MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Ville seg ikke
(17.06.06)  Dette var de brente sjansers kamp for Vaulen som burde ha punktert kampen på 1-0. Isteden kom de hvite og blå tilbake og vant 2-1 med en scoring på overtid.
FKH-trener Svein Hammerø innrømmet det også. "Det er vel dette vi kaller et ran," sa han etter kampen.
NY MANN: Espen Tveit Klette på 16 år var involvert med A-laget for første gang og satt på benken.
FK HAUGESUND 2
2-1
VAULEN
40 min
Tom Stian Sunde (Thomas Idsø)
Hans Sævereid
77 min
Matteusz Lorentsen
90 min
17. juni - Haugebanen - Tilsk.: 30 - Serie - Dommer: O I Johannessen (Djerv 1919)
VAULEN
18. Ørjan Olsen
2. Andreas Fløgstad
14. Stian Lima
76
9. Stein-Ivar Andersen
5. Sverre Gjuvsland
22. Stian Husvæg <- 45 minutter
6. Thomas Idsø (C)
10. Anders Dale
86
7. Anders Idsø
?
23. Christophe Dagsland <- 78 minutter
19. Tom Stian Sunde
15. Eivind Ankerheim -> 45 minutter
25. Christian Lyse -> 78 minutter
Espen Klette
87. Eric Ordaz
Ronny Hauge fikk ikke være med til Haugebanen grunnet jobb, det samme gjaldt plattformsjef Eivind Staurland. Stian Refvik var i gullbryllup hos besteforeldrene på Måløy.
I tillegg stod Tom Arne Bø Pedersen (ankel), Robert Hovland (lyske) og Alexander Landsnes (lyske) over med skader. Sverre Gjuvsland som ikke har trent denne uken startet.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Andreas Fløgstad, Stian Lima, Sverre Gjuvsland, Stein-Ivar Andersen - Stian Husvæg, Thomas Idsø, Anders Dale, Anders Idsø - Christophe Dagsland, Tom Stian Sunde.
FØRSTE OMGANG
Igjen nydelig vær for fotball. Banen i Haugesund var noe ujevn og svært tørr.
FKH hadde sendt førstelaget på ferie og man stilte med et rent juniorlag. Faktisk var de tre beste juniorene lånt ut til Vard.
Den ene linjemannen var sent ute og det første kvarteret hadde man bare en mann i sivil som vinket for kast på Vaulens banehalvdel.
ANDI: Andi skjermer ballen.
Det unge laget til FKH betød at mer fysiske Vaulenspillere vant de fleste dueller, men FKH brukte sin store løpskraft og gjorde det vanskelig å spille seg gjennom.
Det første skuddet på mål kom etter åtte minutter. Anders Idsø la igjen til Christophe Dagsland på vel 16 meter, men skuddet trillet løst ned i venstre hjørnet.
Så en stor trippelsjanse etter 16 minutter. Først smekket Stian Husvæg ballen i tverrleggeren fra omlag 20 meter, ballen spratt ut til Anders Idsø som ikke fikk så god treff med høyrefoten, keeper Lars Øvernes fikk gitt retur og Tom Stian Sunde fightet seg foran men ballen gikk utenfor.
En farlig opprulling av FKH etter 21 minutter var nær ved å bære frukter. Spillet ble snudd over mot venstre hvor vingen fikk rom til å skyte, heldigvis gikk skuddet løst inn til keeper-Olsen.
Kombinasjonsspillet satt bra etter 24 minutter da Andreas Fløgstad fant Thomas Idsø som la frem til Tom Stian Sunde, stussen gikk videre til Christophe Dagsland som headet halvmeteren over fra bra hold.
Chris kom til sjansene som etter 28 minutter da han prøvde fra 25 meter fikk bra med kraft i skuddet, men rett på keeper.
Et smart skudd på halvspretten fra Anders Dale etter 32 minutter fikk en farlig bue og voldet FKH-keeperen problemer, men ingen var fremme på returen.
Etter 33 minutter fikk vi en omdiskutert situasjon, dommeren anullerte nemlig et FKH mål, den ene spissen sa nemlig "hopp" til medspilleren. Spillere er jo bare tillatt til å si eget navn i slike situasjoner. Etter dette var FKH-gutta gretne på dommeren.
Vaulen tok endelig ledelsen etter 40 minutter. Christophe Dagsland jobbet seg frem til et corner. Thomas Idsø slo inn fra høyre, på første stolpe dukket Tom Stian Sunde opp og headet inn 1-0!
