Fremgang å spore
(17.02.17) Vaulen taper sitt første El Clasico på seks år, men det var iallefall fremgang fra tapet mot SIF sist.
I første omgang presset vi nemlig Hinna til å gjøre feil og virket som det farligste laget. I andre omgang tok nok kreftene slutt samtidig som man slapp inn litt for enkle mål. Dermed taper man 3-1.
HINNA
3–1

8 min
Ole Wick Henriksen (Helland)
Titi Nyarko
23 min
Gaute Schei
50 min

29. Audrius Mirauskas

Anders Dale brakk et ribbein mot SIF og vil ikke være kampklar før om en seks til åtte uker. Daniel Vatland var heller ikke tilgjengelig her, mens Olav Hovstad har hatt kyssesyken og må ta det rolig fremover.
Kristian Gaard sliter med en strekk i låret og tok ingen sjanser.
Det er flere bånd til naboklubben Hinna. I støtteapparatet fant vi Henning Imsland, mens man på banen hadde Fredrik Fossmark og Gaute Schei som har en fortid i begge klubber.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Miran Serdarevic, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Erik Holst Aasland, Alexander Surdal Nilsen, Jørgen Helland – Ole Wick Henriksen, Daniel Lie, Thomas Monsen Haugland.
Det var på dagen seks år siden Vaulen sist tapte for Hinna.
Spesiell kamp for Vegard Natland som spilte sin kamp nummer 100 for Vaulen bare 21 år gammel.
Hinna var litt romantiske i sin spillestil og bygde opp bakfra. Vaulen var slue og sjokket dem tiltider med veldig høyt press.
Når Vaulen vant ballen angrep man veldig direkte mot mål, flere ganger så kjapt at linjemannen vinket av for offside.
Strandguttene kom foran etter 8 minutter. Et kjapt kast langs venstrefløyen fant Jørgen Helland som slo et høyt innlegg inn på andre stolpe hvor Ole Wick Henriksen nærmest i svevet bredsidet inn i nærmeste.
Vaulen kunne ha doblet etter 11 minutter. Daniel Lie ble spilt gjennom, men keeper rykket ut på 16 meter og klarerte i beina på Ole Wick Henriksen som fra 45 meter prøvde en frekkis, men ballen strøk like tilsiden.

Så en fantastisk stikker fra Thomas Monsen Haugland til Erik Aasland. Han førte ballen alene mot keeper, men keeper kom oppi og var kjapt nede på avslutningen.
På neste bølge fikk man ikke godkjent et mål da dommeren allerede hadde blåst av for angrep på keeper av både Lie og Aasland som pirket ballen ut av hendene på Hinnas siste skanse.
Erik Holst Aasland jobbet knallhardt opp en ball og slo videre til Thomas Monsen Haugland som fra utsiden av boksen til høyre for mål prøvde å vri ballen inn i lengste, men keeper leverte en flott enhåndsredning.
Kjempeperiode av Vaulen og isteden går Hinna frem og utligner til 1-1 etter 23 minutter. Det så enkelt ut. Innlegg fra høyre som bredsides inn fra 16 meter ved Titi Nyarko. Keeper Eric Ordaz hadde vel vekten på feil fot og maktet ikke å komme ned.
For den nøytrale tilskuer var nok dette en kjekk kamp. Like etter hadde både Daniel Lie og Ørjan Bergum avslutninger utenfor fra gode posisjoner.
Vaulen skal ha pluss i margen for arbeidsraten. I første omgang var laget var ikke å kjenne igjen fra fadesen mot SIF.
Vaulen kunne vel så ha fått straffespark da en Hinna-spiller noe klomsete handset i egen boks, men dommeren så vel at det ikke var med vilje.
Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort etter 39 minutter for en takling.
Noe som så ut som et innlegg fra venstre ble til et skudd da ballen touchet tverrleggeren og ut i videre spill på høyre etter 43 minutter.
Omgangen endte med 1-1 noe som vel var helt greit.

Vaulen kunne ha kommet foran etter 47 minutter da et skudd fra Thomas Monsen Haugland fra utsiden av boksen tok i en rødtrøye og spratt like utenfor.
To minutter senere smashet han av på direkten like over nærmeste kryss.
Så kom Hinna foran etter 50 minutter. Man la tilbake til fri mann i boks og man bredsidet inn ved Gaute Schei. Det så igjen enkelt ut med fri spiller i boks.
Vaulen sov litt her og Hinna var på offensiven.
Så dramatikk etter timen. Ole Wick Henriksen blir stygt taklet bakfra og vrir seg i smerter. Thomas Monsen Haugland reagerer voldsomt på vegne av medspiller og det oppstår tumulter med nesten alle spillerne innenfor midtsirkelen.
Dommeren gir Thomas Monsen Haugland rødt kort, mens Hinna-spilleren får gult. Samtidig må Ole Wick Henriksen halte av med skade.
Det blir et lite opphold i spillet hvor blant annet Hinnas trener Richard Bjerga blir enig med Vaulen at man skal fortsette med 11 mot 11 for å få best utbytte av treningskampen.
Man gjør tre bytter da Andreas Jonassen, John Herman Ås og Espen Sivertsen kommer inn for Ole Wick Henriksen, Erik Holst Aasland og Daniel Lie.
Vaulen spiller altså med ti mann og det utnyttet Hinna kort tid etter da de gikk opp til 3-1 etter 67 minutter ved Gaute Schei nok en gang. Vaulen protesterte for noe på målet, men det hjalp lite.
Nytt stopp i spillet etter 70 minutter hvor laglederne fra begge lag tilkaller dommeren på ny og man får lov å sette innpå Erik Aasland igjen.
Man hadde ikke like mye krefter igjen og slet med å skape sjanser. Kanskje fikk man betale for den kraftkrevende fotballen man leverte i første omgang, men det kommer vel når man er bedre trent?
Vi noterte en sjelden sjanse da Jørgen Helland fyrte over etter 79 minutter.
Så gult kort til Hinna etter 83 minutter da de felte Alexander Surdal Nilsen i fint driv på vei gjennom.
På tampen hadde man noen ufarlige dødballer og det var alt. Dermed taper man 3-1 og man får håpe at ikke Thomas Monsen Haugland får en karantene i første seriekamp.
Neste oppgave blir dermed hjemme mot Vardeneset førstkommende torsdag.