Ny målrekord
(16.10.22) 10-0 seieren over Finnøy betyr at man har scoret 90 (reelle) seriemål denne sesongen. Så mange mål har aldri Vaulens A-lag aldri før oppnådd. Rekorden fra 1994 var 82 mål.
10-0 var faktisk en del i underkant her etter sjanser og spillemessig overtak.
100
FINNØY
Selvmål (Kotlica)
5 min

Eriel Pires Antonio
6 min

Amar Kotlica (straffe)
10 min

Amar Kotlica
46 min

Harun Bashir Ali (ukjent)
49 min

Eriel Pires Antonio (Helland)
50 min

Harun Bashir Ali (Bergum)
74 min

Amar Kotlica (ukjent)
77 min

Sondre Brokka (Helland)
83 min

John Petter Gilje (ukjent)
92 min

16. okt – Vaulenbanen Tilsk: 35 – Serie – Dommer: ML Stople (Buøy)

3. Sondre Isene

Anders Polland Vik (skulder), Amund Belaska (hamstring), Sander Oaland (kne) og Anders E. Schreuder (rygg) er ute. Sondre Isene sliter med betennelse i kneet og starter på benk. Isene rekker siste serierunde før han skal i militæret 25. oktober.
Vaulen (3–142): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Vegard Natland – Even Kvame Vetle Birkedal, Bendik Aarstad, Jørgen Helland, Sondre Brokka – Eriel Pires Antonio, Amar Kotlica.
Vaulen ville ta sølvet med seier om Madla 2 tok poeng mot Staal 2. Samtidig øynet man noen målrekorder mot svakt rangerte Finnøy i en serie med utrolig nivåforskjell.
Vaulen gikk rett ut fra blokkene og det var en del nestensjanser før Vegard Natland kom til kampens første avslutning da han fyrte utenfor etter tre minutter.
Finnøy stod ikke lenger mot presset etter fem minutter. Amar Kotlica løftet inn fra venstresiden. Ballen hadde retning Eriel Pires Antonio i boks, men en Finnøy-spiller kom han i forkjøpet og beinet i eget mål.
Under minuttet senere stod det 2-0. Da en stikker fra dypet fant Eriel Pires Antonio sentralt foran mål. Han satte kontrollert inn og jublet mot de få publikumerne som ikke hadde søkt ly under klubbhusbalkongen.
Når det regner osv. Man var svært nær tre mål på tre minutter, men et skummelt legg på langs av femmeteren gikk mellom beina på en spiller og videre!
Bendik Aarstad ble så hektet på 16,4 meter. Straffespark som Amar Kotlica satte inn til 3-0 etter ti minutter.
Dermed var scoringsrekorden fra 1994 slått. Samtidig lå man an til et skjema på 27-0.
Vaulen fortsatte å jage. Vetle Birkedal var en beinparade unna 4-0 etter 18 minutter. Like etter var Amar Kotlica uhyre nær på femmeteren da Antonio headet tilbake Bergums legg foran kassen.
Amar Kotlica hoppet så elegant over Vegard Natlands innlegg, men Bendik Aarstad som kom bakfra fikk sitt skudd blokkert etter 22 minutter.
Bendik Aarstad fikk så skutt etter et corner, men en utespiller reddet på strek i kampens 25. minutt.
Det store presset ga en rekke cornere og etter 29 minutter kom Aleksander Idland nær da han headet på keeper.
Tenners gnissel fra Amar Kotlica som ble blåst av for offside to ganger på to minutter, den ene der var visst noe tvilsom skal vi tro Vaulen-benken. Selv hadde vi en vanskelig vinkel å bedømme fra.
Sondre Brokka raidet så innover i boks og fikk ballen videre til Vetle Birkedal som skjøt i stolperota og ut. Vi har nok jinxet Vetle med alt snakket om scoringsrekorder...
Jørgen Helland stakk så fri Vetle Birkedal, men en ny beinparade av keeper forhindret ny scoring.
En skummel Natland-kross passerte så Sondre Brokka i boks etter 42 minutter, der var han en skostørrelse unna 4-0.
Spillende trener Aleksander Idland mente nå at Vaulen hadde gitt Finnøy lillefingeren her på tampen av omgangen, for man var ikke like suverene og bortelaget hadde også hatt et par tilløp.
