11. Øystein Berge Gjellestad -> 56 minutter
21. Tore Søraas -> 64 minutter
4. William Eilertsen -> 78 minutter
28. Espen Nilsen Gjøsund -> 78 minutter
Tross snøfall og minusgrader var ikke Vaulen kalde nok på siste tredjedel mot Hinna..
Værgudene prøvte altså å dempe temperaturen noe før hatoppgjøret torsdag kveld, men for en gangs skyld ble en kunstgressbane i Stavanger kommune måket for hånd, og kampen kunne avvikles.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Knut Foldøy, Eivind Staurland, Jarle Eike, Stian Lima – Christian Lyse, Thomas Idsø, Anders Idsø, Christer Husvæg – Magne Christiansen, Henrik Jelsa.
I starten så ingen av lagene ut til å ville ta initiativet, og det ble lite farligheter foran målene.
Konklusjonen ble at det var en hel del babb, men nesten ingenting klabb.
Det første som fanget blikket hos tilskuerne var trolig en iskald pasning av Ørjan Olsen, for anledningen i en moteriktig (?) slimfit gul vest fra MX Sport, mellom tre Hinna-angripere og rett på fot til venstreback Stian Lima.
Første nevneverdige sjanse kom etter et drøyt kvarter, da Magne Christiansen var sist på ballen etter en corner, men forsøket ble på dramatisk vis reddet på streken. Det skal også tas med i betraktnignen at Daniel Vatland, fra sin posisjon på benken så at ballen var inne. Linjemennenes innsats nevnes derimot ikke, i frykt for å følge i Andy Grays fotspor.
Etter skremmeskuddet var det Hinna som frekket seg. Først et innlegg på tvers av mål som ble klarert ut av en Vaulenfot, før Eivind Staurland ofret alt i Dawson-stil for å blokkere et skudd fra snaue sju meter. Begge spillerne traff ballen på likt. Staurland fikk klarert, mens motstykket måtte ut på båre*. (Selv om det ikke var båre på stedet nevnes denne for å forsterke dramatikken.)
Minuttet senere var det faktisk litt klabb etter en Hinna-corner, men ballen havnet til slutt i klypene på Taxi-Olsen i Vaulenmålet.
Et gammelt jungelord sier at man ikke skal tro på alt man leser på internett. Dette ble nok en gang faktum da Hinna foretok sitt første bytte halvveis i omgangen. Det sås tvil om at dette var annonsert på fiendens nettsider før kampen.
Olsen var fortsatt med på notene etter halvspilt omgang da han vartet opp med en sirlig benparade og fikk klarert ballen vekk.
I neste angrep spilte Thomas fri broder Anders, som igjen la inn til Magne Christiansen. Keeper reddet forsøket, og tok like godt også returen fra Christian Lyse.
Det var virkelig fart i kampen nå, og neste sjansesløseri var det Hinna som sto for, da en av deres angripere tråklet seg gjennom Vaulenforsvaret før han plasserte ballen millimetere utenfor lengste stolpe.
Det virket nesten for godt til å være sant at det fortsatt var målløst da det gjensto et kvarter av omgangen, og ikke før man fikk tenkt tanken hadde det gått hull på byllen. En Hinnaspiller sleivet ballen i krysset etter en corner fra venstre. Flaksemål, men 1-0.
Mot slutten av omgangen dabbet det litt av for Vaulen, og med fem minutter igjen gikk lyset i de bakre rekker. Plutselig var Hinna-spissen alene gjennom i bakrommet, og satte ballen under keeper til 2-0. Nok et flaksemål.
Vaulen så ut til å ha våknet igjen etter hvilen, og presset på for redusering. Etter to minutter fikk de den nesten på heldigst mulig vis, da Hinna-keeperen klarerte rett i bakhodet på Henrik Jelsa, som dermed spilte fri Christian Lyse. Han prøvde så å stikke Jelsa gjennom, men tærne strakk ikke langt nok, og ballen trillet inn til en noe lettet hjemmekeeper.
