist og utespiller Eivind Staurland stod i mål. Eivind var faktisk regnet som et stort keepertalent helt til han i 16-17 årsalderen bestemte seg for å satse ute.
Vaulen (4-5-1): Eivind Staurland - Marius Fossmark, Espen Klette, Robert Hovland, Stein-Ivar Andersen - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Trond Kindervåg, Anders Idsø - Are Meling.
Et herlig sommer Stavanger. Vindstille og silregn. Sleip matte.
Are Meling fintet seg gjennom etter fem minutter. Nær ved å bryte gjennom ble han sandwichtaklet på 18 meter på litt skrått hold. Thomas Idsø tok frisparket på sedvanlig vis og satte ballen i nærmeste vinkel.
I VINKELEN: Thomas Idsø vrir ballen over muren og i vinkelen til 1-0.
To minutter senere hadde Are en bra suser over fra 25 meter.
Vaulen trykket på og stopper Robert Hovland møtte et lavt corner som ble reddet på streken.
Vaulen lå disiplinert i formasjonen sin, jobbet iherdig og var ganske kyniske.
Klepp trillet mye ball og slo diagonal pasninger.
Eivind i mål imponerte. Han var kald, rolig og snakket. Var med på notene, tent og tøff.
Etter 31 minutter fikk Klepp et frispark på tilsvarende hold som der Vaulen scoret. De prøvde å etterligne Thomas, men Eivind er god og får slått til corner.
Ti minutter før pause fikk Roald Salte ballen og tok den på halvspretten fra 30 meter. Den knallharde markkryperen treffer motsatt hjørne.
Minuttet etter gikk Marius Fossmark ut med strekk i låret. Inn kom Tom Stian Sunde som tok plass som stopper, Espen Klette gikk ut på backen.
I følge Marius var det som å få en kniv i låret og han er nok ute en god stund.
Klepp hadde et vakkert veggspill på sin høyre side etter 40 minutter, men avslutningen gikk utenfor.
Vaulen startet å våkne igjen like før pause, etter at Klepp dominerte midtperioden i omgangen. Anders Idsø fikk pangtreff etter 43 minutter, men en meget god keeper strakk seg i lengste hjørne og fikk gitt til corner.
Klepp slo inn et innlegg på bakerste stolpe etter 47 minutter, men Eivind var fint ute og blokkerte.
49 minutter nå og Vaulen har en utrolig stor dobbelsjanse der Are kom alene på 12-13 meter, men skjøt rett på keeper. Thomas var klar på returen, men keeper fikk en hånd på dette skuddet også.
HER SNUDDE DET: Kampen skiftet fullstendig etter dobbelsjansen til Are og Thomas ble misbrukt.
Etter denne sjansen skiftet kampen fullstendig karakter.
Petter Eide kom igjennom på høyresiden og kippet fint over en sjanseløs Eivind til 1-2 etter 59 minutter.
Et Vaulen i ubalanse mistet ballen på midtbanen etter 62 minutter. Igjen stormet grønntrøyene igjennom på sin høyreside og Leif Malmin fikk denne gang satt ballen under keeper.
Klepp fant nok en gang hullet mellom Vaulens stopper og back på venstre etter 64  minutter. Eivind parerte i første omgang, men Jone Hodne satte returen i mål til 1-4.
Klepp viste seg som et meget bra lag i form, som tross alt var i andre divisjon i fjor. De var mye mer aggressive og bevegelige enn Vaulen.
Eivind Staurland fikk en hånd på et høyt langskudd fra Petter Eide etter 71 minutter, men ballen gikk via tverrlegger og stang inn. Den burde kanskje Eivind ha tatt, men alt sett under ett gjorde han en solid jobb. Bedre enn man kan forvente.
Jarle Eike kom inn omlag kvarteret før slutt for Thomas Idsø. Comebackspilleren gikk inn på midten. Samtidig kom Stian Lima inn for Stein-Ivar Andersen på venstreback.
Etter 83 minutter kom Stian Husvæg inn for Trond Kindervåg.
Kampen hadde nå roet seg helt og Vaulen hadde noen tilløp mot slutten av kampen.
JØØLI: Jarle Eike kom innpå på tampen og fikk comeback to år etter forrige kampen.