Opptur før ferien
(20.06.10) Onsdag kveld var det igjen duket for en innholdsrik fotballaften på den sagnomsuste Vaulen Beach Arena. Denne gang var det Forus og Gausel som skulle prøve seg mot Vaulens unge og lovende. Tilsvarende møte i April endte med poengdeling og 1-1. I kveld ville man få svar på hvilket av de to lagene som hadde brukt tiden
fra forrige møte best, og i hvilken grad coaches på hvert av sine respektive lag hadde greid å utnytte det spillermateriell man har hatt for rådighet. Og da kveldens kampleder blåste i fløyta for siste gang var svarene klare.
2–0
FORUS & GAUSEL
Bjørn Lorentzen
20 min
35 min
16. juni – Vaulenbanen Dommer: Frode Kleppe (Tjensvoll)
13. Olav Midtgarden
Vi hadde slitt med mye skader på nøkkelspillere den siste tiden og skadesituasjonen før kveldens kamp var ikke nevneverdig bedre. Vi greide allikevel å stille 13 mann, samtlige sugne på en tre-poenger nå like før sommerferien. Ikke helt uventet valgte vi å stille i en klassisk 4-4-2 formasjon med bursdagsbarn Mathias Sunde på topp. ”Førsteforsvarer” er et begrep som våre vante spisser ikke kan skryte på seg å være bekjent med, og derfor valgte vi i kveld å la Sunde få sjansen på topp med én enkel oppgave; å forstyrre Forus og Gausels forsvar/defensive midtbane så mye som overhodet mulig. Taktikken fungerte bra og vi lot ikke gjestene slippe til mer enn nødvendig. Da vår firer på midten etter hvert begynte å komme mer inn i kampen og kontrollere midtbanen fikk vi etablert et lite trykk mot gjestene. Om lag 20 minutt ut i omgangen skapte vi vår første store målsjanse. Et innkast høyt oppe i banen endte til slutt hos Cristopher Antonsen som slo hardt inn foran mål. Innlegget gikk via et Forus og Gausel-bein før det på første stolpe møtte leggen til Bjørn Lorentzen. Ballen snek seg noe heldig inn i nærmeste hjørne til en fortjent ledelse for beachboys. De neste minuttene bølget spillet noe mer frem og tilbake, men med en solid forsvarsfirer og Magnus Todnem overbevisende i rollen som keeper/sweeper, var det lite som tydet på at et baklengsmål skulle komme. Klokken viste 35 min da vi nok en gang fosset opp langs vår velspillende venstreside, anført av Adrian Kvanvik. Med kløkt og presisjon serverte han Bjørn Lorentzen på sølvfat, for ikke å si gullfat, som tuppet ballen forbi Forus og Gausels utrusende sisteskanse. Gamle takter fra Lorentzen som nå har festet et solid grep om toppscorertittelen med fem fulltreffer hittil i årets sesong. 2-0 var et faktum og stillingen sto til pause. Lite tydet på at Forus og Gausel skulle komme tilbake i kampen, men som vi alle vet, 2-0 til pause er en særdeles farlig ledelse.
I pausen ble vi enige om at vi skulle fortsette å presse Forus og Gausel og på ingen som helst måte safe inn den ledelsen vi hadde opparbeidet oss i 1. omgang. Og da dommeren blåste i fløyta og offisielt erklærte 2. omgang for åpnet, gjorde vi det vi var blitt enige om. I pausen hadde vi også foretatt to bytter i form av en halvskadet Eirik Bratbak  som måtte ut til fordel for Eivind Økland, og gutten som snart presser 100 i benk, Olav Midtgarden, som kom inn for Cristopher Antonsen. De to gjorde sitt for at vi greide å holde på ledelsen, og spesielt defensivt la de ned et meget godt arbeid. Det skjedde i grunnen lite i 2. omgang. En farlighet her og der, men ikke noe å skrive hjem om. Vi var godt organiserte gjennom hele omgangen og på midten vant vi flere dueller og andreballer enn det vi tapte. Espen Breivik var en av dem som virkelig sto fram i dag der han jobbet utrettelig på høyrevingen og var en konstant trussel offensivt. Etter som minuttene gikk og sjansene uteble var det bare å vente på at dommeren skulle blåse av kampen, og etter 90 spilte minutter ble det gjort. En skikkelig premium seier fra Junior Beachboys i kveld og forhåpentligvis var dette bare begynnelsen på den poengfangsten vi kan vente oss i høst.
I garderoben etter kampen overrasket coaches spillerne sine med å dele ut en cola til hver som takk for innsatsen gjennom vårsesongen. En verdig avslutning på første halvdel av sesongen som ble avsluttet på best mulig vis.