16. Ole Bjørn Bredesen
17. Kim Henriksen
18. Eric Ordaz
Det var flott vær for fotball denne fredagskvelden i april, men det høye gresset på Vikeså stadion skulle gjøre jobben vanskelig for Vaulen mot et hardt kjempende Bjerkreim.
Bjerkreim startet friskest og den lynhurtige Geir Vaule Espeland skapte stadig problemer for Vaulen forsvaret. Etter 7 minutter vant stopperen Tor Petter Skjæveland et corner for rødtrøyene, men headingen gikk i stolpen og ut.
Vaulen var farligst når man slo tidlig på Christophe Dagsland, som kunne gå rett mot målet, men den tidligere Sunde-spilleren hadde ikke siktet helt inne denne kvelden. Etter hvert ble Christoph også pakket mer og mer inn med de fleste skitne triksene i boken, slik at man måtte finne nye veier frem mot målet.
Henning Frode Holm og Arne Dalehaug hadde også sine sjanser, men enten var det de staute Bjerkreim-stopperne som stod i veien eller så ble skuddene tatt av den svært gode Bjerkreim-keeperen.
Etter 10 minutter var Bjerkreim nær ved å ta ledelsen, da et av de mange lange innkastene fra Helge Bue lurte keeper Bjarne Hov. Ballen ble dempet i det høye gresset foran Bjarne som stod klar til å ta i mot. Isteden ble det kjemping om ballen inne i 5 meteren, men utrolig nok gikk skuddet over fra to-tre meter!
Nå hadde Vaulen en av sine bedre perioder, men det ble aldri riktig farlig foran mål. Etter 18 minutter fikk Christophe Dagsland gult kort for å ha sparket bort ballen, som var en protest på at Bjerkreim spilleren dro han i skjorten.
To minutter senere kjempet Dagsland seg ned langs linjen nok en gang. Et hardt innlegg ble gitt til retur av keeper, men Ronny Hauge klarte ikke å kjempe inn returen.
Etter 26 minutter tok Bjerkreim ledelsen da Tor Petter Skjæveland kontant headet inn 1-0 på corner forbi en sjanseløs Bjarne Hov.
Nå hadde Bjerkreim fått kampen inn i sin bane bokstavlig talt, man var hurtige i overganger og de vant alt på dødballer. Spissparet kombinerte fysikk og fart, noe som skapte flere farligheter. Vaulen var tannløse og kom bare til noen langskudd. Før Henning Frode Holm helt på tampen av omgangen flott tok med seg et frispark fra Sverre Gjuvsland, men ballen gikk på tvers rett foran mål.
Omgangen startet i et høyt tempo, med mye kjemping på midtbanen. Så etter 52 minutter erstattet Eivind Staurland kaptein Jarle Eike.
Bjerkreim rygget nå bakover på banen og Vaulen startet å styre mer og mer. Men en vanskelig bane best egnet for dødballer, skulle gjøre jobben vanskelig for Beachboys.
Etter 56 minutter havnet et corner tilslutt hos Ronny Hauge som la over til Christophe, men headingen gikk i klypene til den lokale keeperen. Rett etterpå fikk Vaulen endelig ballen til å gå i flere trekk på det vanskelige underlaget. Hauge kjempet til seg ballen, før Anders flott serverte over til Stein-Ivar Andersen, men det farlige innlegget ble nok en gang snappet opp av keeperen i Bjerkreimburet. Trykket økte på og Arne Dalehaug raidet seg flott fremover, før Henning Frode Holms skudd ble gitt til corner av en nå tydeligvis varm keeper.
59. MINUTT: Henning Frode Holm skyter, men skuddet gikk symptomatisk for kampen i et Bjerkreim bein og over.
Slik fortsatte det med stor Vaulen-dominans. Arne skjøt hardt, mens Henning headet fra kort hold, men Bjerkreims nummer 1 var som en levende vegg. Like etterpå stormet Thomas Idsø fram, men uegoistisk prøvde han å sentre istedenfor å skyte fra bra hold.
Sjansene haglet og Arne Dalehaug prøvde seg også med et brassespark, men det ville seg ikke tiltross for at laget eide spillet. De helt store sjansene på klart hold kom vel heller aldri grunnet Bjerkreims gode og fysisk sterke stopperduo.
69. MINUTT: Arnaldo måtte skuffende se sitt brassespark gå meteren utenfor.
Etter 73 minutter jobbet Christoph seg på ny fremover med sin fart og styrke, han stormet inn i 16 meter boksen, men skuddet gikk like utenfor lengste stolpe.
Tre minutter senere gjorde trener Bent Lie et taktisk bytte da spissen Eirik Ekholdt erstattet backen Ronny Hauge, slik at man spilte 3-4-3. Kunne Fast Eddi opprettholde sin målrekord i cupen?
Den nye formasjonen gjorde at spillet bølget mye fram og tilbake, Bjerkreim kom også til noen farligheter da Vaulen ble mer og mer dristige fremover.
Etter 85 minutter glapp Bjerkreim keeperen en Arne Dalehaug kross, men skuddet fra Christoph Dagsland ble blokkert.
Fire minutter før slutt erstattet Øystein Winsnes Sverre Gjuvsland i forsvar.
Etter 88 minutter fikk Arne Dalehaug virkelig bra treff på en heading, men fortvilet måtte han se keeperen strekke seg og redde helt borte i hjørnet!
I sluttminuttene lempet Vaulen ballen fremover, men det ville seg ikke for de oransje som for tredje året på rad ble slått ut i første kvalifiseringsrunde.
Bjerkreim vant på å være tøffere og ha kjennskap til baneforholdene. Mens Vaulen slet med å finne på noe ekstra for å overliste Bjerkreim og den gode keeperen.