Tapte El Clásico
(15.10.09) Hinna vant 1-0 etter nervepirrende kamp hvor Vaulen avsluttet best.
Tapet betød at Vaulen måtte nøye seg med 6. plass, ettersom Skjold passerte med sin 12-2 seier over Djerv 1919.
NABOFEIDEN: Hinna var best i 2009, vi kommer tilbake neste år.
HINNA
1–0
Christian Thorbjørnsen
23 min
15. okt – Hinnabanen Tilskuere: 120 – Serie Dommer: A Tengesdal (Frøyland)
19. Sven Ole Høvring
Marius Fossmark var tilbake fra sykdom hos Vaulen. Magnus Kartevold fikk seg en smell i leggen på mandag og stod over. Magne Christiansen slo opp strekken mot Ålgård 2 og er nok ferdig for sesongen. Fredrik Berntsen er bortreist. David Møller trente lett på onsdag, men denne kampen kom for tidlig.
Stian Refvik er ute med vond rygg. Alexander Landsnes, Jostein Eidem og Are Meling er ute for sesongen alle med skader i føttene.
Hinnas tropp: Danny Pinho, Arne M, Anders Solgård, Lasse Nordhus, Thomas Bergo, Ingve Aarrestad, Ståle, Ragnar Vasshaug, Øyvind Løkling, Espen Helgeland, Ole Salthe, Erlend T Vie, Lars, John Sanne, Fredrik Fossmark, Christian, Roy Andre Erland og Lasse H.
Vaulen (4–4–1–1): Tom Arne Bø Pedersen – Stian Lima, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Petter Søndenå – Øystein Berge Gjellestad, Jarle Eike, Anders Dale, Stian Falnes – Anders Idsø – Christian Lyse.
Hinna kom klart best i gang og spilte ballen bedre. Vaulen virket noe nervøse og fikk ikke spillet til å gli.
Øyvind Løkling kippet frekt gjennom Fredrik Fossmark i feltet etter 9 minutter, men keeper Tom Arne Bø Pedersen fortsatte der han skapp sist med en heftig beinparade
Eivind Staurland felte Christian Thorbjørnsen på 18 meter etter kvarteret. Drømmehold for Ragnar Vasshaug som heldigvis lente seg for langt bakover og satte ballen halvmeteren over høyre kryss.
Hinna overtok ballen etter at Stian Lima ble dyttet og slo til en rød etter 18 minutter. Dem kom ned på venstrekanten og slo lavt inn foran mål til Erlend T Vie som møtte på første stolpe og skjøt like utenfor.
Vaulen hadde kommet med lite til nå. Christian Lyse hadde hatt to ufarlige markkrypere inn til keeper Danny Pinho i Hinna-buret.
Øyvind Løkling slo flatt opp på en heller umarkert Christian Thorbjørnsen, som fikk vende i feltet og plassere nede ved høyre stolperot. Hinna hadde tatt ledelsen etter 23 minutter.
Anders Idsø la vakkert inn fra høyre til Anders Dale på en knappe 16 meter, men han fikk ikke riktig fart på headingen som gikk inn til keeper etter 27 minutter.
En lettere panisk Christian Lyse skjøt høyt over fra 20 meter etter at Øystein Berge Gjellestad hadde headet ned innlegget fra Jarle Eike etter 28 minutter.
Stian Falnes kastet inn fra venstre etter 31 minutter. Marius Fossmark headet videre til Anders Idsø, ballen ble stusset til Anders Dale, som igjen headet til Christian Lyse. Fra fem meter skjøt vaulenspissen over. Det var vår største sjanse!
Petter Søndenå slo opp en lang ball, som en Hinna-spiller halvklarerte etter 37 minutter. Anders Idsø plukket opp ballen i mellomrommet, men fikk dårlig treff fra 22 meter.
Vaulen hadde løftet seg noe nå og Stian Falnes fyrte av like utenfor etter 42 minutter etter at Vaulen hadde bevart trøkket etter et offensivt kast. Like før ble Christian Lyse blokkert da han skjøt mot goalen.
Dommeren la bare til 24 sekunder før lagene gikk inn for å varme seg.
Dryssregnet hadde sluttet til andre omgang.
