B-laget hjalp frem ny seier
(16.06.23) I en serie hvor topplagene ikke gir fra seg poeng er det viktig å ikke snuble selv med femten forfall. Da var det godt at B-laget trødde til med Vistnes og Årthun fra start, mens Moen kom inn tidlig.
Et ungt Randaberg var på vei inn i kampen da Moi Sene skaffet et straffe som Mørland satte inn til 3-1 slik at man kontrollerte det inn.
3–1
RANDABERG 2
Audrius Mirauskas (Idland)
13 min

Bendik Aarstad (Gilje)
23 min

50 min Sander Økland Schøld
Mads Jacobsen Mørland (str)
66 min
16. juni – Vaulenbanen Tilsk: 40 – Serie – Dommer: Adrian Hima (Haugar)

19. Audrius Mirauskas <– 78 minutter 54
15. Sigurd Årthun <– 56 minutter (<– 94 min)

Forhåndsomtale
En voldsom lang liste med forfall, femten i tallet betød at man fikk med spillere fra B-laget samt veterinærstudenten Idar Røed Randeberg som gikk rett inn i troppen.
Ferie, studenter som har dratt hjem og skader var forfallsgrunnet. Amund Belaska så kampen i sivil så han var nok skadd.
Man håpte også å få med Morten Fløtre Solheim, men han var på reise.
Forfallslisten: Trym Landråk Gjerstad, Jack Aguera, Aleksander Gundersen (94), Ørjan Bergum, Edvardas Kupsys, Theodor Haugen, Erik Vogel, Torbjørn Aabrekk, Eirik Reiestad, Jørgen Helland, Sander Oaland, Eriel Pires Antonio, Amund Belaska, Aleksander Gundersen (99), Pacifique Nahimana.

