Startet med seier
(17.04.09) Årets seriepremiere endte med 2-0 seier i favør Vaulen.
Alexander Landsnes og Magne Christiansen scoret for Vaulen. Magne bommet også på et straffespark.
DAGEN ER DIN: Anders Idsø feiret sin 29-årsdag på Hanabanen. Også Thomas Idsø (29) og Stian Refvik (22) hadde bursdag 17. april.
HANA
0-2
4 min
Alexander Landsnes
27 min
Magne Christiansen (A S Nilsen)
17. april Hanabanen Tilskuere: 100 – Serie Dommer: Karl Ivar Hansen (Viking)
Elton Rossebø
Are Meling stod over etter at han skadet seg sist mot Sandved.
Bjarte Rannestad, Eivind Staurland, Erik Hildén, Jarle Eike og Ørjan Olsen var også ute.
Hos Hana manglet spissen Kjetil Rødahl med karantene, mens Vegard Holmen var skadet. Norsk Tipping har satt følgende odds: Hana - Vaulen 2,15  3,70  1,95.
Vaulen (4–4–1–1): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Torgersen, Marius Fossmark, Alexander Landsnes, Stian Lima – Alexander Surdal Nilsen, Anders Dale, Anders Idsø, Jostein Eidem – Magne Christiansen – Christian Lyse.
Hana: Trond Hareland (Rune Kommedal fra 43), Arve Kommedal, Odd Helge Bygnes, Roald Rondestveit, Stian Ellingsen, Rolf Arne Fiksdal, Kenneth Pedersen, Jarle Ims, Thomas Tengesdal (Stian Lea fra 75), Håvard Skjørestad (Kenneth Grøtteland fra 43), Einar Skjørestad (Rolf Einarsen fra 43).
Gule kort: Stian Ellingsen og Jarle Ims.
Nydelig vær for fotball i dag med skyfri himmel.
Vaulen tok kommandoen fra start. Anført av en opplagt Anders Dale var man aggresive og vant de fleste dueller.
Magne Christiansen slo kort til Christian Lyse som klemte til på hel volley fra 16 meter, ballen hadde retning oppunder tverrleggeren og keeper fikk med nød og neppe fistet over. Det påfølgende corneret ble halvklarert ut på 16 meter hvor Jostein Eidem skjøt, ballen gikk i blokken og høyt opp i luften, fra 5 meter klinket Alexander Landsnes ballen inn i høyre vinkel.
Det var bra trøkk av Vaulen som bare fosset fremover. Man spilte god fotball langs bakken.
Vaulen kom nær etter kvarteret da et corner fra Alexander Surdal Nilsen ble halvklarert ut til Jostein Eidem som igjen fikk skutt fra 16 meter. Ballen snek seg gjennom feltet, men keeper fikk kastet seg ned å reddet.
Etter 27 minutter skulle det stå 2-0 da Anders Idsø løftet ballen over backen til Alexander Sudal Nilsen. Høyrekanten kom ned til dødlinjen og slo over på andre stolpe hvor Magne Christiansen headet inn nede ved venstre stolperot.
Vaulen var rett og slett sterkere og etter 32 minutter avsluttet Stian Lima et heftig raid med å sette ballen i venstre stolpe og ut.
Hana fikk ikke til så mye og Tom Arne Bø Pedersen hadde kontroll på det som kom. Etter 36 minutter fikk nummer 9 gult kort for å ha brukt skulderen i en hodeduell med Magne Christiansen.
Dommer Karl Ivar Hansen fikk seg en karamell etter 38 minutter da han fikk en ball i ansiktet fra kort hold. Etter litt kaldt vann i ansiktet kunne man starte spillet igjen.
Hana foretok faktisk tre bytter etter 43 minutter, deriblant keeperen.
Hana var litt bedre med i starten av andre omgang før Vaulen tok mer over.
Magne Christiansen avlsuttet en god overgang med et skudd fra omlag 20 meter, som gikk like utenfor høyre stolpe.
Etter 55 minutter fikk Hanas nummer 8 gult kort for en ettersleng på Anders Dale.
Anders Idsø spilte Christian Lyse fri på høyre etter 56 minutter, men skuddet fra 18 meter gikk rett på keeper.
Vaulen hadde full kontroll, selv om det siste manglet.
Hanas keeper Rune Kommedal og Christian Lyse hadde en kraftig kollisjon ettter 69 minutter. Christian Lyse fikk seg en smell, men reiste seg.
Christian Lyse ble tatt to ganger etter 71 minutter da han ble spilt fri på et langt utspill fra keeper Tom Arne Bø Pedersen. Dommeren ga straffespark. Magne Christiansen siktet mot høyre stolpe, men der var keeper nede og reddet.
Vaulen ble noe slitne på slutten og man foretok en del bytter.
Etter 78 minutter reddet Anders Idsø et Hanacorner på streken.
Tempoet i kampen hadde dalt betraktelig når det gjenstod ti minutter.
Christian Lyse kom seg fri nede på venstre og slo inn til innbytter Henrik Jelsa som  headet 3-4 meter tilside.
Dermed endte det med 2-0 i serieåpningen for Vaulen noe man kan være godt fornøyd med.
Neste kamp er tirsdag 21. april borte mot EIK i cupen. Kampen har avspark klokken 19.00 på B&G-banen.