Tilbake på sporet
(17.04.08) Vaulen fikk seg en opptur etter stjernesmellen sist og slo svake Sandved 5-1.
Det var en flott ramme rundt kampen med nydelig vær og mye publikum som fikk se mye flott fotball.
HEVNTOKT: Vaulen og Alexander Surdal Nilsen reiste seg etter tapet mot Randaberg.
5-1
SANDVED
Are Meling (Anders Idsø)
3 min
17 min
Jone Skår
Magne Christiansen (straffe)
27 min
Tom Stian Sunde (Are Meling)
36 min
Are Meling (Tore Søraas)
59 min
Are Meling (Jarle Eike)
90 min
17. april - Vaulenbanen - Tilsk.: 70 - Serie - Dommer: Morgan Hobberstad (Varhaug)
3. Erik Hildén
Bjarte Rannestad var tilbake etter skade og gikk rett inn på laget. Tom Stian Sunde fikk også tillitt fra start da Vaulen gikk ut i en flat 4-4-2.
Ellers tre Vaulengutter med bursdag i dag! Anders Idsø og Thomas Idsø ble 28 år, mens Stian Refvik ble 21 år.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Tore Søraas, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Bjarte Rannestad - Tom Stian Sunde, Are Meling.
Sandved: Hein Dorholt, Sven Arne Berheim, Jon Andre Mjøs, Rune Sinnes, Jone Skår, Øystein Bøe, Hallgeir Haave, Stian Sletterøy, Sindre Bøe, Hallvor Møller, Anders Wighdal.
Vaulen tok kommando fra start og tok en tidlig ledelse. Anders Idsø løftet følsomt over forsvaret til Are Meling, med ballen fint foran seg løftet han kaldt og rolig over keeper fra 16 meteren til 1-0!
Oransj var frempå igjen etter 12 minutter da Anders slo over hodet og fant Are, men denne gang vinket linjemann Ronald Urban for offside.
Sandved kom på en sjelden visitt fremover etter 17 minutter da Hallvor Møller galopperte ned høyresiden, men Espen Klette kom til unnsetning og fikk gitt til corner. På hjørnesparket fra høyre gikk ballen rett på hodet til Jone Skår som enkelt og greit headet inn fra kort hold.
Plutselig var selvtilliten fra starten borte hos Vaulen og Sandved var nær ved et par anledninger. Etter 20 minutter ble en gjenglemt Sindre Bøe spilt helt fri på høyre, men Ørjan Olsen reddet flott med en benparade.
Konsentrasjonen sviktet igjen da Sandved fikk smyge gjennom Jone Skår, men en våken Olsen ruste ut og blokkerte.
Bortelagets Hallgeir Haave fikk gult kort etter 23 minutter for en stygg takling på Anders Idsø.
Alexander Surdal Nilsen skjøt kanskje sitt hardeste skudd i karrieren etter 26 minutter da han dro av fra 25 meter... Ballen hadde retning nede mot det høyre hjørnet og fikk en farlig dabb før keeper som måtte gi retur, der dukket Tom Stian Sunde opp i kjent stil, men keeper gjorde seg stor og fikk slått ut til corner.
Vaulen beholdt trøkket på restene fra et corner etter 27 minutter. Fra 25 meter slo Espen Klette igjennom Magne Christiansen på direkte. Alene mot keeper ble han hektet, dommeren var ikke i tvil og ga straffespark.
Magne Christiansen tok straffen selv og var sikkerheten selv da han satte ballen kontant nede i det venstre hjørnet.
Sandveds Haave viste frem sin gode skuddfot på et frispark fra 22 meter etter 29 minutter, heldigvis strøk ballen over det venstre krysset.
Etter 36 minutter skulle Vaulen gå opp i 3-1. Magne Christiansen fant Are Meling på det høyre hjørnet av boksen, han satte fart og dro seg ned mot kortlinjen, ballen ble slått hardt inn foran kassen hvor Tom Stian Sunde nærmest maget ballen inn fra et par meter.
