Poengtap mot Varhaug
(17.06.04) Vaulen klarte ikke å utnytte sjansene mot Varhaug og fire minutter før slutt utlignet jærbuene til 2-2.
I toppkampen mellom Buøy og Bryne 2 ble resultatet i kveld 0-2 til fordel Bryne. Dermed har Bryne nå fått fem poengs forsprang i serien, Buøy ligger nå to poeng bak Vaulen igjen. Sola spilte 1-1 mot Figgjo og er fire poeng bak med en kamp mindre spilt.
POENGTAP: Thomas Idsø ordnet 2-1, men heldige Varhaug kom tilbake.
2-2
VARHAUG
Ronny Hauge (Anders Idsø)
51. min
59. min
Harald Tjensvoll
Thomas Idsø (Anders Idsø)
68. min
86. min
Magnar Lode
17. juni - Hinna stadion - Serie - Tilskuere: 25 - Dommer: Knut Egil Anonsen (Hinna)
9. Henning Frode Holm -> 78. minutter
10. Christophe Dagsland -> 35. minutter (<- 52. min)
11. Arne Dalehaug -> 88. minutter
12. Stian Lima <- 35. minutter (-> 52. min <- 88. min)
13. Tom Arne Bø Pedersen <- 45. minutter .
14. Erik Gysland <- 78. minutter
15. Øystein Winsnes
16. Eivind Staurland
17. Eric Ordaz
Varhaug var aggressive fra start og slo mye i bakrommet på et Vaulenlag som trengte litt tid på å våkne. Men da Vaulenmaskineriet først kom i gang skulle det hagle med sjanser, dessverre var dette en stang ut dag.
Alle trodde det var offside da Stein-Ivar Andersen slo igjennom Christophe Dagsland etter fire minutter. Raske Christophe kom helt fri igjennom, men skuddet gikk over.
Etter 11 minutter fikk Vaulen nok en kanonsjanse. Thomas Idsø slo en lur kortpasning til Anders Idsø i feltet, men Andi fikk ikke sving over høyrefoten og skuddet ble reddet. Henning Frode Holm fikk tak i returen, men igjen fikk Varhaug avverget.
To minutter senere var Henning Frode på farten igjen, men det gode skuddet fra 20 meter gikk i tverrliggeren og over. De oransje hadde også drøssevis av skudd, men som regel gikk de over eller på den gode Varhaug keeperen Jarl Skretting.
Etter 16 minutter kom man til en ny stor sjanse, men Alexander Landsnes klarte ikke å score på krossen. Det ble en stor klynge på returen før Arne Dalehaug dukket opp og satte ballen i mål, men dommer Knut Egil Anonsen annullerte for armbruk i feltet.
Ronny Hauge var aktiv på Vaulens venstreside i dag og den frekke tunnelen med hælen på en Varhaug-spiller var en svært god søknad til pizzaprisen!
Varhaug burde ha ligget under med et par mål i denne sjanserike perioden og etter 28 minutter smalt det igjen rundt ørene på Varhaugs keeper. Et innlegg fra Arne Dalehaug gikk nemlig via en forsvarer og i stolpen, før keeperen fikk tak i ballen.
Etter Vaulens stormløp kom Varhaug mer til hektene igjen i den siste delen av omgangen. Grønntrøyenes Tore Dubland prøvde seg fra 30 meter med et tungt frispark i det 33. minutt, men keeper Bjarne Hov fikk gitt til corner.
Etter 35 minutter kom Stian Lima inn for Christophe Dagsland. Stian tok rollen på venstre midtbane, mens Arne Dalehaug da gikk frem som spiss.
Stein-Ivar Andersen kom også nær da han fikk en halvklarering i beina på 20 meter, men den svært gode keeperen var lynhurtig nede i hjørnet og fikk gitt til corner.
41 minutter hadde gått da Steve Elde testet Bjarne, men Vaulens sisteskanse var nede ved stolperoten og fikk gitt corner.
Rett før pause tapte Varhaug ballen langt oppe på Vaulens banehalvdel, slik at hjemmelaget for en sjelden gang fikk kontre mot uetablert forsvar. Stian Lima fikk tak i ballen og førte fremover før han slo over til Arne på venstre, som igjen snudde det helt over mot Thomas Idsø. Innlegget fra Thomas var ikke av de beste, men ballen kom seg over til Anders Idsø, som kanskje ble litt overrasket, iallfall gikk volleyen fra kort hold via keeper og over!
Vaulen gikk til pause med 0-0. Det var ganske godt gjort med alle de kremsjansene!
PROMINENT TRENER: Geir Atle Undheim var vel mest kjent som en ving av den gode gamle sorten på Bryne, men Varhaug laget han leder pumpet mest i midten. Undheims taktikk var nemlig å utfordre Vaulenforsvaret på farten.
I pausen gjorde Vaulen et planlagt keeperbytte da Tom Arne Bø Pedersen erstattet Bjarne Hov.
Så etter 51 minutter fremprovoserte Stian Lima frem et corner. Anders Idsø slo inn serven fra høyre og på andre stolpe dukket Ronny Hauge opp som smashet inn med høyrefoten til 1-0!
