Hektet på igjen
(16.06.11) Vaulen slo Havdur 4-2 torsdag kveld og klatret med det to plasser på tabellen.
Den første timen var kanskje årsbeste med festfotball. Havdur hang ikke med på Vaulens tekniske fotball. På tampen ble det en del bytter og man gikk litt opp limingen.
4–2
HAVDUR
Jarle Eike (A Idsø) 9 min

Magne Christiansen (Eike)
12 min
Anders Idsø (Jelsa)
51 min
Henrik Jelsa (Husvæg)
59 min

87 min Håvard Klepp (straffe)

90 min Ingvar Egeland (Stangeland)
16. juni – Vaulenbanen Tilsk: 25 – Serie – Dommer: Lars Trygve Dahlgren (VBK)

1. Ørjan Olsen

Vaulen uten Landsnes, Mæland, Foldøy, Søraas, Berge Gjellestad, Meling, Husic, Staurland og Lyse. Espen Klette var tilbake og startet på benken.
Et rutinert lag i dag med snittalder på 29,1 år for utespillerne, men keeper Mathias Paulsen på 16 år trakk snittet ned til 27,9 år.
Vaulen (4–3–3): Mathias Paulsen David Møller, Daniel Vatland, Jarle Eike, Stian Lima Thomas Idsø, Anders Idsø, Anders Dale Stian Falnes, Magne Christiansen, Christer Husvæg.
Vaulenspillerne med sørgebind for å hedre faren til Ørjan Olsen som gikk bort forrige uke.
Varmt, men litt regn i luften som ga en rask bane.
Glissent oppmøte i dag grunnet Viking-kampen, men vi teller med Jenter 14 som drev med cheerleading oppå plenen ved klubbhuset.
Vaulen tok kommandoen fra start uten å skape særlig foran mål.
Christer Husvæg ordnet corner fra venstre og tok det selv etter 9 minutter. Magne Christiansen gikk opp i duell med keeper på første stolpe, ballen gikk høyt ut til Anders Idsø som headet ballen tilbake i femmeteren. Der stod Jarle Eike som nikket ballen i mål. Faktisk hans andre mål etter corner denne sesongen.
David Møller ble presset etter 12 minutter og slo i støtte til Jarle Eike som slo langt. Anders Idsø gikk i en duell foran, men ble dyttet vekk. Dommeren ga fordel og Magne Christiansen stormet inn i boksen, på lekkert vis løftet han ballen inn i lengste hjørne.
Espen Nilsen Gjøsund hadde så dagens prestasjon da han fikk tak i en ball som hadde satt seg fast oppe i et tre etter 13 minutter. Det vanket skryt av Haisen.
Havdur hadde et par cornere i denne perioden, men Mathias Paulsen var sikkert ute i feltet ved begge anledninger.
Havdurs keeper klarerte så en ball knallhardt i ansiktet til Anders Dale etter kvarteret. Anders ble liggende i smerter og så trolig ikke at ballen strøk hårfint utenfor høyre stolpe. Nå det kunne ha blitt en youtube-klasikker!
Thomas Idsø felte Håvard Klepp på hjørnet av 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket etter 19 minutter. Tom Braut skjøt hardt nede til høyre, men kattungen Mathias Paulsen var nede og holdt! Fantastisk av Mathias som for noen uker siden også reddet et straffespark i det samme målet for B-laget.
Anders Dale vendte spillet flott etter 21 minutter og fant Stian Falnes på løp. Innlegget kom tilbake på andre stolpe hvor Anders Dale hadde store rom, men mottaket ødela en gylden sjanse.
Christer Husvæg fikk mange sjanser ved cornerflagget i dag, som etter 22 minutter da han slo presist inn. I en klynge av folk var det vel Magne Christiansen som fikk en kroppsdel på ballen. Avslutningen gikk like utenfor venstre stolpe.
Havdur kom så med et hardt og overraskende skudd fra nærmere 30 meter, Mathias Paulsen hadde god kontroll etter 25 minutter.
Håvard Klepp mottok så en kross fra høyre på andre stolpe, men headingen gikk i nettveggen etter 27 minutter.
Det var en fartsfylt kamp vi var vitne til.
Et Christer Husvæg-corner etter halvtimen gled gjennom fingrene på keeper. Skummelt!
Magne Christiansen spilte så vegg med Anders Idsø, før han skjøt via en blå til corner i det 31. minutt.
Vaulens formasjon i dag var spennende. Anders Idsø lå foran i diamanten på midten, men til tider lå han også foran spiss Magne Christiansen. Dermed slet Havdur å plukke dem opp.
Thomas Idsøs frispark etter 34 minutter fant Daniel Vatland i feltet, headingen hans fra 14 meter gikk i tverrlegger og ut!
Stian Falnes hadde nå startet å dra på foten i noe som lignet en lyskestrekk.
Thomas Idsø mottok så restene av en duell i feltet ute på 30 meter. Skuddet var en riktig suser, men over.
Magne Christiansen slo så en lur ball over hodene på Havdur-forsvarerne til Anders Idsø som headet i bue, men ballen dalte ned like bak mål etter 38 minutter.
Christer Husvæg slo så et lurt, lavt legg inn. Magne Christiansen kom sklidene inn på andre stolpe, men til sin store frustrasjon var han en tålengde for sen.
Henrik Jelsa kom inn for Stian Falnes etter 41 minutter. Henna tok plass på høyrekanten.
David Møller kolliderte med en spiller på overtid i første omgang og fikk seg en smell i hodet. Petter Søndenå ble sendt i oppvarming, men David kunne fortsette.
Christer Husvæg var drivende god i dag. Han dro seg innover i banen etter 48 minutter og la til rette for Thomas Idsø, men skuddet gikk vel tilside.
Thomas Idsø slo en delikat utsidepasning til tvillingbror Anders etter 49 minutter, men på hjørnet av femmeteren fikk han ikke kontroll kjapt nok.
Christer Husvæg pisket opp sine lagkamerater om å ikke slippe seg nedpå.
Henrik Jelsa kom så fossende frem på høyre og slo et fantastisk innlegg til Anders Idsø som headet knallhardt inn til 3-0 etter 51 minutter!
Faren Gudmund hadde bursdag i dag og Anders hadde lovet å løpe hjem om det ble mål, men nå var han så sliten at han isteden løp opp på marken og tok en runde rundt en busk!
Vaulen hadde nå Havdur i kne. Etter 52 minutte var det kaos i feltet og gjestene var nær ved å score selvmål. Det påfølgende corneret fra Christer Husvæg ble slått hardt inn mot første stolpe og Vaulen-spillerne ville ha hands. David Møller ble liggende igjen i feltet og dommeren blåste av spillet. David hadde fått seg en blåveis, men fortsatte.
Vaulen la på til 4-0 ettter 59 minutter. Christer Husvægs lave kross fra venstre fant en sklidene Henrik Jelsa på høyre hjørne av femmeteren. Ballen smalt inn via tverrleggeren!
Vaulen foretok så et dobbelbytte. Comeback kid Espen Klette kom inn for David Møller som gikk ut for behandling. Divisjonens toppscorer, Gaute Schei, kom inn for Anders Idsø.

