Jevn batalje
(16.03.19) Det endte uavgjort mellom to jevne lag som utjevnet hverandre med samme 4-3-3-taktikk. At det endte 1-1 var vel helt greit i en heller rotete kamp.
Hisøy kom foran midtveis i andre omgang da Kai Risholt gikk i en voldsom duell med keeper Endre Lien, ballen spratt ned på andre stolpe hvor en medspiller i grønt fikk en lett jobb.
Vaulen svarte ikke lenge etter da innbytter Gaute Schei dundret inn en halvklarert innlegg fra John Herman Ås.
HISØY
1–1
Hisøy 67 min

71 min

15. Jarle Eike –> 86 minutter

Sisco Mick var med for turens skyld, men har en betennelse i akillesen. Kristoffer Muri, som la opp etter forrige sesong, var med og hjalp til. Gaute Schei, som har en fortid i Vaulen, bor nå på Sørlandet og bidro også til at man hadde nok innbyttere. I tillegg hadde trenerduoen Stian Refvik og Jarle Eike med sko i tilfelle.

Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Gabriel Økland Retallack, Casper Schibstad Tjøstheim, Idar Røed Randeberg, John Herman Ås – Eirik Reiestad, Morten Nygård, Even Sandøy Nærum – Ørjan Bergum, Felix Alinyoh, Vegard Natland.
Vaulen tilbragte helgen i Kristiansand og kjørte en liten time til Arendal hvor man møtte Hisøy til treningskamp.
Ennå vinter på Sørlandet da snøfenner omringte banen som het Myra.
Det høye tempoet i starten av kampen gjorde det hele litt oppjaget og det var lite spill. Hisøy var nærmest, men keeper Endre Lien kom rusende ut og hindret tilløpet etter to minutter.
Nesten for Vaulen etter seks minutter da man startet en kontring etter corner, Morten Nygård var nær ved å finne Eirik Reiestad på et flott løp.
En svær sjanse til Hisøy etter ti minutter da man ikke fikk headet unna en diagonalpasning. Heldigvis trillet ballen like utenfor.
Medisinmann Harald Øksnevad måtte utpå med medisinskrinet da Eirik Reiestad fikk seg en kakk, men den unge indreløperen kom seg på beina igjen etter et lite stopp i spillet rundt 13 minutter.
Even Sandøy Nærum var så nær ved å finne Eirik Reiestad på et løp inne i boksen etter kvarteret.
Bedre dette av Vaulen og nytt fint spill igjen etter 17 minutter. Denne gangen avbrøt keeper Eirik Reiestads innlegg like foran Felix Alinyoh.
Hisøy var aggresive i presset og det var mange dueller i fasen som fulgte.
Vaulens Even Sandøy Nærum kom så fri og var onside i etterkant av et innkast midtveis i omgangen. Skuddet i boksen ble reddet, vår beste sjanse. Like etter fulgte Gabriel Retallack opp med et skudd fra returrommet som keeper måtte kaste seg på.
26 minutter nå og Even Sandøy Nærums frispark inn i boks ble bokset unna av keeper som samtidig kolliderte med en medspiller og skadet seg.
Vaulen var heldige som ikke fikk Casper Schibstad Tjøstheim utvist etter 26 minutter. Stopperen felte nemlig som siste mann, men dommeren tok nok hensyn til at dette var en treningskamp og ga kun det gule.
Det påfølgende frisparket fra bra hold gikk i muren.
Hisøy burde ha gjort bedre etter 34 minutter da et innlegg fra venstre fant spissen på femmeteren, men han fikk strømpetreff slik at ballen gikk utenfor.
Omlag 30 tilskuere, ekskludert tidligere Vaulen-spiller Morten Fløtre Solheim, koste seg mest med at en hund stoppet en ball akkurat før den gikk ut slik at spillet fikk fortsette i fordel Husøy.
Vegard Natland var så nær å score et ubevisst mål etter 37 minutter. Han fikk først skutt, ballen ble blokkert, men traff Natland i kroppen og spratt like utenfor.
Like etter var Reiestad på ferde igjen, men keeper fikk ruset ut og kastet seg inn foran beina på vaulenspilleren.
Vaulen hadde tatt mer over da Hisøy ikke var like energiske i pressingen. Nå fikk man trillet ball og skapte en del rett før pause.
Hisøy fikk allikevel en stor sjanse etter 43 minutter etter at Vaulen forærte bort ballen i eget forsvar. En uredd Idar Røed Randeberg fikk kastet seg i blokken slik at det kun ble corner. Hisøy ville forøvrig ha hands her.
Even Sandøy Nærum var så nær å vri inn et skudd fra 20 meter i krysset. Even startet angrepet selv da han vinklet til Vegard Natland på kant og fikk ballen tilbake.
To minutter ble lagt til.
Like før hvilen holdt keeper Endre Lien et forsøk i fast grep etter at hjemmelaget hadde snappet til seg ballen på midten da Vaulen prøvde å spille seg fremover.
Fire minutter på overtid fikk Vaulen et frispak ute på venstre. Ballen ble headet tilbake i returrommet hvor Morten Nygård fyrte vel til side.
Ingen endringer hos Vaulen, mens Hisøys trener Kai Risholt satte innpå seg selv.
Hisøys venstrekant fikk velfortjent gult kort etter 47 minutter da han nærmest tok wrestlingtak på Gabriel Økland Retallack.
Ørjan Bergum kom så i mellom like før keeper, men fikk ikke kontroll fra liten vinkel i kampens 53. minutt.
Så et artig comeback i oransj da Gaute Schei kom inn til et gjestespill etter 55 minutter. Ut gikk en småsyk Morten Nygård som også holdt seg til korsryggen.
En god fase for Hisøy fulgte. Først fyrte dem halvmeteren over fra venstre siden av boksen, deretter blokkerte Vaulen et Hisøy-skudd som spratt i tverrleggeren og ut til corner.
Kristoffer Muri fikk en halvtime som takk for å være med på turen da han erstattet Gabriel Økland Retallack på backen.
Hisøy hadde ikke tapt i vinter og var stinne av selvtillit. De hadde overtaket i denne fasen og Endre Lien vartet opp med en god redning etter 62 minutter.
Med Gaute Schei på banen fikk man et oppspillspunkt i lufta. Som etter 64 minutter da Eirik Reiestad slo inn fra kant. Gaute Schei fikk headet ballen ned i retning Felix Alinyoh, men keeper brøt foran.
Så et flott innlegg av Vegard Natland, men Schei fikk ikke styrt forsøket mot mål etter 65 minutter.
John Herman Ås klarerte så et innlegg knallhardt like utenfor eget mål, full kontroll!
Det påfølgende corneret ble slått inn med luft under. Kai Risholt kom inn med full kraft og satte keeper Endre Lien ut av balanse. Ballen dalte ned på andre stolpe hvor en grønn medspiller pirket ballen inn. Dermed 1-0 etter 67 minutter.
Svær sjanse for Gaute Schei da keeper var kjapt nede ved stolperoten og vippet ballen ut til corner etter kross fra Vegard Natland. Den så vi inne!
Vegard Natland hadde vondt under foten da han ikke lenger hadde igjen mer såle i skoen. Dermed kom Økland Retallack innpå igjen i kampens 70. minutt.
Etter 71 minutter stod det 1-1. John Herman Ås la inn fra venstre, Hisøy headet i beina på Gaute Schei som dundret ballen oppunder nettaket.