Ronny som aldri før har scoret i serien for Vaulen, ble helt fra seg i begeistringen og løp over hele banen med bar overkropp.
Like etterpå kom Christophe innpå igjen for Stian.
Etter 57 minutter fikk Vaulen frispark rett foran mål fra 16 meterstreken. Drømmehold for Anders Idsø som prøvde en Zidane, men ballen gikk via muren og til corner.
Varhaug utlignet etter 59 minutter da Vaulen mistet ballen i oppbygningen av spillet, ballen ble kjapt slått over til Harald Tjensvoll på høyrekanten til gjestene som skjøt nede i nærmeste hjørne. Tommen var på ballen, men klarte ikke å avverge scoring.
Dette vekket Vaulen som nå forstod at det ikke går av seg selv, man gikk mer til i duellene og kuttet ut nonsensen. Isteden for å spille seg helt igjennom og pisse inn målene, prøvde man seg fra distanse slik som Jarle Eike da han skjøt rett på keeper etter timen. Minuttet senere fikk Thomas Idsø ballen over fra Anders på venstre, han la an til skudd, men igjen var keeper nede i hjørnet og fikk gitt til corner!
Men Varhaug kunne faktisk ha tatt ledelsen like etter da et frispark fra hjørnet av 16 meteren gikk i stolpen og ut, her var Varhaug også frampå med noen hoder som var svært nære å styre inn.
Så etter 68 minutter tok Vaulen fortjent ledelsen igjen. En kross fra Steini snek seg over hodene til Varhaug forsvaret over til Anders Idsø som la en utsøkt ball på foten til Thomas Idsø, som enkelt la ballen i det venstre hjørnet!
YO BROTHER: Thomas sender Vaulen i ledelsen igjen etter ball over fra Anders...
Etter 69 minutter reflekterte et skudd fra Thomas Idsø i en forsvarer og ut til Christophe Dagsland, som plutselig var helt igjennom, men fra klart skuddhold skjøt han rett på keeper!
Tre minutter senere fikk en Varhaugspiller gult kort etter å ha stemplet Anders Idsø. Andi tok frisparket selv og fant Alexander Landsnes som fikk stusset ballen i mål, men nok en gang annullerte dommer Anonsen for en episode i feltet.
MÅTTE BITE I KUNSTGRESSET: Det ble et par annullerte mål også i denne kampen. Her er det Alexander Landsnes som stusser inn, men dommeren blåste for en episode i feltet.
Så fikk vi et flott angrep bygget opp fra forsvaret, hvor pasningsspillet var så enkelt og presist at Varhaug bare ble stående som saltstøtter. Christophe fikk tilslutt ballen på høyresiden og slo over til Anders Idsø på klart hold, men Anders fikk ikke helt treff og keeper fikk gitt unna. Arne og Anders stod nesten i veien for hverandre på returen, og det endte med at Arne ulykksalig satt ballen på utsiden av krysset!
Nå var Varhaug ute etter en utligning og de flyttet opp lagdelene sine. Vaulen fikk seg da også en støkk etter 77 minutter da en Varhaug spiler skjøt like utenfor.
Etter 78 minutter rullet Beachboys opp igjen og det endte med at Thomas Idsø la over på hodet til Anders Idsø, men headingen gikk fortvilende nok over.
Trener Bent Lie satt så innpå sin assistent Erik Gysland, han erstattet Henning Frode Holm og gikk rett inn på spissplassen.
Men Varhaug fikk lønn for strevet etter 86 minutter da en halvklarering fra forsvar endte ute hos Magnar "Maggi" Lode, som fra 16 meter fikk all tid i verden til å plassere ballen flott oppe i hjørnet til 2-2!
Nå var Varhaug fornøyde og de la seg bakpå i sluttminuttene. Etter 88 minutter kunne Vaulen ha avgjort det. Et innlegg fra Jarle Eike ble lagt igjen av Thomas på kassen til Erik Gysland som skjøt via en Varhaugspiller og like utenfor det høyre hjørnet!
NESTEN: Erik Gysland kom svært nær på slutten, men her strøk ballen utsiden av krysset!
Stian Lima kom så innpå igjen da han erstattet Arne Dalehaug rett før slutt, men det var for sent for Vaulen som skuffende måtte se to poeng bli kastet vekk.
ONE MOMENT OF MAGIC PIZZA
Ronny Hauge fikk pizzaen fra Hinna Bistro denne gangen. Eric Ordaz og Knut Ravndal i panelet grunnga sin avgjørelse slik: "Årets første cornermål, pluss en skikkelig frekk tunnelfinte med hælen."
PIZZADIPLOM: Ronny med rekonstruksjon av målfeiringen. Suldølingen Sverre Gjuvsland må bare flire av Saudakompisen.
BILDEEKSTRA
COME TOGETHER, RIGHT NOW: Ken Scott fra Sandnes Ulf er ny dommer i fotballfamilien. Ken er fra Liverpool og kjente Paul McCartney og George Harrison da han gikk på samme skole som dem.
KNALLHARDE FORHANDLINGER: Vegard snakker med Austrått trener Noras om kampen i Rogalandscupen. Det er nå mulig at den går som oppladning til høstsesongen, altså i slutten av juli. Linjedommer Ken Scott har ørene på stilk.