Vaulen (4–33): Krister Vistnes – Aleksander Idland, Lars Berge, Bendik Aarstad, Vegard Natland – Anders Polland Vik, Even Kvame, John Petter Gilje – Mads Jacobsen Mørland, Audrius Mirauskas, Sigurd Årthun.
Mange holdt seg nok på stranden i det flotte været for det var heller glissent når man sparket i gang kampen.
Randaberg II var ungt lag med utspring fra G19 og de kom til kampens første sjanse. Vegard Natland var ikke enig i at det frispark da Hima ikke var "himadommar". Frisparket inn i boks ble headet over av Ole-Kristian Førde etter syv minutter.
Like etter fikk Vaulen en gylden sjanse. En diagonalball fant Mads Mørland Jacobsen på det høyre hjørnet av boksen, men det flate skuddet mot lengste gikk utenfor.
Vegard Natland ble så felt på venstre omlag 25 meter fra målet. Anders Polland Viks frispark var nær ved å krype inn i lengste, men keeper fikk slått ballen ut til corner etter 12 minutter.
Vaulen tok ledelsen etter 13 minutter. Et pent innlegg fra høyre fant hodet til Audrius Mirauskas som headet inn fra fem meter sentralt.
Audi som ble til Hulken under feiringen, det var deilig!
Så en spektakulær redning av Krister Vistnes da Førde var fri og skjøt fra 16 meter etter kvarteret.
Sigurd Årthun ble så dømt i offside da Mirauskas fant han, men han startet jo bak backen da ballen ble slått!
Even Kvame lagde så frispark etter tjue minutter, men ble skadd samtidig. Trolig var det snakk om et nesebrudd og Kvame skulle komme tilbake og se andre omgang med et plaster over neserota.
Eirik Moen kom inn på midten og erstattet han sporentreks.
Fin opprulling av Vaulen da man snudde spillet via Mirauskas sentralt. Ballen ble sendt ut til Sigurd Årthun som fikk sitt skudd gitt til corner.
Corneren fra venstre gikk over på andre stolpe hvor Bendik Aarstad vel headet inn via hodet til en motspiller. Dommeren krediterte målet til Audrius Mirauskas i kamprapporten, men det mener vi var feilaktig.
Før man fikk tatt avspark innvilget dommeren en drikkepause i heten.
B-lagets tekniker Sigurd Årthun hadde vært frisk og etter 27 minutter fikk han et nytt skudd blokkert etter at John Petter Gilje hadde stusset han fri.
RIL måtte gjøre noe, de foretok et bytte og la siden om til 4-4-2.
Vegard Natland skaffet så Vaulen et frispark. Vaulen hadde vært livsfarlige på alle dødballer mot det unge RIL-laget, men denne gangen fikk bortelaget måkt unna.
Sondre Røyseland fikk så gult kort etter å trøyeriving i Mads Jacobsen Mørland som var på vei igjennom. Noen mente dette var gult kort, men det var nok korrekt av dommeren.
En kross fra Aleksander Idland ble så sendt ut til en corner etter 36 minutter. John Petter Giljes serve gikk via tverrleggeren og videre ut mot venstre.
Audrius Mirauskas fikk vel en spiller oppå seg og stablet seg på beina igjen.
JPG lagde så frispark sentralt på 25 meter etter 39 minutter. Lester Gundersen Mitchell prøvde skuddfoten og satte like tilside, men Krister Vistnes kontrollerte den utenfor.
Så en høy klarering fra stopper Lars Berge hvor Audrius Mirauskas var sterk som fikk kranglet med seg ballen før skuddet tok i en motspiller og gikk ut til corner.
Idland headet corneren i en rygg og ut til ny corner.
Samme mann var meget nære på den neste corneren som ble klarert av en utespiller på strek. En tredje corner fulgte og her oppstod det kaos i boks før Bendik Aarstad ble blåst i mot etter 44 minutter.
Vaulen hadde et par skudd fra distanse rett før hvilen. Det første var vel fra Mirauskas uten at vi fikk det helt med oss, det andre var iallefall fra Sigurd Årthun.
John Petter Gilje fikk så gult kort etter at Vaulen hadde fått et frispark. Dommeren var ikke spesielt glad i temperament.
Fire minutter ble lagt til og Vaulen gikk til pause med ledelsen 2-0. Rimelig kontrollert av Vaulen uten å gnistre.
Vaulen tok pausen i det fri, mens Randaberg gikk inn.
Ingen nye bytter etter pause og Vaulen tok avspark
Randaberg fikk så frispark to meter inne på egen halvdel. Sander Økland Schøld så at keeper Vistnes stod langt ute til den ene siden og dirigerte. Han prøvde seg derfor med en frekkis som dalte inn bak keeper.
Økland Schøld var meget fornuftig med den scoringa og pekte mot tilskuerne.