Minuttet ble lagt til. 3-0 var noe i underkant da vi talte 12-0 i 100%-sjanser!
Et dobbelbytte ble gjort i pausen da John Petter Gilje og Harun Bashir Ali kom inn for Even Kvame og Sondre Brokka.
Det tok ikke mange sekundene før det stod 4-0. Harun Bashir Alis innlegg gikk via en motspiller til Amar Kotlica som satte inn fra meteren.
Nå skulle det virkelig løsne. Harun Bashir Ali dro innover i boks, spilte vegg før han fikk ballen tilbake og satte inn 5-0 etter 49 minutter.
Mer moro fulgte minuttet etter. Denne gangen var det Jørgen Helland som slo flatt inn fra venstre hvor Eriel Pires Antonio ventet sentralt og satte inn 6-0.
Vaulen pushet på for å pynte på målforskjellen opp mot Staal 2.
Bendik Aarstad hadde blant annet en corner som ble headet på keeper.
Samme Aarstad hadde så en strålende takling som det ble blåst frispark på. Ørjan Bergum hisset seg opp og fikk grundig voksenkjeft av dommeren. Bergum mente det var sympatidømming fordel Finnøy som lå under.
Vaulen trillet så lekent etter et kort tatt corner etter 59 minutter. Ballen havnet ute hos Aarstad på 16 meter, han fikk et urent treff, men ballen gikk i stolpe og ut!
Det var vanskelig å få med seg alt her. Birkedal hadde et par skudd over, et strakt vristskudd fra Ali i boks gikk over, Kotlica vridde et skudd like utenfor krysset, før Natland fikk et skudd blokkert. Alt dette skjedde på få minutter da vaulenspillerne stod i kø!
Sondre Brokka kom inn igjen etter 67 minutter for en meget god Aarstad etter 67 minutter.
Vetle Birkedal hadde så kun keeper igjen, men fikk sitt skudd reddet. Returen gikk høyt opp i lufta på femmeteren og Sondre Brokka var nær ved å pirke inn før Finnøy fikk ut til corner etter 72 minutter.
Ørjan Bergum spilte så fri Harun Bashir Ali i kanalen på høyre. Det var nok et slett innlegg, men keeper fomlet ballen inn i korthjørnet til 7-0 etter 74 minutter.
Amar Kotlica ble så spilt fri og dro seg innover før han satte nede i kroken til 8-0 etter 77 minutter.
Nå tok man seg ikke tid til å feire lenger og noen unge FFO-kids ytret sin mening om saken.
Det nye funnet Noah Fynn Alves kom inn for Eriel Pires Antonio etter 78 minutter.
Harun Bashir Ali fant så Sondre Brokka med en strøken stikker, men skuddet fra 16 meter ble reddet etter 80 minutter.
Mathias Strunck Gundersen kom inn på høyrebacken for veteran Bergum, som nå forøvrig heter Nesbø Røstøen i folkeregisteret.
Vetle Birkedal fyrte så avgårde et frispark fra 25 meter langt ute på venstre. Ballen spratt i krysstanga på lengste etter 82 minutter.
Sondre Brokka kom så på et pent løp fra dypet og satte inn 9-0 etter 83 minutter da Jørgen Helland fant han fra siden etter å ha fanget opp en løs ball da Birkedal ble felt i boks.
Flott gjort av Noah Fynn Alves som fant John Petter Gilje sentralt etter 85 minutter, men skuddet fra 20 meter ble holdt etter 85 minutter.
Jørgen Helland fortvilte så etter at han skjøt over fra fem meter da Amar Kotlia hadde servert han på et fat etter 89 minutter.
Samme Helland var nær igjen etter 91 minutter da han beinet like utenfor på første stolpe etter en corner.
Det skulle bli tosiffret til slutt! Man fant John Petter Gilje på 25 meter sentralt, denne gangen fikk han god tid til å plassere lekkert. Dermed kunne JPG juble mot familien på sidelinja.
Dett var dett. Samtidig slo Staal 2 til med en 3-2 seier over Madla. Dermed må Vaulen ta poeng mot MIL for å sikre sølvet om Staal vinner alle sine gjenstående.
MIL står som kjent med full pott og det kan bli en rysare på førstkommende fredag inne på Tau.