Etter 52 minutter kom kampens første gule, da Thomas Idsø rutinert tok et frispark kjapt i en Hinnaspiller som sto i veien.
Fire minutter senere var det duket for debut i Vaulendrakten for Halil Husic, som kom inn for Christer 'Husi' Husvæg. Øystein Gjellestad kom også inn, for Christian Lyse.
Kun minuttet etter sin ankomst prøvte Gjellestad seg med et tidlig innlegg til sin tidligere lagkamerat Marius Fossmark. Den tidligere Beachboyen prøvde å styre ballen inn på lengste stolpe, men der frekket keeper seg med en noe overdrevet TV-redning og fikk flikket ballen til side for mål.
Ørjan Olsen ville ikke være dårligere, og i neste Hinna-angrep svarte han med å først ta et skritt i feil redning før han var ute i full strekk og grep en ball som flakket 'noge jekligt'.
Da timen ble passert gikk det opp et lys for de oransje, og et mønsterangrep var på gang.
Halil slo en crosser fra sin venstrekant over mot høyre hjørne hvor Øystein Gjellestad var på sprang. Ballen så ut til å være for lang, noe Hinnas venstreback også hadde funnet ut. En lang tå fra Vats og plutselig ble ballen vippet over en intetanende venstreback. Denne utbrøt så ett skjellsord på f, som slutter med aen, da han forsto at han hadde blitt rundlurt. Gjellestad tok ned ballen og spilte så til høyreback Stian Lima som hadde kommet på sitt n'te løp i løpet av kampen. Med en klassisk 'legg-rulle' fikk han pirket ballen inn ved lengste stolpe, og feiret selvsagt med å kysse klubbmerket på drakten!
Etter 64 minutter gikk Jarle Eike av til fordel for Tore Søraas som gjorde comeback i Vaulentrøya. Noe senere la Marius Fossmark inn en "strekk" og måtte halte slukøret av banen. Selv kommenterte han at han gjorde det for å gi Vaulen en sjanse i sluttminuttene.
Det siste kvarteret ble derimot en hel stor sjanse i seg selv. Det startet med at Henrik Jelsa var mutters alene med keeper, men sistnevnte fikk en hånd på ballen og fistet til corner. Jubelen sto i taket på Vaulen-benken, som selvsagt trodde det var scoring, men som måtte klø seg i håret av fortvilelse da ballen altså gikk utenfor. Hinnatreneren var 'overrasket' over engasjementet, og mente man burde roe seg litt ned i de oransje rekkene. At han selv sto halve kampen drøye 2 meter inne på spillebanen tas ikke med i betraktningen.
Like etter sjansen kom juniorene Espen Nilsen Gjøsund og William Eilertsen inn, og Vaulen opprettholdt presset med flere fine overganger og skikkelig trykk mot Hinnamålet.
Nesten samtlige spillere hadde hver sin sjanse, men enten ble avslutningen for svak, eller så prøvde man en finte for meget.
Frustrasjonen bred seg ihvertfall hos Hinnaspillerne, noe Espen Nilsen Gjøsund fikk merke da han regelrett ble sparket ned i midtsirkelen. Dagens andre gule til Hinna.
Med minuttet igjen av ordinær tid gikk Eirik Mæland all-in i en takling like utenfor 16meteren, og misset. Faktisk første frispark for Hinna man var enige om at var rett på Vaulenbenken. Skuddet var på vei i mål helt til Ørjan Olsen fikk fistet i tverrligger og over. Dommeren vurderte å blåse utspark, men Olsen hadde nok krevd redningen, så det ble med et hjørnespark som rant ut i sanden.
I motsetning til i starten var det mest klabb i slutten, og heller lite babb.
Da dommeren blåste for full tid var Vaulen de moralske vinnerne, men når 'Me har spele å dei har målå', blir det lite positivt av det resultatmessig.
Vaulen skal uansett ha for bra prestering i 70 minutter, i motsetning til tidligere, da det kun har vært snaue 45 gode minutter.