55. Gabriel Økland Retallack –> 46 minutter

Søndagskamp med tidlig avspark ga en del krøll for Vaulen som fra før har mange nøkkelspillere ute med skade.

Forfallslista: Daniel Lie (reise), John Herman Ås (jobb), Sisco Mick (reise), Audrius Mirauskas (hjemme igjen 17.6), Thomas Surdal Arnesen (kne), Morten Nygård (fot), Casper Tjøstheim (syk) og Tobias Fosse Ekeland (legg).

Bendik Aarstad hadde vært på tur i Kristiandsand og ankom rundt avspark, dog for sent til å starte.
Gode nyheter er at Alexander Nilsen Surdal var tilbake i trening på mandag etter ribbeinsskade. Ole Wick Henriksen har også sagt seg villig til å hjelpe til med så mange borte. Endre Lien sliter med antydninger til beinhinnebetennelse slik at Eric Ordaz også vil sitte på benken.
A-laget har til nå i sesongen brukt 36 ulike spillere fra januar til juni. Den nye spilleren Eirik Haglund er ikke spilleklar etter overgang fra Tveit.
Vaulen (4–3–3): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen, Vegard Natland – Even Sandøy Nærum, John Petter Gilje, Erlend Høllen Sjøen – Fredrik Bokn Hansen, Alexander Nilsen Surdal, Felix Alinyoh.
En ørliten smak av sommer med sol og 20 grader.
Høyt tempo i starten og Vaulen ble noe oppkavet med en del feilpasninger. FKH var mer presise og skulle ta ledelsen etter 9 minutter.
Vaulen lagde frispark like utenfor boksen på høyde med fem meteren på FKHs venstreside. Eric Ndayisenga curlet frisparket flott inn i lengste hjørnet til 0-1.
Det var noe dødt over Vaulen. Lite spruddel og man løp i mellom. Vårt første tilløp kom først etter 17 minutter, men Alexander Nilsen Surdals skudd fra 25 meter gikk vel tilside.
Stor sjanse til FKH etter 23 minutter, men Trym Landråk Gjerstad fikk en lang arm på skuddet og fikk gitt til corner.
FKH 2 doblet etter 26 minutter ved samme mann, Eric Ndayisenga. Det var en kjapp vegg i boks. Divisjonens toppscorer fikk stå på åtte meter og prikke inn siktet.
FKH hadde ikke skapt så mange sjansene, men hadde en god og effektiv spiss.
En litt bedre fase fulgte for Vaulen. Felix Alinyoh hadde et strakt vristskudd på 16 meter som gikk halvmeteren utenfor etter 29 minutter.
Even Sandøy Nærum kippet så følsomt inn i boks etter 32 minutter, der var John Petter Gilje som ikke fikk til sitt akrobatiske forsøk på sprettballen på åtte meter.
Even Sandøy Nærum var tilbake i form. Etter 33 minutter tråklet han seg gjennom boksen, han klemte til med vrista, men måtte se skuddet gå like utenfor.
Frispark inn i boks etter 35 minutter. Even Sandøy Nærum fant hodet til Alexander Nilsen Surdal, men forsøket ble keepermat.
Å stresse motstanderens tålmodig oppbyggende stil ga resultater. Som da Alexander Nilsen Surdal leverte en sterk gjenvinning. John Petter Gilje la igjen bakover med sålen til Even Sandøy Nærum, men denne gangen gikk skuddet over fra 20 meter.
John Petter Gilje slet med vond lysk og måtte gi seg etter 37 minutter, inn kom Bendik Aarstad.
Så hattrick til Eric Ndayisenga. Et flatt legg fra høyre ble kriget inn fra fem meter etter 38 minutter. Når det ble satt fart hang ikke Vaulen med, man havnet ut av posisjoner og det så enkelt ut.
Hans Jakob Nesheims innlegg mot nærmeste ble stoppet av en beinparade fra keeper Trym Landråk Gjerstad etter 43 minutter.
Eric Ndayisenga var på vei igjennom på nytt da dommeren blåste av for pause!

Om trener Jarle Eike har en hårføner å gi spørs vel, men to nye bytter ble gjort i pausen. Inn kom Eirik Reiestad for Erlend Høllen Sjøen og Gabriel Økland Retallack for Felix Alinyoh.
Vaulen fikk ikke noe ut av et offensivt corner etter 51 minutter, men beit seg fast oppe på banehalvdelen. Til slutt var det Alexander Nilsen Surdal som fyrte utenfor.
Bedre av Vaulen. Vegard Natland var nær å stresse frem noe da han presset keeper, like etter slo Gabriel Økland Retallack et skummelt legg på tverrs av goal.
Så skulle Vaulen vinne tre cornere nærmest på rad etter 57 minutter.
Even Sandøy Nærum fikk sitt beste skuddforsøk etter 59 minutter, skuddet fra 24 meter sneiet utenfor stolpen og traff nettveggen.
I steden for 1-3 og ny spenning, drepte Eric Ndayisenga alt håp med 0-4 etter 63 minutter.
Igjen rakna det. Et legg fra høyre skled forbi mål til Ndayisenga som fritt fikk tappe inn fra kort hold.
Gabriel Økland Retallack var et friskt innhopp. Han kom til et nytt fint innlegg etter 67 minutter, men ingen i boksen var etter den.
Så en fin krosser av Økland Retallack mot Eirik Reiestad på fint løp, men innbytteren nølte for lenge og ble brutt av.
Nytt skudd av Even Sandøy Nærum gikk utenfor etter 69 minutter.
Så bytte for Vaulen da Ole Wick Henriksen kom inn for Vegard Natland etter 71 minutter. Vegard var nok litt sliten etter å ha gjennomført Trolljegerprøven på lørdag?
Svære sjanser for bortelaget fulgte. Først blåste Eric Ndayisenga over fra skrå vinkel. Deretter skjøt Kristoffer Gunnarshaug i tverrlegger og over. Ballen var nok i en oransj da det ble dømt corner, her headet en FKH-spiller i tverrlegger og ned til Trym Landråk Gjerstad som lå nedenfor på streken. Gedigen sjanse det etter 75 minutter.
Nye bytter for Vaulen etter 77 minutter. Sebastian Mollan og Felix Alinyoh inn for Fredrik Bokn Hansen og Alexander Nilsen Surdal.
Ole Wick Henriksen prøvde så skuddfoten fra 25 meter, men forsøket gikk halvmeteren tilside for korthjørnet.
Sebastian Mollan avleverte så et fin legg inn på andre stolpe. Ole Wick Henriksens heading fra skrå vinkel var bra, men keeper parrerte flott i kampens 82. minutt.
Det var artig å se på Ole Wick Henriksen som var i det lekne humøret. Han hadde vel et par Zidane-finter etter hverandre på et tidspunkt der!
Keeper Endre Lien kom inn som utespiller for Ørjan Bergum etter 87 minutter. Endre har (faktisk) storspilt som utespiller for juniorlaget den siste tiden.
Det siste som skjedde var at et høyt legg fra FKH landa på nettaket.
Så 0-4 tap. En del rusk i maskineriet, men vi har møtt og tapt for to sterke lag i det siste med redusert mannskap. Selv om vi i dag taper klart, så var ikke forskjellen i sjansestatistikken alt for stor.

DAGENS BEACHBOY
Bendik Aarstad fikk dagens bestemannspremie. Juryen bestod av Eric Ordaz, Ole Wick Henriksen og Eirik Haglund. Som Vaulens beste spiller vinner man gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk. Vi gratulerer Bendik!