Anders Idsø slo over fra venstre etter 48 minutter. Bak en duell med Øystein Berge Gjellestad dukket Stian Lima opp på hjørnet av boksen, på direkten skjøt han hardt to meter til side for venstre kryss.
Stian Lima skaffet Vaulen corner etter 56 minutter. Anders Idsø slo inn en bra serve fra høyre til Eivind Staurland som headet høyt over.
Nytt corner to minutter senere. Anders Idsø igjen fra høyre, denne gang fant han Marius Fossmark som slo keeper i luften, men headingen gikk rett opp.
En veldig tent Anders Dale fikk gult kort etter 62 minutter for en ettersleng.
Et heftig raid av Stian Falnes etter 63 minutter ble avsluttet med en stikker til Øystein Berge Gjellestad som scoret, men offside i følge linjemann.
Ny sugende takling av Anders Dale på kanten etter 64 minutter, dommer Arild Tengesdal fra Frøyland ga tilsnakk.
Enorm sjanse til Vaulen etter 65 minutter da Stian Falnes stakk Christian Lyse gjennom. Alene mot en utrusende keeper Danny Pinho skjøt han i kroppen. Stor redning av Pinho som da også ble kåret til dagens Hinna-spiller.
Hinna slo inn fra høyre etter 68 minutter. Christian Thorbjørnsen kastet seg frem og fikk en tå på ballen som lirket seg like utenfor høyre stolpe. Den så nok mange inne.
Anders Idsø slo opp på Stian Falnes etter 70 minutter. Det flate og harde skuddet gikk rett på keeper som holdt.
Henrik Jelsa kom inn for Stian Falnes etter 73 minutter. Jelsa gikk helt på topp, mens Christian Lyse vandret ut på venstrekanten.
Et Øystein Berge Gjellestad-corner etter 73 minutter gikk over på andre stolpe til Anders Dale. Han fikk dårlig treff, men ballen spratt inn i femmeteren. Keeper ga retur like foran beina på Anders Idsø som var så nær så nære!
Fredrik Fossmark slo inn fra venstre etter 76 minutter. Foran kassen var Christian Thorbjørnsen på vent. Det så ferdigscora ut, men Tom Arne Bø Pedersen reddet på mesterlig vis.
Øystein Berge Gjellestad slo en høy ball opp på Anders Idsø som delikat tok i mot på kassen, men igjen uvanlig dårlig treff fra Anders på skuddet.
Dobbelbytte av Vaulen etter 79 minutter. Jarle Eike gikk av etter sin 200. kamp for Vaulen. Inn kom Tarald Kleppa Øvrebø. Øystein Berge Gjellestad ga seg også, Ronny Hauge erstattet han.
Marius Fossmark og en en rød ble begge liggende etter en hodeduell, men de kom seg på beina igjen. Samtidig ga Endre Tangen instrukser om at Marius skulle opp på midtbanen.
Dette var nok lurt for nå trykket Vaulen bra på, selv om det åpnet seg opp bakover.
Petter Søndenå slo et frispark fra like over midten etter 87 minutter. Anders Idsø fikk stusset fra 16 meter, ballen gikk i farlig bue mot mål, men keeper fikk akkurat fistet over. Det påfølgende corneret fra Anders Idsø var utoverskrudd fra venstre og fant Marius Fossmark som headet ned i bakken og mot mål hvor keeper reddet på refleks fra kort hold.
Hinna kom nær etter en suser fra Ragnar Vasshaug etter 89 minutter som stusset i tverrlegger og over.
Anders Idsø slo over på høyre etter 90 minutter. Ballen fant Marius Fossmark som plutselig var på klart skuddhold, men forsvareren viste hvorfor han er forsvarer... Han brukte for lang tid og isteden ble det innlegg til Anders Dale som ble blokket.
Fredrik Fossmark kom i dommerens bok etter 91 minutter etter å ha felt Christian Lyse.
Lyse kjente den og hinket av like etter. Inn kom Pål Jacob Nessjøen.
Etter 92:30 var det nok for dommeren som blåste av for full tid.
Keeperne på begge lag var nok best i dag og dette var ingen 1-0 kamp.