Vaulen kunne ha økt til 3-1 like etter. Deres back slo rett i beina til Audrius Mirauskas på 20 meter, han kunne ha skutt, men slo isteden i kanalen retning Årthun, men ballen var litt for lang og når den ble løpt opp hadde Siggen mann i ryggen.
Randaberg 2 kontret og var meget nære 2-2 etter 52 minutter. Herlof Herlofsen skjøt i nettveggen da han fikk ballen over fra motsatt side i boks.
Gult kort til Audrius Mirauskas etter 54 minutter, sikkert et oppsamlet et for konstant plaging av ballfører.
Dødball og Aryan Moghimi slo ballen bort til der frisparket skulle slås, men dommeren mente at Randaberg-spilleren sparket bort ballen.
Så nå var det surmuling mot dommeren fra begge kanter.
Nicolai Moi Sene kom så inn for venstrekant Sigurd Årthun i et rent bytte etter 56 minutter.
Et tungt skudd fra Audrius Mirauskas fra fjorten meter ble så reddet på strek. Like etter fikk Vegard Natland sitt forsøk reddet til corner. To store sjanser det etter omlag 61 minutter.
Mads Jacobsen Mørland var så uheldig og kolliderte i en motspiller og fikk et noe strengt gult kort etter 62 minutter.
Audrius Mirauskas vektet så en perfekt utsidepasning til Nicolai Moi Sene som stormet mot mål, men ble sklitaklet stygt av keeper. Det gikk hardt utover skinnbeinet til Nico som lå og vred seg i smerte. Robert Solvang var på linja i dag og kom til med issprayen.
Mads Jacobsen Mørland satte corneren bort mot venstre. Keeper fikk en arm på ballen, men var ikke sterk nok i håndleddet slik at ballen trillet over streken.
Nicolai Moi Sene var nå klar til å komme inn igjen, men da hadde man allerede byttet inn stopperen Idar Røed Randeberg. 2000-modellen er ferievikar og ble med selv om han ikke hadde rukket å trene med laget ennå.
Byttet betød at man fikk flyttet Bendik Aarstad opp på midten, samtidig gikk Anders Polland Vik ut som venstrekant.
3-1 var nådestøtet og piften gikk noe ut av kampen. Randaberg hadde øynet poeng før dette, men nå var det jevnt slutt.
Nicolai Moi Sene  entret scenen for andre gang da han kom inn for Audrius Mirauskas etter 78 minutter. Et sceneskifte? Barambisj!
Keeper skar så av et innlegg fra Mørland etter at Natland lekkert slapp han gjennom etter 80 minutter.
Like etter gikk John Petter Gilje ned med sin sedvanlige krampe. Etter at han fikk rullet seg over sidelinja kom Ole Østbø inn for han.
Dommeren pekte så ut mot venstre og det viser seg i kamprapporten at Nicolai Moi Sene fikk gult kort for noe etter 83 minutter.
Vegard Natlands frispark etter 84 minutter kom litt bak Bendik Aarstad, som tross en Inspector Gadget-nakke ikke fikk nok kraft på headingen.
Fint dribleraid av Bendik Aarstad som kom ned til linja etter 87 minutter. På legget foran kassen var Mads Jacobsen Mørland nær å få inn en tå på ballen.
Mads Jacobsen Mørland var så på vei igjennom, men ble blåst i mot da han løp inn i en motspiller etter 89 minutter.
To minutter inn i overtiden satte Nicolai Moi Sene i gang et raid fra midten. Her passerte han alle inkludert en smårolling som var ute på banen for å hente Ringo-ballen sin. Han stormet inn i boksen før han serverte et lefseskudd til fortvilelse fra lagkamerater som mente de var i bedre scoringsposisjon.
Anders Polland Vik pådro seg så en skade uten at vi så hva det var. Dermed kom Sigurd Årthun innpå igjen da man var tomme for friske innbyttere.
Nytt gult kort da Yasin Ahmadi fikk Randabergs fjerde for kvelden etter 95 minutter.
Sigurd Årthun hoppet så frem i boks da Moi Sene slo inn fra venstre etter 96 minutter, men han er nok ikke først og fremst en hodespiller?
Ole Østbø fikk så kampens åttende gule kort etter 97 minutter. Her fiklet faktisk dommeren etter det røde, men fant ut at Ole ikke hadde gult kort fra før.
Like etter blåste dommeren av kampen.
Fortjent seier til Vaulen, men det var mer en sliteseier enn en oppvisning. Nå gjenstår to toppkamper før man tar ferie. Vardeneset 2 på tirsdag og Hinna 2 tirsdagen etter. En meget avgjørende fase av sesongen hvor man er helt nede til beinet hva mannskap gjelder.
Seieren betød at man tangerte rekken fra 1979 med ni strake seire i offisielle kamper, eller åtte strake i serie.
Dermed øyner man fremdeles klubbrekorden fra 1972 som var på tolv strake seire i serien. Fra tampen av 51/52-sesongen til den ubeseira 1952/53-sesongen hadde man også tolv strake seire i serie, men her hadde man tap i en KM-kamp i mellomtiden.