13. Ojan Bijan –> 78 minutter

23. Eirik Hadland

Vaulen med forfall fra Ovedal, Eike, A Idsø, Nedreskår, Nilsen Gjøsund, Meling og Vatland, mens Marius Fossmark og Eirik Hadland ikke var helt friske ennå.
Prøvespillerne Ojan Bijan og Kevin Hodneland var i troppen, mens Mirza Krljez fikk sin debut i oransj.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm – Stian Lima, Jon Nessa, Marius Fossmark, Steffen Lyse – Thomas Idsø, Arnt Ove Ivesdal David Berg, Andreas Meier Strømme, Daniel Lie Kevin Hodneland.
Vaulenspillerne ble sendt i dusjen før kampstart for å våkne på en søndag, noe som så ut til å hjelpe fra start. Både Daniel Lie og Marius Fossmark var frempå i starten, men ble blokket. Frøyland på sin side hadde et par cornere i denne perioden.
Kampens første skikkelige sjanse kom etter 14 minutter da Stian Lima slo inn fra høyre. Frøylandstopperen rotet det til for seg og Daniel Lie snappet opp ballen. Alene mot keeper forsøkte han å skyte nede i hjørnet fra 16 meter, men keeper reddet og gutta fra Kverneland fikk gitt til corner.
Thomas Idsøs corner fra venste ble kontret i mot og Frøyland kom fire mot to, men heldigvis snappet keeper Holm innlegget.
Etter en bra oransj start hadde Frøyland så en ti minutters periode med dominans.
Halil Husic kom inn for Stian Lima som haltet av med leggproblemer etter 21 minutter.
Thomas Idsø slo en horribel tverrsoverpasning på 16 meter som Frøyland snappet opp. På innlegget inn i boksen ble det dømt for straffespark. Rune Pedersen Bore var sikker fra krittmerket og sendte Frøyland opp i ledelsen.
Mer slurv i de bakre rekker fra Vaulen etter 29 minutter da Steffen Lyse hadde en grov feil. FIL spredde til venstrehjørnet av boksen, men skuddet gikk over.
Steffen Lyses innlegg etter 32 minutter gikk i hånda på en hvit spiller. Dermed frispark på venstresiden av boksen en sju meter ute fra mål. Thomas Idsøs frispark fant Kevin Hodneland på andre stolpe. Han headet på tverrs av mål før Jon Nessa kriget den inn fra kort hold! 1-1.
Målet ga Vaulen nye krefter. Andreas Meier Strømme spilte så fri Daniel Lie som gikk over ende på hjørnet av boksen, men dommer Tomas Ø. Tjelle vinket spillet videre uten store protester.
Arnt Ove Ivesdal slo så en presis diagonalpasning til Halil Husic som satte fart før han dundret avgårde et venstrebensskudd som gikk over.
Så dobbelsjanse for Frøyland etter 41 minutter. Først var dem et dårlig mottak fra å være helt fri på 16 meter, deretter dro en spiller seg innover i feltet uten å få til et sluttprodukt.
En modig Steffen Holm kastet seg så inn i beina på en motspiller på hjørnet av femmeteren. Dermed hindret han en stor sjanse, men han fikk seg nok en liten smell.
Så like før pause presset David Berg et tilbakespill mot keeper. Han fikk klareringen i seg på kort hold, men klarte ikke å få kontroll på ballen som dalte ned i feltet.
Mirza Krljez kom inn for en småslakk Marius Fossmark etter 48 minutter. Arnt Ove Ivesdal gikk ned som stopper og lagde plass for Krljez. Thomas Idsø overtok kapteinsbindet.
Ivesdal fikk så et klart gult kort etter en solid takling. Den spillende assistenttreneren har forøvrig vært blant Vaulens beste spillere i vinter, selv om det ikke er meningen han skal spille så mye...
Ivesdal var nå het og lagde nytt frispark etter 51 minutter. Denne gangen fikk en Frøylandsspiller kjempetreff, men ballen suste like over venstre kryss.
Nå tok Frøyland over mer igjen. Vaulenspillerne virket å gå tom for krefter. Det har jo vært mye sykdom i troppen den siste tiden.
Halil Husic ordnet frispark til Vaulen ute på høyre etter 54 minutter. Daniel Lies harde frispark skapte kaos i feltet, men man kom ikke til avslutning.
FIL-spillerne var svært aggresive og holdt et høyt tempo. Etter 61 minutter hadde dem en stor sjanse, men keeper var kjapt nede på det flate skuddet fra 16 meter.
Så kom en periode med flere bytter, noe som ga mer pust i et slitent Vaulen. Trym Berg Øvrebø erstattet Thomas Idsø etter 67 minutter, noe som betød at Ante ble dagens tredje kaptein.
Like etter kom Anders Dale inn for Andreas Meier Strømme som småhaltet etter en takling.
Mirza Krljez gjorde et positivt innhopp med flere presise stikkere som etter 76 minutter da han satte igang David Berg, men Vaulen måtte nøye seg med et corner.
Prøvespilleren Ojan Bijan kom inn for prøvespilleren Kevin Hodneland etter 78 minutter. Tricky Bijan tok over på kanten, mens Lie gikk inn som midtspiss.
På slutten ble det mye tjo og hei fra begge lag. Vaulen kom nær etter 87 minutter da Krljez fant Lie som vendte om og la igjen til Berg, bredsideskuddet fra 18 meter ble reddet komfortabelt av keeper.
Anders Dale felte så en motspiller i farlig hold, muren ble stilt opp feil, men heldigvis ble det sokketreff på frisparket etter 88 minutter.
På overtid var Frøyland nære på igjen. Dem gled igjennom før Lyse kom seg inn imellom, innlegget på restene det fikk Nessa unna fra to meter.
Kampen endte 1-1. Neste kamp er allerede på torsdag hjemme mot Forus & Gausel som jo har x-spillerne David Møller, Christian Lyse, Tom Stian Sunde og Espen "Balsam" Knudsen i troppen.