TOPPSCOREREN: Tom Stian Sunde stanger inn corneret fra Thomas Idsø.
Dommeren blåste av for pause etter ett minutts tilleggstid.
ANDRE OMGANG
I pausen kom Eivind Ankerheim inn som høyrekant for Stian Husvæg.
ANKERHEIM: Eivind Ankerheim kom inn i pausen og var et friskt innslag på høyrekanten med sitt finteregister. Eivind har vært med på A-laget før dette var hans andre seriekamp.
Vaulen kom klart best i gang og styrte nå kampen. Man rullet opp sjanser på sjanser, men å få ballen inn i nettet virket vanskelig.
Etter 47 minutter fikk vi se en flott kombinasjon mellom Eivind, Tom Stian og til sist Christophe, men skuddet fra skrå vinkel ble lett reddet.
Tom Stian Sunde startet en kontring på høyresiden etter 51 minutter ved å passere en mann og legge frem til Thomas Idsø, en nydelig stikker fant Christophe, men igjen ble det bare nesten.
Eivind gjorde et herlig forarbeid minuttet senere da han rundet forbi en mann på høyrekanten og la igjen til Christophe. Alene foran mål dunret han til på direkten, men høyt over.
Det var bra tendenser og etter 54 minutter traff Anders Idsø klokkerent fra 25 meter, men keeper slengte seg ned i venstre hjørnet og fikk gitt til corner.
Jakten på 2-0 scoringen fortsatte da Anders Idsø stusset fri Dagsland som ikke lyktes i en 50/50 situasjon med keeper.
FKH hadde en liten fem minutters periode nå, men kom bare til dødballer som ble ryddet unna.
Etter 64 minutter slo Andreas frem til Tom Stian Sunde som igjen fant Christophe, men det svake skuddet til høyre for keeper ble gitt til corner.
Like etter fikk Vaulen et mål feilaktig annulert for offside skal vi tro spillerne. Thomas Idsø la en stikker til Christophe da linjemannen vinket.
Så satte Stian Lima fart på venste og fant Anders Dale på hjørnet av boksen, skuddet trillet på tverrs ut mot høyre hvor Dagsland dukket opp. Skuddet fra skrå vinkel ble for vanskelig og gikk inn til målvakten.
Lima kom nesten helt fritt igjennom, men keeper ruset ut og snappet ballen like foran føttene på "Big Mac".
70 minutter nå og nytt bra forsøk fra Anders Dale fra 25 meter, keeper måtte igjen ned i hjørnet og fikk parert. Ingen var på returen.
Minuttet senere snudde Christophe om og skjøt mot venstre, keeperen gikk ned og fikk slått ballen opp i stangen og ut!
Det var utrolig synd på Vaulen som hadde hele trykket.
Raidet mot Haugesundsmålet fortsatte og man ble kanskje litt dumdristige. Etter 76 minutter kom Stian Lima for sent inn i en takling på venstre og fikk korrekt gult kort. Frisparket ble slått inn og ingen fikk klarert skikkelig, både Stein-Ivar og Sverre var med på en rad med bom i forsøk på å heade ut, men Hans Sævereid var kontant og fikk kranglet inn 1-1!
Vaulen fortsatte. Bra veggspill av Tommy til Thomas ga rom til skudd - igjen var keeper med og reddet med foten til corner.
Etter 78 minutter kom Christian Lyse inn for uheldige Christophe.
Lyse fikk seg en stor sjanse momentant da Sverres ball ble stusset gjennom av Tommy, men den lille spissen ble skubbet unna inne i boksen.
Det noe heldige ttligningsmålet så ut til å ha gitt Haugesund og Måkeberget ny energi som nå var best. En tverrsoverball til venstre etter 83 minutter sendte en spiller helt igjennom, men Ørjan Olsen slengte seg til venstre og fistet gnistrende til corner.
Etter en hard og tett duell på midten avsluttet Anders Dale det hele med å klippe ned en mann, dermed gult kort.
Tre minutter ble lagt til og Vaulen sendte mange folk frem. Isteden fant et gjennomspill en totalt umarkert Matteusz Lorentsen i boksen, jobben ble enkel og 2-1 målet var et faktum!
Det hele ebbet ut. Utrolig surt for Vaulen som hadde sjanse på sjanse.