Vaulen ute
(17.03.05) Nærmere 60 tilskuere så SIF hadde marginene med seg og vant 3-0 over Vaulen. Vaulen er ikke et cuplag, det var fjerde året på rad man røyk ut i SR-seriens kvartfinale.
DE SORTE OG HVITE VIDERE: SIF til semi.
0-3
SIF
63 min
Are Meling
82 min
Ketil Mannes (straffe)
86 min
16. Henning Frode Holm
Dette var reprise av fjorårets kvartfinale i SR-serien, men også en forsmak på seriepremieren.
SIF uten Tangen, Olsen og Braut. Mens Hovland og Andersen stod over for Vaulen, som hadde Tom Stian Sunde og Sverre Gjuvsland tilbake etter lengre skadeopphold.
Vaulen kom friskest i gang og fikk et mål annullert allerede etter fire minutter. Christophe Dagsland ble felt av Frode Gulliksen, som måtte se det gule kortet. Thomas Idsø tok frisparket fra hjørnet av 16 meteren, ballen stusset vel i et SIF hode før den gikk inn i lengste hjørne. Dommer Jan Øyvind Ulseth derimot blåste av for en episode i feltet, noe som Vaulens tilhengere ikke forstod mye av for det var vel Vaulens Anders Idsø som ble mest overfalt inne i boksen...
Etter hvert jevnet kampen seg ut med få store sjanser til begge lag. SIF hadde et uromoment med superraske Kjetil Thulin på topp, ellers var det tafatt. Vaulen slet med å finne spisser foran mål og var best når de kom til langskudd, slik som Anders Idsø da han skjøt like over etter 12 minutter. Broren Thomas prøvde seg også etter halvspilt omgang da ballen spratt mot hjørnet fra 25 meter, men keeper fikk gitt til corner. Sverre Gjuvsland fikk hodet på corneren fra Anders, men fikk ikke kraft på ballen.
SIF la presshøyden lavt og Vaulen fikk trille mye ball, men det sa som regel stopp ved 20 meter.
Etter 34 minutter kom Alexander Landsnes inn for Øyvind Vollen på høyreback. Like etterpå fikk Gjuvsland noe strengt gult kort da han var i bakbeina til Thulin.
Fem minutter før pause ble Thulin spilt igjennom, men Tommen rykket våkent ut og fikk ryddet unna både ball og Thulin...
Så to minutter før pause et flott Vaulen angrep etter spill på venstre. Christophe la igjen til Anders som stormet inn  ved hjørnet av 16 meteren, men keeper fikk mesterlig reddet det harde skuddet.
I pausen kom Bjarne Hov inn for Tom Arne i mål.
Så en lur ytterskru pasning fra Magne Christiansen på tvers over til Ronny Hauge, som nesten nådde frem på ballen som uheldigvis gikk ut. Nevnte Magne løp og slet mye på høyresiden, han var nær ved å lykkes i en ny kombinasjon minutter senere da han fant Thomas Idsø i feltet, men et dårlig mottak spolerte kjempesjansen.
I det 53. minutt kom den gamle Beachboys spissen Pedro Salgado (bildet) innpå for SIF. "Don Pedro" dannet spisspar med en annen innbytter, Are Meling.
Like etterpå var Magne frempå med et farlig skrudd skudd fra drøye 20 meter, men keeper fikk reddet.
Så etter 57 minutter kom Tom Stian Sunde innpå for sin andre vaulenkamp, i vinter fikk han jo bare 9 minutter i debuten før han fikk strekk. Ut gikk en annen Stian, Stian Husvæg.
Timen nå og Eivind Staurland med en lissepasning til Anders som la igjen Thomas, men yngste fikk ikke skutt fra sin posisjon inne i feltet.
Etter drøye timen tok SIF ledelsen etter at Vaulen mistet ballen i farlig posisjon. Krossen fra høyre fant Are Meling som fra 16 meter løftet ballen oppe i det høyre hjørnet. Surt og trist for dette var vel SIFs første klare sjanse.
Vaulen var nær ved å straffe SIF like etterpå, men det lave skuddet fra Idol Chris strøk utsiden av venstre stolpe. Du store milde!
Etter 65 minutter fikk Richard Bjerga gult kort for munnbruk til dommer etter først å ha felt Magne på høyresiden. Alexander slo frisparket over til motsatt, før ballen kom over på høyre side av boksen hvor Eivind Staurland fikk rom til en helvolley som dessverre gikk himmelhøyt over.
Knokkelkampen ga en del smeller, Eivind (ankel), Magne (strekk) og Tom Stian (hodet) måtte alle ta telling, men ga seg ikke.
Etter målet la SIF over til 4-5-1 formasjon og det var nå vanskelig å trenge seg igjennom.
Etter 77 minutter fikk Eirik Ekholdt prøve lykken helt fremme da han erstattet Christophe Dagsland.
Så en flott blokkering av Barni som fikk stoppet Melings skudd fra fem meter.
Kampen lå hele tiden å vippet før nok en diskuterbar situasjon oppstod i det 82. minutt. Meling mottok ballen på 16 meter, men falt under press fra Eivind Staurland. Dommer Ulseth pekte på straffemerket til ville protester fra vaulenspillerne.
Ketil Mannes la straffen kontrollert i det høyre hjørnet.
Nå gikk luften ut av Vaulen og 0-3 kom fire minutter før slutt, etter at de oransje nok en gang mistet ballen i farlig posisjon. Høyrevingen "Bøifot" førte ballen noen meter fremover før han fra hjørnet av 16 meter la ballen oppe i motsatt vinkel.
Vaulens største sjanse kom etter 87 minutter da Tom Stian Sunde lobbet en ball fra Andi over keeper, men også like over tverrlegger.
Barni leverte nok en kanonredning like før slutt. Først enhåndsredning, før han var nede og plukket i hjørnet på returen.
På overtid fikk Thomas Idsø gult kort for å ha taklet en SIF-spiller ureglementert.
Kampen endte 0-3, dermed er SIF videre til semifinalen i SR-serien.
Banens beste: Sverre Gjuvsland med storspill tross tap.

S2

* Vardeneset trakk seg fra semifinalen da de skulle på treningsleir, Sandved overtok plassen.