Fremgang tross stygge siffer
(16.04.18) Vaulen tok ledelsen mot oddsfavoritten Bryne 2 ved Daniel Lie og er meget gode den første halv omgangen. Man var ikke så langt fra å øke. Innsatsen var bedre enn mot Moi, men når man blir slitne gjør man personlige feil og alle de fem baklengsene kommer vel av konsentrasjonssvikt.
BRYNE 2
5–1

4 min
Daniel Lie
Joakim Grude
22 min
Markus Eiane
32 min
Elias Elamari
73 min
Adrian Berntsen
77 min
Arian Aune
90 min
16. april – Aarbakkebanen Tilsk.: 30 – Serie – Dommer: Geir J. Røskar (Sunde)

12. Endre Lien

Fredrik Stray Tjaum er aktuell igjen etter karantene. Sander Oaland og Daniel Vatland er ute grunnet jobb her, men er begge skal være tilbake mot Eiger.
Morten Nygård har fått konstatert kyssesyken og det er vanskelig å si når han er tilbake.
Sisco Mick og Endre Lien er tilbake fra skoletur til England. Suli El Amrani er nå spilleklar for Vaulen, mens man venter på det skotske FA rundt Paul O'Neills overgang.
Oskar Moe er opptatt med skolearbeid.
Hos Bryne er Scott Vatne suspendert etter rødt kort sist.
Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Idar Røed Randeberg, Kristian Gaard, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland Ceu Lian Khar, Even Sandøy Nærum, Daniel Lie, Jørgen Helland – Audrius Mirauskas – Ole Wick Henriksen.
Vaulen ut fra blokkene og biter seg fast inne på Brynes halvdel. Ceu Lian Khar skaffet oss corner etter fire minutter. Ole Wick Henriksen slår inn fra venstre på hodet til Daniel Lie som header via tverrlegger og ned. Dommeren sjekker linjemann og dømmer mål.
Fra vår vinkel så det riktig ut.
Strandguttene fortsatte å imponere, man hadde blant annet to kjappe cornere rundt 11 minutter. Her kom Idar Røed Randeberg nærmest da hans forsøk ble blokkert.
Bryne hadde ikke kommet til noe før Eric Ordaz reddet til corner etter 14 minutter. Her kontret man og Audrius Mirauskas fant Ole Wick Henriksen som skjøt meteren over.
Vaulens lagde så frispark for armbruk på 22 meter. Joakim Grude curlet ballen på utsiden av muren og inn i nærmeste. Surt da Vaulen hadde vært så gode.
Like etter kunne Jørgen Helland ha gitt oss ledelsen på ny, men hans strake vristskuddi det 22. minutt suste over krysset.
Vegard Natland slo så inn et frispark dypt fra venstre etter 31 minutter. På restene fikk Ole Wick Henriksen klemt av et volleyforsøk som ble reddet komfortabelt.
Kampen var så snudd etter 32 minutter. Keeper Eric Ordaz ga en retur på et skudd til Markus Eiane som satte fra kort hold.
Det skurret mer fra Vaulen nå og Grude skjøt like utenfor etter en horribel tverrsoverpasning etter 35 minutter.
De unge brynespillerne var som mygg og Vaulen fikk lite tid med ballen. Etter 38 minutter vartet Eric Ordaz opp med en ny redning da han ga til corner.
Even Sandøy Nærum kom så i dommerens bok etter 39 minutter for armbruk.
Dermed gikk man til pause liggende under 2-1. Kjempestart før man mistet initiativet, Bryne skal ha for at dem var effektive.

Som i første omgang startet Vaulen bra og et comeback virket ikke umulig. Selv om det var langt mellom sjansene var man liksom aldri langt unna.
Det var en sjansefattig start på omgangen, Bryne hadde kun et par halvsjanser.
Suli El Amrani ble vårt første bytte da han erstattet Audrius Mirauskas etter 65 minutter. Samtidig la Ole Wick Henriksen seg i 10er-rollen.
Vaulen startet nå å bli trøtte og ga Bryne større rom. Etter 69 minutter blokket Vegard Natland nærmest på streken. På det påfølgende corneret headet rødtrøyene like over. Svær sjanse!
Vi stilte med et langt mer fysisk lag enn et ungt Bryne-mannskap. Dermed måtte man utnytte dødballer som vi har vært så gode på de senere år. Spillerne stod nærmest i kø etter 72 minutter, men det ville seg ikke. Isteden kontret Bryne og fikk en corner som de igjen headet inn i lengste. Dermed 3-1 og så godt som sjakk matt.
Ole Wick Henriksen vridde et skudd like utenfor etter 75 minutter. Den defensive midtbanespilleren Sivert Erland kom inn for Ceu Lian Khar, det betødt at Daniel Lie gikk frem og Suli El Amrani gikk ut på kanten.
Isteden økte Bryne til 4-1 etter 76 minutter da et legg fra høyre ble styrt inn. Det så litt enkelt ut å få avsluttet der.
Jørgen Helland protesterte for noe og fikk gult kort for munnbruk.
Nå foretok man seg tre bytter i løpet av kort tid. Anders Mæhle kom inn på stopperplass for Kristian Gaard som hadde varslet at han slet med låret allerede i pausen.
Samtidig kom Sisco Mick inn for Ole Wick Henriksen. Debut for den unge spissen som skulle gjøre et positivt inntrykk med stor fart og bra arbeidsmoral.
John Herman Ås gjorde et direkte bytte med Idar Røed Randeberg.
Så 5-1 etter 89 minutter. Et presist legg fra venstre ble satt nede i kroken. Nå var resultatet heller flatterende.
Debutant Sisco Mick viste seg frem minuttet på overtiden da han dro seg innover fra hjørnet av boksen og vridde et skudd like utenfor.
Det ender med 5-1 tap. Tross stygge siffer var dette fremgang siden Moi-kampen. Vi holder følge før man kollapser litt det siste kvarteret mot et langt bedre trent Bryne-lag.