Nå må man se seg bak skulderen
(16.08.19) Et nedrykkstruet Nærbø gikk i krigen og tok sin første seier for sesongen mot et tamt Vaulen som på sin side ikke har vunnet en kamp på 88 dager. En viktig fase følger nå for Vaulen som skal møte flere tabellnaboer de neste ukene. Poeng her er viktig da programmet på tampen er mot antatt sterkere lag.
NÆRBØ
4–1
Marius Henriksen
34 min

52 min
Thomas Surdal Arnesen (Nygård)
Erlend Kvia
55 min

Martin Skeie
65 min

75 min

16. august – Loen 1 Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: Stian Blanckaert (Våganes)

71. Trym Landråk Gjerstad

Det var planen at fjorårets toppscorer Daniel Lie skulle gjøre sitt etterlengtede comeback her, men han sliter ennå med et kne!
Alexander Nilsen Surdal har nettopp blitt far og blir ikke med her, men ventes klar mot Lura.
Tobias Fosse Ekeland haltet av i første omgang sist, men er med i troppen. Det er også Morten Nygård og John Petter Gilje som måtte bli bytta av mot Sola 2.
Midtbanespiller Even Sandøy Nærum jobber offshore til 22. august. Stopper Bendik Aarstad og venstreback John Herman Ås meldte også inn forfall til denne kampen for en stund siden.
Gode nyheter er at
offensive Thomas Surdal Arnesen har sonet ferdig sin karantene.
Keeper Trym Landråk Gjerstad har ordnet seg fri fra jobben.
Stopper Idar Røed Randeberg er i Madlaleiren, men har fått fri.
Fredrik Bokn Hansen er tilbake etter ferie. Felix Alinyoh har kun fått en treningsøkt etter en lang ferie, men er reserve til troppen om det dukker opp et forfall.
Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Casper Tjøstheim, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen – Morten Nygård, John Petter Gilje (C), Vegard Natland – Eirik Reiestad, Morten Fløtre Solheim, Thomas Surdal Arnesen.
To lag i motbakke dette. Nærbø hadde ikke vunnet hele sesongen, mens forrige Vaulen seier var for nesten tre måneder siden.
Litt gutter mot menn dette. Store, sterke jærbuer mot et særs ungt Vaulen som startet med hele syv juniorspillere.
Bortelaget kunne ha tatt en tidlig ledelse. Morten Fløtre Solheim fosset ned høyresida og slo presist inn i boks til Vegard Natland, men headingen fra åtte meter gikk tilside for mål. En frustrert Vegard reiv seg i håret.
Nærbø var sterke i boks og hver offensiv dødball var skummel. Etter ni minutter slo dem en corner som ble headet tilside.
Hjemmelaget hadde initiativet her og Vaulen var sjelden over på motsatt banehalvdel.
Når man fikk til noe var det som regel Thomas Surdal Arnesen som førte ute på venstre, som etter sytten minutter da han vant oss et frispark. Morten Nygård slo en presis serve mot nettopp Thomas Surdal Arnesen som styrte headingen mot mål, men også rett på keeper.
Nærbø skal kjempe om plassen i høst og med kniven på strupen kjempet dem best. Vaulen ble litt passive og gjemte seg bort.
Svære sjanser til "Nibbø" etter 20 minutter da først Oddbjørn Braut sendte avgårde en overraskende dupp som keeper Endre Lien måtte gi retur på. Ballen gikk ut på venstre hvor man slo tilbake foran mål til toppscorer Martin Skeie som headet i tverrlegger og over!
Motsatt like etter kom Vegard Natland stormende inn i boks, han fikk en dult og gikk i bakken, men tydeligvis ikke nok til å få straffespark.
En litt bedre periode av Vaulen som blant annet vant et corner i denne perioden.
Så var Vaulen heldige som forble fulltallige etter 26 minutter. Casper Tjøstheim tok grep rundt sistemann som var på vei mot mål på 18 meter. Frispark og kun gult kort til Vaulens unge stopper. Her mente Nærbø at en annen fargevalør hadde vært på sin plass.
Det påfølgende frisparket gikk forøvrig rett på keeper Endre Lien.
Morten Fløtre Solheim var på ferde etter 31 minutter, men innlegget ble blokkert til corner. Morten Nygård løftet inn fra flagget, men keeper fanget lett.
Så defensivt balltap hos Vaulen. Et innlegg fra venstre ble kriget inn av Marius Henriksen og 1-0 etter 34 minutter.
Vaulen forsøkte å svare med å sette mer tempo på ball. Morten Nygård fikk et skudd blokkert etter 37 minutter, keeper løp opp ballen og forhindret corner.
Thomas Surdal Arnesen fikk en gratissjanse etter 42 minutter. Nærbøs stopper fikk underspinn og gikk i bue mot eget mål. Surdal Arnesen var raskest frempå og hoppheadet ballen like over mål!
Like før hvilen ble Vegard Natland stukket fri i boks, han utfordret to-tre blå spillere, men gikk seg fast.
To minutter på overtid kom Ivar Evensen til et bra innlegg fra venstre, men ballen gikk like over Morten Fløtre Solheim i boks.
Dermed gikk man til pause på stillingen 1-0 til Nærbø.
Vaulen slet med å matche Nærbø på tenningsnivå og fysikk, men både Natland og Surdal Arnesens sjanser var av det store slaget, så alt håp var ikke ute foran andre omgang.