Tom Stian var et aktivum på topp to minutter på overtid steg han til værs i feltet og  headet ned mot Bjarte Rannestad til venstre. Fra skrå vinkel skjøt Barri hardt inn foran kassen, ballen gikk på tverrs av mål og Tommy var nær ved å nå igjen kula.
Det virket som om hele laget hadde fått i seg noen Hadlandske vafler i pausen for det var noe dorskt over det i starten.
Første merknad på blokken etter en død start var at David "Raul" Møller erstattet Bjarte Rannestad på venstre midtbane.
Det ble slutt på daffingen nær timen da det igjen ble mål for strandguttene. Høyreback Tore Søraas brøt et oppspill på en 30 meter fra mål og slo vakkert inn i midten til Are Meling som tok ned og dunket ballen nede i den venstre kroken til 4-1!
Stein-Ivar Andersen kom så inn for en sliten Tom Stian Sunde etter 60 minutter. Steini tok plass på høyrekanten, mens Alli fylte opp på den ledige spissplassen.
Anders Idsø fant Alexander Surdal Nilsen på høyre etter 64 minutter, han dro av en mann og kom inn i feltet. Venstrebensskuddet hadde en farlig retning mot lengste hjørne, men keeper vartet opp med en kvalifisert redning.
Stian Refvik kom så inn for Stian Lima på venstrebacken tjue minutter før slutt. Før Stian Adamsen Husvæg kom inn for topp isteden for Alexander fem minutter senere.
Stian Husvæg skulle presentere seg med en gang da Stein-Ivar slo inn fra høyre, men Husis stuss gikk like over lengste hjørne.
Jarle Eike kom inn på sentral midtbane etter 79 minutter, ut gikk Magne Christiansen.
Et innoverskrudd corner fra Anders Idsø ble avsluttet av Are Meling, men en utespiller reddet på strek.
Jarle Eike presenterte seg da han løftet lurt inn på femmeteren til Are Meling som på underligvis headet utenfor etter 85 minutter. Den så mange inne...
Vaulen livnet litt til på slutten. Jarle la over til Anders Idsø som fyrte av fra 22 meter, men skuddet gikk i en Sandvedfot og til corner. Marius Fossmark headet like over på corneret fra Anders.
Minuttet på overtid slo Stian Refvik ned i den venstre kanalen til Stian Husvæg, som dro seg innover før han skjøt hardt, men rett på keeper fra 16 meters hold.
En halvtime med transportetappe ble plutselig avbrutt med et nytt mål to minutter på overtid. Jarle Eike slo en krempasning over hårtustene til Sandvedstopperen til Are Meling som plutselig var alene mot keeper. Fra 14 meter bredsidet han ballen inn i den høyre vinkelen til 5-1. Dermed tre mål av bare Are.
Det kunne faktisk ha blitt mer for tre minutter på overtid fikk Vaulen corner igjen. Anders Idsø fant Tore Søraas som headet mot mål, Sandved fikk så vidt gitt retur. Ballen havnet ute på venstre til Stein-Ivar Andersen som driblet seg forbi et par mann, men fra død vinkel fikk han ikke lurt inn skuddet.
Det var det siste som skjedde i kampen, dermed vant Vaulen 5-1 noe som gir inspirasjon fremover. Neste seriekamp er borte mot Ålgård 2 om elleve dager.
Tre på topp
Kveldens fagpanel bestod av Kjell Petter Gilje, Robert Hovland og Tom Arne Bø Pedersen.
3 poeng  Are Meling
2 poeng  Anders Idsø
1 poeng  Tore Søraas
Linså te Hadland
KJENDISTREFF: Vikings Børre Steenslid er jo ønsket til Vaulen av Haisen som har lagt ut følere tidligere i vinter. Her følger han kampen sammen med Skarvøypols Børge Yndestad som trener med Vaulen.
VIP: En omkranset formann Petter Surdal sammen med andre notabiliteter.
HJEMMEDEBUT: Vaulens nye trenerduo Thomas Idsø og Endre Tangen.
KREMMERE: Hadland og Co. stod for vafler og kaffe.
UTEN MAT OG DRIKKE... Oli og Hilden i vaffelkø.
MAN OF THE MATCH: Hattrick-Are kan være fornøyd med innsatsen.