MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Endelig vant Vaulen
(16.09.05) Etter 14 kamper uten borteseier i seriespill ble det endelig full pott fredag. Da hadde man ikke vunnet siden 10. juni 2004! Samtidig brøt man den rekordlange rekken med seks strake tap.
Det hele var ingen vakker kamp, men Vaulen viste guts og kriget til seg alle poengene.
FLØGSTAD I FLYTEN: Andreas Fløgstad fikk sin debut fra start og var blant banens beste.
EIGER
0-1
VAULEN
20 min
Selvmål
16. september - Idrettsparken - Tilskuere: 80 - Serie - Dommer: Nygaard (Tjensvoll)
VAULEN
1. Tom Arne Bø Pedersen
2. Robert Hovland
3. Stein-Ivar Andersen
73
4. Alexander Landsnes
5. Sverre Gjuvsland (C)
6. Thomas Idsø
7. Anders Idsø
8. Magne Christiansen
9. Andreas Fløgstad
85
10. Morten Wiik <- 33 minutter
11. Stian Adamsen Husvæg <- 67 minutter
12. Stian Lima -> 33 minutter (<- 74 min)
13. Ronny Hauge -> 67 minutter
90
14. Johnny Erga -> 74 minutter
15. Øystein Winsnes
16. Tom Stian Sunde
17. Bjarne Hov
Vaulen startet i sin vante 4-5-1 formasjon. Tom Arne Bø Pedersen - Robert Hovland, Alexander Landsnes, Sverre Gjuvsland, Stein-Ivar Andersen - Andreas Fløgstad, Thomas Idsø, Magne Christiansen, Anders Idsø, Stian Husvæg - Morten Wiik.
FØRSTE OMGANG
Det var en tett kamp mellom to lag som ikke ville tape. Lite skjedde og få trekk og mye måking opp mot topp var gjennomgangsmelodien.
Etter 7 minutter stoppet dommer Leidulv Nygaard kampen da han mente de røde og oransje draktene ble for like i solen. Etter å ha satt halve Egersund i sving fikk man tilslutt tak i 10 gule vester.
Et langt frispark fra Stein-Ivar Andersen etter 19 minutter hadde retning mot Morten Wiik, men en Eiger-forsvarer fikk headet til corner. Anders Idsø slo inn fra høyre og ballen gikk i en presset Eigerspiller og inn i mål. Dermed ledelse til Vaulen på selvmål!
DRAMAET I EGERSUND: Magne hindret Eiger spillerom mellom vårt forsvar og midtbane, slik at hjemmelaget knapt kom til en sjanse.
Eiger slet med å komme til klare sjanser, men etter 22 minutter gikk et skudd fra skrått hold fra høyre på utsiden av stolpen og ut.
Et innlegg fra Anders Idsø etter 25 minutter, ble lagt tilbake av Morten Wiik til Andreas Fløgstad som måtte se headingen sin sprette utenfor.
Fløgstad stod foran ved å gå i hver duell med dødsforakt. Han kom også til flere sjanser fremover. Etter 27 minutter fikk han skutt fra hjørnet av 16 meteren, men skuddet ble reddet. Så en flott ball av Magne til Andreas på høyre, kantspilleren fikk lobbet over keeper. Morten Wiik og en Eigerspiller jaget etter ballen som var på vei mot mål. Man så ballen på vei inn, men i siste liten ble Wiik torpedert i siden av en rødtrøye og ballen gikk utenfor. Wiik, som mente seg snytt for straffe, fikk seg også en lårhøne i duellen.
Fire minutter senere kom Stian Lima inn for en skadet Wiik. Lima startet på topp, men etter en stund byttet han posisjon med Husvæg på venstekanten.
Dette var en bra periode for Vaulen som rev opp mye av Eigers spill. Etter 35 minutter fikk Stian Husvæg ballen til venstre for mål, han stormet frem før han dro seg tilbake og la ballen til rette for høyresleggen. Skuddet gikk mot nærmeste kryss, men tverrlegger stod i veien og ballen gikk ut i feltet før den ble klarert til corner.
Eiger slo mye langt mot midten, men manglet det lille ekstra for å skape noe. Vaulen på sin side trøkket på og kom til en del halvsjanser, som da Anders Idsø knallet til like over krysset på overtid.
Så fire minutter på overtid gikk et farlig Eiger-frispark i en Vaulenspiller, ballen fikk en farlig bue og gikk like over nærmeste kryss.
ANDRE OMGANG
Fløgstad og Anders Idsø hadde skuddforsøk i starten av omgangen, men man lå litt dypere og kom til få sjanser i starten av omgangen.
Krigingen fortsatte og Vaulen ble presset bakover på banen. Etter 65 minutter måtte Robert Hovland redde på streken med hodet, returen ble slått inn igjen til en spiss som headet inn i klypene til Tommen.
Etter 67 minutter kom Ronny Hauge inn for Stian Husvæg i et forsøk på å få litt mer muskler på topp.
Fløgstad slo en ball opp langs høyre sidenetter 70 minutter til Robert som gikk på overlapp, Rob kom seg forbi en mann og gikk inn mot mål før han la ut mot Stian Lima som ikke fikk satt beina på krossen.
Bare to minutter senere kom Vaulens største sjanse. Stian Lima brøt på venstrekanten, fosset fremover og la på tverrs av 16 meteren til Thomas Idsø, som umarkert skjøt utenfor høyre stolpe!
Etter 73 minutter fikk Stein-Ivar Andresen gult kort, noe han ikke var enig i. Like etterpå kom Johnny Erga inn for Stian Lima som ga alt i den perioden han var innpå. Like etterpå slo Erga en lur ball til Fløgstad som gikk på løp på tverrs i Eigers forsvar, men skuddet med venstefoten ble ikke så skarpt og ballen gikk tilside for venstre stolpe.
Etter 85 minutter slo Thomas Idsø inn til Ronny som flikket en ball i korridoren til høyre for mål. Andreas Fløgstad og keeper ga alt på 50/50-ballen og dommer Nygaard ga gult kort til Fløgstad for å gå i med knottene først.
Det var nær ved å gå galt etter 88 minutter da en høy ball ble headet bakover av Sverre Gjuvsland fra egen 16 meter, ballen gikk like tilside for den høyre stolpen!
På overtid fikk Ronny Hauge gult kort etter å ha sparket etter en Eigerspiller som hadde gått med knottene i leggen på han. Ronny vil dermed være suspendert mot Vidar på torsdag.
Eiger holdt oppe presset i slutten hvor to endeløse minutter ble lagt til, men Vaulen holdt unna og ridde av stormen!
CHAMPAGNEN SPRETTET: Robert Hovland feiret seieren med å sprette champagnen! "Skriv at det bare er brus," fortalte Rob.