Dramatisk NM-exit
(16.03.16) Sterk prestasjon kunne ha blitt mirakel, men Vaulen snytt for straffe og mål feilaktig annullert.
Lokale kamper: 3/3 Austrått - Hinna 2-4, 9/3 Brodd - Frøyland 1-2, 10/3 Nærbø - Randaberg 0-5, 10/3 Madla - Staal 4-1, 11/3 Ålgård - Lura 1-2, 11/3 Vardeneset - Kopervik 4-0, 12/3 Flekkefjord - Eiger 2-3, 16/3 Vaulen - Riska 2-3, 16/3 Vedavåg - Åkra 2-6.
2–3
RISKA
Alexander Surdal Nilsen
26 min

53 min Joachim Boxill Knutsen

62 min Kjetil Fjelde
Daniel Vatland
83 min

93 min Runar Fløysvik
16. mars – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – NM – Dommer: Sabri Cetintas (S Ulf)

17. Lars Skjelbred Nygård

Kristian Gaard, Ceu Lian Khar og Audrius Mirauskas var ute med skader. Sander Thaule hadde meldt forfall. Fredrik Stray Tjaum er langtidsskadd. Positivt var at Tony Tran var tilbake igjen.
Riska gjorde det veldig godt i 3. divisjon i fjor, men viktige Vetle Myhre hadde gått til Sola. I helgen var dem på treningsleir i Danmark hvor dem spilte 1-1 mot Express.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Anders Mæhle, Vegard Natland – Erik Holst Aasland, Sander Oaland, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Tony Tran.
Nydelig ramme om kampen med en magisk sky som lå og duppet over Gandsfjorden.
Vaulen BeachBoys med vekt på boys, da snittalderen på troppen var skrinne 21,13 år. Vaulen har mistet en bråte med spillere siden nedrykket og 3. divisjonslaget Riska var klare favoritter hos bookmakerne.
De oransje gikk respektløst til verks og presset på fra start. Ikke nødvendigvis pen og vakker fotball for øyet, men hardtarbeidene press med gode sideforskyvninger førte til at Riska ikke fant hull å trenge seg gjennom.
Vaulen slo mye direkte opp på Alexander Surdal Nilsen som flikket gjennom kantene på en touch. Dette resulterte i noen cornere i starten hvor både Alexander Surdal Nilsen og Daniel Vatland var i aksjon.
Riska hadde en heading over på corner ved Atle Soma, før Johannes Øksnevad headet et innlegg fra venstre like over etter tretten minutter.
Ny frekk flikk fra Alexander Surdal Nilsen etter 19 minutter. Tony Tran forserte til 25 meter, men det lave skuddet gikk et par meter utenfor.
En svært opplagt Eric Ordaz stod en flott kamp i mål for hjemmelaget, han hadde blant annet flere gode utboksninger.
Vaulen tok ledelsen etter 26 minutter da Tony Tran ble spilt fri i den høyre kanalen. Han skjøt på halvvolleyen og keeper måtte gi retur til Alexander Surdal Nilsen som headet ballen i åpent mål! Riska ville ha offside på Tran, men ropene ble ikke hørt.
Dommeren hadde med hele kortstokken og startet å dele ut etter 29 minutter til Riskas Atle Soma.
Olav Hovstad hos Vaulen brøt på 30 meter, etter noen kroppsvendinger stod ikke skuddet helt i stil, men gikk inn til keeper etter 32 minutter.
Vegard Natland fikk gult kort etter 33 minutter da han lagde en farlig frispark til Riska sentralt på 23 meter. Forsøket hadde retning innunder tverrleggeren, men Eric Ordaz fikk fistet over!
Vaulen lå balansert og ventet på muligheter, men frem mot pause skapte man ikke så mye mer enn en corner da Bergum ble blokket.
Nytt gult kort til Riska. Denne gang til Morten Ommundsen som forhindret en overgang da han la ned Sander Oaland.
To minutter ble lagt til og på tampen hadde Daniel Vatland noen herlige klareringer, men man holdt unna og ledet noe overraskende 1-0 til pause.
En halvskada Vegard Natland holdt beina i gang i pausen med flere dragningsløp, men de oransja var uforandra etter hvilen.
Det var vel ikke helt ufortjent at Riska utligna etter 53 minutter. Dårlig press på ballfører Joachim Boxill Knutsen er ingen god ide, han fikk stjernetreff og med utsideskru dreide ballen seg opp i venstre vinkel fra 24 meter.
Dommertrioen skulle etter hvert komme mye i fokus, men det skulle bli avgjørende episoder begge veier.
Ole Wick Henriksen kom seg nedover på venstre og slo inn fra dødlinja rett utenfor boksen. Innlegget treffer opp i hånda på Riska-spiller som står 1-2 meter innenfor boksen. Dommeren blåser og det jubles for straffe, men dommeren er usikker og ser på linjemann som ikke har noen hjelp å gi. Han gir derfor tvilen til gode for forsvarende lag og trekker ballen utenfor boksen!
Det påfølgende frisparket ble headet unna og situasjonen var fortsatt et tema på tribunen da Riska scorte 1-2 etter 62 minutter. Ja, det lå i korta. De gule slo inn fra høyre og på andre stolpe headet Kjetil Fjelde inn!
John Herman Ås ble kveldens første bytte for Vaulen da han erstattet Ørjan Bergum etter 64 minutter.
Riska hadde overtaket, blant annet gikk et skummelt frispark via muren til corner.
Andreas Jonassen kom inn for Erik Holst Aasland etter 68 minutter. Jonassen la seg i 10er-rollen da man la om til en offensiv 4-2-3-1.
Første etter 76 minutter kom man til noe som lignet en sjanse da Ole Wick Henriksen slo et flatt frispark inn fra venstre, keeper kastet seg ut og fikk noen fingertupper på ballen. Motsatt satte Riska fart og satte halvmeteren utenfor.
Alexander Surdal Nilsen rundet så keeper som timet feil og trillet ballen i det åpne målet. Alle trodde det var mål, men dommeren annullerte for offside. Her startet Alex ettersigende to meter onside. Igjen høy temperatur!
Riskas stopper Atle Soma får så sitt andre gule og dermed rødt kort etter å ha hektet Tony Tran. Det skal sies at han tok både ball og mann, så det var noe strengt.
Det påfølgende frisparket fra Ole Wick Henriksen fra 35-40 meter var av det tunge slaget og keeper måtte gi retur som Daniel Vatland kranglet inn til 2-2 etter 83 minutter.

