Fremgang å spore
(17.03.17) Oppgjøret mot fjorårets serierival Midtbygden endte 1-1. Her så vi tendenser av at formen er i anmarsj. Spesielt i andre omgang dominerte man spillemessig.
Etter tre harde treningsuker på feltet var dette vår siste testkamp før alvoret starter med NM-kamp neste uke.

I MÅLGAARDEN: Kristian Gaard.
MIDTBYGDEN
1–1
Asgeir Austigard
20 min

34 min Kristian Gaard
17. mars – Tau kunstgress Tilskuere: 30 – Trening – Dommer: Ivan Djuric (Hana)

12. Endre Lien

Miran Serdarevic (prøvespill), Sivert Erland (språkreise) og Daniel Vatland (jobb) stod over. Thomas Monsen Haugland og Erik Holst Aasland ble heller ikke med, mens Anders Dale (ribbein) fremdeles er ute. Jørgen Helland var også blitt skadd.
Gode nyheter var at Olav Hovstad endelig var tilbake fra kyssesyken som har holdt han ute i hele vinter, mens Ole Wick Henriksen var klar igjen etter beinhinnebetennelse.

Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Andreas Jonassen, Alexander Surdal Nilsen, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Daniel Lie, Espen Sivertsen.
Kamptidspunktet hadde blitt flyttet frem for å komme seg på den tidlige ferga hjem, det betød dog en svært kort og effektiv oppvarming på 10 minutter.
Muligens bar starten litt preg av dette da Vaulen ble liggende bakpå og slet med å spille seg over midten?
Vi så MIL sin gedigne sjanse etter to minutter inne, men Eric Ordaz var som en leken villkatt i vaulenburet. Kjapt nede i kroken lempet han ballen unna med potene.
Vaulen hadde knapt vært over midten da en frisk Espen Sivertsen skaffet oss corner etter ni minutter. Ole Wick Henriksens serve var flott og Daniel Lie skled ballen inn i mål på andre stolpe. Dommeren hadde derimot allerede blåst da han mente Fredrik Stray Tjaum hadde holdt motspilleren i hånda!
Vegard Natland kom på overlapp etter 18 minutter og slo høyt inn på Daniel Lie foran mål, på restene forsøkte Ole Wick Henriksen å løfte inn ballen, men han traff på undersiden av tverrleggeren og ned nærmest på streken!
MIL hadde hatt spillet, men Vaulen kunne ha ledet med to da hjemmelaget isteden gikk opp 1-0 etter 20 minutter.
Vaulen mistet ballen i forsvarsleddet og de hvite og grønnes Asgeir Austigard gled innover i boksen før man avsluttet under keeper fra skrå vinkel.
Kampen var i en livlig periode. Vaulen hadde blant annet et hodeforsøk fra Fredrik Stray Tjaum på frispark, mens et tung skudd fra Olav Hovstad ble parrert av keeper. MIL på sin side fikk et mål annullert for offside etter 29 minutter.
På et innøvd frisparktrekk utlignet Vaulen etter 34 minutter ved Kristian Gaard.
Ole Wick Henriksen slo inn i boks. Gaard headet på tverrs av boks hvor Fredrik Stray Tjaum kriget i duellen. Ballen gikk tilbake til Kristian Gaard som først skjøt på keeper før han på returen skuddfintet ut hele gjengen og paraderte inn ballen.
Nå startet det å hølje ned fra oven. Opp mot pause hadde Kjell Harald Dalehaug en volley like utenfor for Midtbygden, mens Olav Hovstad testet skuddfoten fra distanse.
Dermed stod det 1-1 til pause noe som var fair. Etter en baktung start kom Vaulen til hektene utover.
Vaulen uforandret etter hvilen.
God start av Vaulen. Ole Wick Henriksen hadde blant annet et skudd med strak vrist halvmeteren utenfor etter 50 minutter.
En leken Andreas Jonassen ble felt like utenfor boksen til høyre etter 51 minutter og MIL ble tildelt gult kort. Frisparket signert Wick Henriksen gikk høyt over.
Så var det Fredrik Stray Tjaum som fikk frispark ute på høyre. Denne gangen løftet Ole Wick Henriksen inn i boks og Fredrik Stray Tjaum stusset like over. Etter duellene i boksen ble Kristian Gaard liggende i smerter og klagde på vond rygg.
MIL måtte ty til trøyeriving på Olav Hovstad da han førte fremover etter 56 minutter. Dermed nytt frispark. Ole Wick Henriksen løftet inn på ny, denne gangen var det Kristian Gaard som stusset utenfor i det 56. minutt.
Audrius Mirauskas kom inn i et rent spissbytte for Daniel Lie etter 58 minutter.
Vaulen fikk en rekke dødballer og flyttet frem sin tunge skyts. Etter 64 minutter var det Alexander Surdal Nilsen som slo inn et frispark fra høyre, her var Fredrik Stray Tjaum klar til å stusse inn, men keeper fikk bokset ut rett foran pannebrasken til Vaulens spillende trener.
Andreas Jonassen skaffet oss så en ny corner. Ole Wick Henriksen slo inn i en overbefolket fem meter. Alexander Surdal Nilsen headet ballen på keeper som igjen ble dyttet inn i mål. Målet ble annullert.
Kristian Gaard la seg vel ned for tredje gang i kampen etter 69 minutter. Nå var det en strekk på baksiden av låret. Han måtte hjelpes av banen og Vaulen spilte med ti mann en stund.
Anders Mæhle kom inn for Gaard etter 71 minutter. Samtidig var Lars Skjelbred Nygård kommet inn for Ørjan Bergum.
Knallharde Audrius Mirauskas hadde så noen greie sjanser. Først en tøff duell med keeper på en returball. Deretter slo Ole Wick Henriksen hardt inn foran mål hvor Mirauskas var nær ved å skli inn på andre stolpe.
Vaulen hadde fortjent en goal her nå. Man hadde ørten cornere og frispark.
John Herman Ås kom inn for Olav Hovstad etter 77 minutter.
Like etter headet Audrius Mirauskas en corner fra Ole Wick Henriksen på tverrs av mål.
Et hardt MIL-innlegg fra venstre ble møtt rett foran mål og fra kort hold satt dem i tverrleggeren og over etter 79 minutter!
Vaulen prøvde så å kopiere det innøvde frisparktrekket som ga mål tidligere i kampen, men denne gangen måtte man nøye seg med en corner.
Det kjapt tatte corneret ble kontret i mot av MIL som satte like utenfor etter 80 minutter.
Masse tøffe tak og påfølgende avbrudd i denne kampen.
Etter 86 minutter var Eric Ordaz både god og heldig da MIL avsluttet rett på han etter en stor sjanse. Selv om dette hadde vært Vaulens omgang hadde kanskje MIL hatt ennå større sjanser?
Fantastisk fighting av Audrius Mirauskas på en umulig ball i boks førte til at han la ut 45 til Vegard Natland som blåste skuddet over nettingen bak mål i det 87. minutt.
Vaulen fikk så gult kort for en albue etter 89 minutter. Det hele skjedde på venstresiden så det var vel enten John Herman Ås eller Vegard Natland?
Dommeren la ikke til særlig og kampen endte 1-1.