TILBAKE: Espen Klette klarte ikke å legge skjul på at han var glad å være tilbake i Vaulen-drakten. Gaute Schei vil også være med på bildet.
Christer Husvæg slo så til Magne Christiansen etter 64 minutter, han dro seg innover i feltet og skjøt i innsiden av venstre stolperot og ut!
Vi fikk så med oss at den avdanka dommeren Lars Dahlgren ga gult kort til Anders Dale for en ettersleng.
Havdur kom så på en sjelden visit etter 67 minutter, men skjøt over.
Nok et dobbelbytte etter 68 minutter da Petter Søndenå kom inn for Stian Lima som slet med en strekk i mageregionen.
Sven Ole Høvring erstattet Christer Husvæg.
Gode Håvard Klepp slo så inn et frispark etter 71 minutter, Mathias Paulsen kastet seg frem, men mistet ballen. Heldigvis stod det en Vaulen-forsvarer der og fikk klarert.
Karl Erik Ellingsen forsøkte seg så med et skudd fra 20 meter, Mathias Paulsen rettet opp igjen med en kvalifisert redning etter 72 minutter.
Presisjonen og samspillet hadde nå forsvunnet fra Vaulen-laget, men man ledet da komfortabelt.
Espen Nilsen Gjøsund kom inn for Thomas Idsø etter 75 minutter.
Like etter fikk Daniel Vatland gult kort.
Havdur stusset et frispark like utenfor etter 76 minutter.
Espen Nilsen Gjøsund slo så på tverrs til Sven Ole Høvring, men skuddet gikk over klubbhuset!
Sven Ole Høvring var på farten igjen etter 78 minutter da Gaute Schei hadde hælet tilbake, forsøket curlet utenfor høyre kryss fra 22 meter.
Håvard Klepp sparket så bort ballen, men dommer Dahlgren valgte å nøye seg med tilsnakk.
Petter Søndenås frispark etter 83 minutter litt ute til venstre fra 35 meter ble servet inn på motsatt femmeterhjørne. Der kom Espen Klette sklidene inn, men forsøket gikk vel over. Klette skrek i anger over å ikke få sitt femte mål for klubben i hans hjerte.
Håvard Klepp hadde så en fiks forsering nede ved kortlinjen før Espen Nilsen Gjøsund la han i bakken etter 86 minutter. Dermed nok et straffespark til Havdur!
Håvard Klepp skjøt lavt mot høyre, Mathias Paulsen var igjen etter skuddet, men ballen snek seg inn. Mathias' første baklengs.
Henrik Jelsa fikk et skudd blokkert til corner etter 89 minutter. Petter Søndenå tok corneret kort til Henrik før han igjen slo innoverskrudd i feltet. Magne Christiansen var fri på andre stolpe, men mottaket var litt for langt slik at skuddet ble blokket.
Kim Stangelands frispark etter 90 minutter fant Ingvar Egeland som headet ballen i bue før den dalte ned i lengste hjørne.
Etter to minutter med tillegg var dommeren fornøyd. Vaulen vinner kontrollert 4-2, men slapp seg nok litt nedpå de siste minuttene.
PIZZAPRISEN
Unge Mathias Paulsen på 16 år fikk pizzaprisen etter nok en god kamp mellom stengene. Straffesparket han reddet var nemlig ikke dårlig, og han holdt det i fast grep!