Herlig inspirasjon
(17.04.24) Utrolig deilig med seier for damelaget som kan dra med seg inspirasjon fra opplevelsen.
Etter en forsiktig start blir man bare bedre og bedre utover i kampen. Anført av en meget god Stine Jelsa på midten får man til mer eget spill enn hva som var tilfelle i premieren.
2–0
TJENSVOLL
Liva Flaten
38 min

Maria Olafsen
74 min
17. april – Vaulenbanen Tilsk: 35 – Serie – Dommer: K Karrouch (FGI)

–>

Det var en rekke forfall mot Rennesøy enten det var skader eller spillere opptatt med jobb. Denne gangen vil man få seriedebuter fra Stine Jelsa, Linn Helen Ulveraker, Maren Edland Carlsen, Helene Tengesdal og Sanna Valseth.
Tjensvoll har vært flinke i senere år og har produsert to spillere til Vikings A-lag i Nora Heggheim og Sigrid Solli Aase.

Første omgang
Etter at man var litt forsiktige i premieren så det på papiret mer offensivt ut før kamp, men det var Tjensvoll som tok kommandoen fra start.
Alle trodde gjestene hadde tatt ledelsen etter kvarteret, men dommeren hadde sett noen ulovligheter i feltet etter en corner.
Vaulen hadde vært på noen snarvisitter som hadde resultert i et par cornere, men det første skuddet på mål var det Maria Olafsen som stod for etter 26 minutter.
Det var også et startskudd for at Vaulen kom lengre opp i banen og var bedre med ut omgangen.

Så flatt legg fra høyre etter 38 minutter. Liva Flaten stiger bakover et skritt før hun fra åtte meter smekker kula opp i nettet.
Et historisk mål. Liva Flaten ble The First Lady!
Så 1-0 ledelse til pause. Tjensvoll hadde hatt mye ball uten å virkelig skape store sjanser mot et godt forsvar og en trygg keeper.

Andre omgang

I andre omgang var Vaulen mye mer med på notene. Før tilskuerne hadde fått avsluttet pausepraten om det flotte været, men at det var litt kaldt nå som sola gikk ned, så var Maren Edland Carlsen nære på å skli inn en corner på andre stolpe.
Hedda Eggen Granli var farlig frempå etter 55 minutter. Hun stakk fra forsvaret og rundet keeper, men fikk ballen for langt foran seg til å kunne doble etter 55 minutter.
Vaulen ledet, men vi husket at man gikk tomme for krefter de siste tjue minuttene mot Rennesøy.

Det var derfor deilig at Vaulen isteden gikk opp i 2-0 etter 74 minutter. Maria Olafsen ble stukket fri og satte sikkert nede til høyre. Jubelen stod i taket og spillerne kom til for å gratulere.
Vi trodde Tjensvoll skulle redusere da dem kom alene mot keeper etter 78 minutter, men keeper Caroline Sund fikk kastet seg inn i beina på Tjensvoll-spilleren og holdt også ballen i fast grep!
Ut kampen var Vaulen oppsiktsvekkende gode. Man avsluttet sterkest ledet an av maestro Stine Jelsa som også vartet opp med dagens finte.