Årets første tap
(16.02.07) Vardeneset var fult fortjent 2-1, men det var Vaulen som tok ledelsen ved Trond Kindervåg.
GOD KAMP: Tore Søraas ryddet unna i forsvar og hindret stortap.
VARDENESET
2-1
40 min
Trond Kindervåg (Ørjan Birkeland)
Christer Husvæg (str.)
51 min
Christoffer B. Olsen
73 min
16. februar - Tasta grus - Tilskuere: 20 - Vinterserien - Dommer: M Stople (Buøy)
24. Ørjan Birkeland <- 45 minutter
28. Morten Vadla <- 58 minutter (-> 78 min)
21. Alexander Surdal Nilsen
Vaulen startet igjen i sin nye 4-3-3 formasjon hvor Trond Kindervåg var den møtende spissen.
Vaulen (4-3-3): Eric Ordaz - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Tore Søraas, Espen Klette - Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Idsø - Morten Vadla, Trond Kindervåg, Ørjan Birkeland.
Kampen startet med kriging på midten. Aggresive Vardeneset fikk ha ballen mye og Vaulen slet med å finne hverandre. Med kun tre oransje midtbanespillere virket det nesten som om VBK hadde en spiller mer på banen.
Vardeneset traff treverket etter 12 minutter da Svein Roar Henriksen headet et corner i tverrleggeren og over.
Vaulens første halvsjanse kom ikke før 16 minutt. Ørjan Birkeland slo over til Magne Christiansen som spilte vegg med Morten Vadla, men strømpeskuddet fra inne i boksen spratt utenfor.
Manna fikk ny sjanse etter 19 minutter da han ble slått fri på høyre av Birkeland, han prøvde et utsideskudd som keeper måtte gi retur på før Vardeneset fikk kontroll. Håvard Meling slo over fra høyre til Richard Enge på hjørnet av boksen, Enge klemte til på volley og traff i nettveggen.
Ny halvsjanse for Vaulen etter 28 minutter da et Anders Idsø fikk ballen fra motspiller på 25 meter og klemte til på direkten, men skuddet gikk to meter til høyre for mål.
Vardeneset vant de fleste duellene og spilte seg ofte rundt på kantene som etter 32 minutter da et legg fra venstre fant nummer 14 Christoffer B. Olsen, men keeper Eric Ordaz leverte en fenomenal reaksjonsredning. Vaulen var heldige som ikke lå under nå.
Etter 36 minutter slo Thomas Idsø inn et frispark på hodet til Robert Hovland, men headingen gikk like til høyre for mål.
Så etter 40 minutter tok Vaulen noe ufortjent ledelsen. Vaulen kontret 3 mot 1, men misset gjennomspillet på midten. Magne Christiansen vant alikevel tilbake ballen og ga til Ørjan Birkeland som vinklet ut til høyre hvor Trond Kindervåg lå. Trond brukte sin store fart, rundet backen og la en elegant lobb over keeper i lengste hjørne.
Pål Steinsbø slo inn fra venstre etter 44 minutter og igjen var det "Doffen" Olsen som kom til avslutning, men på direkten fra 10 meter skjøt han like over.
Omgangen endte med 1-0 til Vaulen. Veldig overraskende, men det skal sies at Vardeneset virket klart bedre fremover på banen enn i forsvar.
I pausen kom David Møller inn for Ørjan Birkeland og man endret til 4-4-2. Birkeland fikk seg en smell i kneet på en sklitakling i første omgang og stivnet helt til i pausen. Trolig er det ikke verre enn at han er klar til mandagens trening.
VBKs høyreback med 18 på ryggen slo inn en høy ball i feltet etter 50 minutter. Det var vel Richard Enge som snublet i beina foran David Møller. Dermed gult kort til Møller og straffespark.
Christer Husvæg var sikker fra krittmerket og la ballen til høyre for Ordaz som sjanset motsatt vei.
Richard Enge var veldig skuddvillig og et sleivskudd med venstre fra 25 meter etter 55 minutter ble farlig. Ballen spratt i en lei bue og hadde retning mot toppen av mål, men Ordaz fikk fistet ballen over.
Vaulen gjorde to bytter etter 58 minutter. Marius Fossmark kom inn på venstreback for Espen Klette, mens Tom Stian Sunde som kom til andre omgang kom inn for Morten Vadla.
DEBUT: Marius Fossmark fikk sin debut og spilte drøye halvtimen på venstreback.
Vaulen løp ennå mye i mellom, men kom til sporadiske muligheter som etter 64 minutter. Marius slo til Tom Stian som stusset gjennom Trond Kindervåg. Han løp lett forbi stopperen, men ble holdt i trøyen slik at det endte med et slarveskudd i ubalanse fra 20 meter.
Eric Ordaz er kanongod på strek og etter 65 minutter reddet han igjen med en hånd, denne gang etter forsøk fra Richard Enges hode.
VBKs høyreback ble belønnet med gult kort etter 68 minutter. Like etter kom Tore Tjentland inn for Stein-Ivar Andersen på høyre back.
Etter 70 minutter traff VBK på oppsiden av tverrlegger sa Espen Håland skjøt fra høyre.
David Møller var litt sen i en takling på Håvard Meling etter 72 minutter midt på banen. Dommer Morten Stople fant frem det gule og ble nok litt forfjamset da han fant ut at Møller hadde gult fra før, dermed måtte han sende ut Møller.
Nå skjedde det mye for samtidig hadde Magne Christiansen gått ned med krampe.
Med 10 mann ble det vanskelig og Vardeneset gikk rett opp i ledelsen. Frisparket ble slått ut på venste hvor Pål Steinsbø slo inn til Christoffer B. Olsen som fortjent stanget Vardeneset i føringen 2-1.
Trond Kindervåg var ikke fornøyd med dommerens innsats og fikk gult kort for munnbruk.
Vardeneset dominerte i slutten mot Vaulen som vel lå i en 4-2-1-2 formasjon. Etter 78 minutter kom Morten Vadla inn for Magne Christiansen som ikke klarte mer.
Håvard Meling fikk drømmetreff etter 84 minutter fra 25 meter, ballen gikk som et prosjektil mot første stolpe, men Ordaz rakk ned og fikk gitt til hjørnet.
I slutten var planen at man skulle lempe frem på de tre spissene, men man lyktes ikke helt og det ebbet ut med 2-1 tap.