Strandguttene var uforandret til andre omgang.
Vaulen levde farlig i starten av andre omgang. Martin Skeie var farlig frempå etter 48 minutter da han fikk kanontreff på en retur.
Vaulen med enorme sjanser etter 50 minutter. Morten Nygårds frispark inn i boks spratt ned på femmeteren. Her strakk først Ivar Evensen ut en lang fot før ballen spratt videre til Thomas Surdal Arnesen, men fra fem meter skjøt han hektisk tilside.
Vaulen utligna til 1-1 etter 52 minutter. Morten Nygårds lave frispark inn fra venstre, spratt gjennom til Thomas Surdal Arnesen som tappa inn fra kort hold.
Balanse i regnskapet og en ivrig gjeng med vaulensupportere laget et voldsomt liv på tribunen.
Lykken var kortvarig da Nærbø drev oppover på høyre etter 55 minutter. Erlend Kvia brant av og skjøt oppunder nettaket til 2-1.
Gult kort til Nærbøs Rabih Kulaib etter 57 minutter.
John Petter Giljes frisparkforsøk fra 30 meter blåste over etter 58 minutters spill.
Vaulens første bytte kom etter timen da midtbanespiller Sivert Erland kom inn for høyrekant Eirik Reiestad, det betød at Vegard Natland ble flyttet opp et hakk.
John Petter Gilje gikk seg så med krampe, han vred seg i voldsomme smerter og selv om spillet fortsatte løp Morten Nygård til for å hjelpe lagkameraten.
Gilje haltet av ved første anledning, inn kom Gabriel Økland Retallack som indreløper slik at Nygård ble ballsentral.
Nærbø var over Vaulen nå og var nær ved å punktere etter 65 minutter. Isteden vant man et corner fra høyre. Ballen ble slått inn i boks hvor Martin Skeie kom i en voldsom fart og headet ballen via bakken og inn i mål til 3-1.
Nå levnet vi Vaulen få sjanser her.
Nytt bytte etter 68 minutter. Vegard Natland slet også med krampe, inn kom Felix Alinyoh.
Så et taktisk bytte hvor man la om til tre mann bak etter 70 minutter da Sebastian Mollan erstattet Casper Tjøstheim.
Nytt frispark inn i boks fra Vaulen. En høy ball hvor Felix Alinyoh tok sats, men ballen strøk over hodet hans.
Vaulen hadde kastet frem folk og det var ikke helt uventet at Nærbø kontret inn. Martin Skeie satte 4-1 etter 75 minutter. Nå så det stygt ut her.
Felix Alinyoh prøvde seg med en frekkis like etter, men dupperen fra 30 meter gikk like over.
Spissbytte da Eirik Haglund kom inn for Morten Fløtre Solheim etter 78 minutter.
Vaulen skal ha for at dem ikke ga seg. En fin opprulling etter 83 minutter førte til at Sebastian Mollan fikk slått 45 fra høyre, Felix Alinyoh kastet seg frem, men kolliderte i steden med keeper som gikk ned i smerter.
Vårt siste bytte da Fredrik Bokn Hansen erstattet Thomas Surdal Arnesen etter 85 minutter.
Fredrik Bokn Hansen slo et hardt og godt innlegg utover mot Felix Alinyoh etter 89 minutter, men ballen kom litt feil på og det ble en miss til kast.
Så et bra skudd av Nærbø etter 92 minutter hvor Endre Lien fikk parrert til corner.
Fem minutter på overtid da overraskende nok Gabriel Økland Retallack fikk gult kort.
Dermed endte det med 4-1 tap.
Nærbø var mer påskrudd her, nå må Vaulen skrue på bryterne til neste kamp som er hjemme mot Lura på torsdag.

Video av målet og bilder fra kampen her!