(17.06.14) Vaulen hadde ikke slått Randaberg siden 2004. Samtidig hadde ikke Vaulen tapt to tellende kamper på rad under Bo Andersen.
Ole Wick Henriksen (Khar)
17 min

Amar Kotlica (Hadland)
44 min

79 min Vegard Eltervåg
Gutama Ahmed Haji (Hadland)
92 min
17. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 75 – Serie – Dommer: S Paulsen (Austrått)

24. Gaute Schei

Fredrik Stray Tjaum var tilbake fra suspensjon, mens Milad Shamohammad måtte sone etter sitt tredje gule sist.
Jon Nessa, Nelson Monteiro og Anders Idsø sliter med skader. Erlend Mohus har dratt østover for sommeren.
Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi – Daniel Hadland, Fredrik Stray Tjaum, Morgan Gramstad, Jimmy Jonevret – Gutama Ahmed Haji, Ingvald Sandvik Halgunset – Ole Wick Henriksen, Ceu Lian Khar, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Kraftig vind på langs av banen og Vaulen med sterk medvind i første omgang.
Randaberg med de to tidligere Vaulen-spillerne Henrik Jelsa og Mathias Paulsen på benken.
Dommeren var nok utålmodig for å komme hjem til VM på TV og blåste i gang kampen to på halv.
Randaberg startet best og Joachim Berg Holters suser i krysstanga og ut hadde kanskje fortjent en bedre skjebne? Neida.
Så en liten klinsj mellom Amar Kotlica og Klaus Vikedal Petersen. Dommeren reagerte ikke.
Så mot spillets gang tok Vaulen ledelsen etter 17 minutter. Angrepet startet på midten ute til høyre da Ceu Lian Khar hælte kort til Ole Wick Henriksen som stormet fremover. Skuddet fra 18 meter gikk via en sort og i bue over keeper!
Randaberg kjørte kampen, men slet med å skape noe. Terrierne til Vaulen var nemlig raskt oppe i alle situasjoner.
Bra kombinasjonsspill av Vaulen da Ceu Lian Khar la tilbake til Ole Wick Henriksen, men skuddet fra tolv meter gikk høyt over.
Gylden sjanse for Randaberg etter halvtimen da Klaus Vikedal Petersen headet et innlegg fra høyre et par meter tilside fra fin posisjon.
Lagene vekslet mye på å ha ballen i denne perioden. Randabergs keeper Tor Malde Pedersen klarerte ut i farlig territoritum og målet var en stund åpent. Ingvald Sandvik Halgunset prøvde seg med en frekkis, men hadde ikke hell med avslutningen etter 40 minutter.
Daniel Hadland kom på et av sine mange gode raid etter 44 minutter og slo flatt inn på Amar Kotlica. Markert og med ryggen mot mål klarte han å vri seg løs og brekke inn et skudd under keeper! 2-0 og et mål en toppscorer verdig!

To minutter ble lagt til og Vaulen kunne gå til pause på stillingen 2-0. Det var svært effektivt i forhold til sjanser!

Vaulen kom tidlig ut til andre omgang og fikk en god oppvarming før RIL entret banen. Bortelaget hadde foretatt to bytter og Henrik Jelsa var en av dem som kom inn.
Den sterke vinden roet seg noe da man kom igang.
Amar Kotlica vant hodeduellen på en høy ball inn i feltet, men headingen gikk rett til værs. Ellers ble Gutama Ahmed Haji felt ute på venstre, men Jimmy Jonevrets frispark gikk inn til keeper etter 51 minutter.
Vaulen var heroiske i sitt defensive arbeid og Randaberg startet å gå tom for ideer. Noen langskudd var det eneste dem kom til. Etter timen hadde de også brukt opp alle sine bytter.
Ceu Lian Khar visste vel knapt hvor han hadde ballen etter 64 minutter, men var nær å danse inn Kotlicas innlegg fra kort hold.
Ingvald Sandvik Halgunset var så nær å curle inn et tredje for Vaulen med et skudd fra distanse etter 68 minutter.
Randaberg la om til en mer offensiv formasjon etter hvert og det var vel en slags 3-4-3?
Sentrale Thomas Idsø kom inn for kanten Ole Wick Henriksen etter 71 minutter. Samtidig ble Gutama Ahmed Haji flyttet ut på høyrekanten.
Thomas Idsøs kirurgiske innlegg etter 74 minutter ble møtt på hodet til Ingvald Sandvik Halgunset, men utenfor.
Randaberg var i undertall defensivt og Vaulen lekte seg til tider med mye godt spill i denne perioden.
Det var mange som stod frem hos Vaulen i dag. Amar Kotlica har nå fått sin egen fanklubb bak målet hvor omlag ti gutter fra Kristianslyst til stadigheter heier frem sin helt!
Så når man trodde man hadde kampen under kontroll reduserte Randaberg etter 79 minutter. Store Vegard Eltervåg stanget inn et innlegg fra venstre fra 14 meter.
Gutama Ahmed Haji herjet på høyrekanten og innlegget hans gikk på tverrs av femmeteren. Bare tilfeldig at ikke noen skuflet ballen over streken der!
Bo Andersen svarte på Erik Fuglestads taktiske disposisjoner etter 83 minutter da stopperen Jarle Eike og spissen Erik Løken kom inn for kanten Vegard Natland og spissen Amar Kotlica.

Randaberg trykket voldsomt på nå, men samtidig satt man med følelsen at Vaulen kunne kontre inn spikeren i kista.
Den store sjansen kom etter 89 minutter på en trippelsjanse. Først Vegard Eltervåg som ble blokket, ballen falt til Henrik Jelsa som først ble blokket før han avsluttet over. Morgan Gramstad fikk seg en smell i en av duellene her og ble liggende, han måtte gå av før han senere kom innpå igjen.
Fire minutter ble lagt til. Vaulen kom til et par cornere som man tok kort og prøvde å holde nede ved flagget.
Så etter 92 minutter brøt Daniel Hadland med en voldsom takling på midten. Ballen gikk hurtig fremover til Gutama Ahmed Haji som avsluttet sikkert til venstre i mål!

Etter 4:33 med tillegg blåste dommeren av kampen! Neste kamp er allerede på fredag borte mot Bryne 2 på Bryne stadion. Avspark er 18:30.