Mot ti mann hadde Vaulen sjansen. Store sjanser på corner ble fulgt opp av et innlegg fra Ole Wick Henriksen som Alexander Surdal Nilsen nær tået inn på andre stolpe.
Motsatt hadde Riska først en skummel heading, før Ordaz reddet flott da et skudd endret retning.
Vaulen virket plutselig uorganiserte og Riska fikk så sitt feilaktige annullerte mål, igjen ble det vinket fra linjemann for offside.
To kjappe cornere for Riska som virkelig pushet på inn i overtiden. På det andre forsøket ble det halvklarert ut på 16 meter hvor Runar Fløysvik fikk sneket ballen over en rekke hoder og inn til venstre i mål. 2-3 og god natt.
Totalt ble det lagt til nærmere fem minutter, men Vaulen var ferdige for kvelden og er dermed ute av NM.
Vi tar allikevel mye positivt med fra kampen, med samme innstilling i serien vil det bli en kjekk sesong. Vi må ikke glemme at det var syv tenåringer i troppen og totalt åtte egenproduserte spillere med. Slikt er kjekt og bør skape interesse!
Trenerens dom
"Vi imponerte idag," sier trener Bo Andersen. "Det var synd vi ikke klarte ekstra omganger."
"Med tiden ved masse hard trening og flere kamper, vil vi forhåpentligvis utvikle oss til å bli enda bedre. Dette var en god start. Det var kjekt å se viljen blant spillerne i dag."