Kampen hadde åpnet seg opp.
Casper Schibstad Tjøstheim brøt fint etter 74 minutter. Det startet et angrep hovr Schei fikk et flott gjennomspill, men han fyrte vel tilside for mål.
Både Stian Refvik og Jarle Eike var nå og se i oppvarming. Det var et ekstra spenningsmoment om trenerduoen skulle få noen minutter på tampen.
Svære sjanser for Vaulen nå. Først ved Felix Alinyoh, deretter gikk ballen ut til John Herman Ås som la inn mot Gaute Schei som nær fikk fluktet inn etter 82 minutter.
Så Stian Refvik inn for Eirik Reiestad etter 84 minutter. Stians 65 kamp for A-laget.
Like etter falt Idar Røed Randeberg forkjært og tok i mot med armen. Idar ble liggende med smerter og det var klart at man måtte bytte innpå nok en veteran i Jarle Eike (39).
Dette var Eikes 264. A-kamp, men hans første på nesten fem år!
Vaulen avsluttet dermed med fire fotballpensjonister!
Felix Alinyoh kunne ha blitt den store helten da han ble spilt fri på høyre etter 89 minutter, men skuddet fra 16 meter ble blåst over.
Hisøy hadde kampens siste mulighet da de sendte et frispark utenfor tre minutter på overtid. Like etter blåste dommeren av for full tid.
Resultatet var greit nok. Tiltider ser vi fin fotball, men man kan selvsagt bli tatt litt på fysikken mot enkelte. Nå venter generalprøven mot Randaberg til uka før seriestarten som er 29. mars.